فارس: وزارت امور خارجه کوبا روز گذشته اعلام کرد که کمیسیون مشترک کوبا و آمریکا روز جمعه برای نخستین بار تشکیل جلسه میدهد؛ هدف از برگزاری این جلسه طرح موضوعاتی است که دو کشور باید پس از برقراری مجدد روابط دیپلماتیک برای حل آن اقدام کنند.
در همین رابطه در 20 جولای (29 تیر) وزارت امور خارجه کوبا طی بیانیهای اعلام کرد که در این جلسه هیئتهای نمایندگی هر دو کشور مسائلی که باید در گام اول برقراری روابط دیپلماتیک حل شوند را مطرح میکنند.
در این بیانیه همچنین آمده که کمیسیون دوجانبه کوبا و آمریکا درباره زمینههای جدید همکاری بین دو کشور بر اساس منافع مشترک بحث و تبادل نظر میکنند و بر سر مسائل مشترکی که مدتهاست لاینحل مانده است با یکدیگر مذاکره خواهند کرد.
این بیانیه خاطرنشان میکند که هدایت هیئت نمایندگی آمریکا در این کمیسیون بر عهده «ادوارد آلکس لی» دبیر اجرایی مسائل نیمکره غربی در وزارت امور خارجه آمریکا میباشد و هیئت کوبایی نیز به ریاست «ژوسفینا بیدال» مدیر کل وزارت امور خارجه کوبا در امور آمریکا خواهد بود.
با وجود این که کوبا و آمریکا در 17 دسامبر 2014 (26 آذر 1393) از سرگیری مجدد روابط دیپلماتیک خود را اعلام و در همین راستا در 20 جولای 2015 (30 تیر 1394) نیز اقدام به بازگشایی سفارتهای خود در کشور مقابل کردند، مشکلات اساسی جهت عادیسازی روابط بین هر دو کشور باقی مانده است.
رفع تحریمهای آمریکا علیه کوبا، بازگرداندن سرزمین اشغالی «گوآنتانامو» به کوبا و توقف پخش غیرقانونی برنامههای رادیویی و تلویزیونی در کوبا از سوی آمریکا مهمترین مسائل مورد بحث میان دو کشور میباشد.
به گزارش فارس، دو کشور با میانجیگری واتیکان 18 ماه مذاکرات محرمانه داشتند اما 26 آذر (17 دسامبر) در بیانیهای مشترک اعلام کردند که روابط دیپلماتیک خود را از سر میگیرند و زندانیان یکدیگر را آزاد خواهند کرد.
پس از آن، اوباما ماه آوریل با «رائول کاسترو»، رئیسجمهور کوبا به طور رسمی مذاکره کرد که این نخستین دیدار رهبران دو کشور از سال 1956 بود.
دو طرف از زمان اعلام تاریخ از سرگیری روابط کامل دیپلماتیک دو کشور در 17 دسامبر ( 26 آذر 93) تاکنون چند بار مذاکره کردهاند.
واشنگتن از سال 1961 روابط دیپلماتیک خود را با کوبا قطع و این کشور را تحریم کرد؛ اگرچه برخی از این تحریمها در ماههای اخیر لغو شده است اما بیشتر تحریمهای آمریکا همچنان به قوت خود باقی است.
اوباما دسامبر گذشته اعلام کرد گفتوگوها برای عادیسازی روابط دیپلماتیک با کوبا را از سر میگیرد.
یک ماه بعد آمریکا کوبا را از فهرست کشورهای حامی تروریسم خارج کرد، همچنین، در پی این چرخش در سیاست خارجی آمریکا، اوباما دستور اجازه سفرهای بیشتر از این کشور به کوبا، افزایش میزان حواله پول نقد از آمریکا به کوبا و کاهش محدودیتهای برخی از بخشهای بازرگانی با کوبا را صادر کرد.
دیدگاه تان را بنویسید