حامیان دیروز جنگ عراق؛مخالفان امروز برجام

کد خبر: 441854

جنگ‌طلب‌هایی که در سال ۲۰۰۳ میلادی با تبلیغات دروغین جنگ عراق، بزرگترین فاجعه سیاست خارجی آمریکا پس از جنگ ویتنام، را رقم زدند امروز مدعی هستند که تفاهم هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ تهدیدی برای امنیت جهانی به شمار می‌روند.

تسنیم: اکنون نبردی شدید در واشنگتن بین سازمان‌های طرفدار دیپلماسی و ترقی‌خواه با سازمان‌های طرفدار اسرائیل که قصد دارند برنامه جامع اقدام مشترک را متوقف سازند، در گرفته است.

تعدادی از بازهای جنگ‌طلب که بزرگترین دستاورد سیاست‌ خارجی‌شان تبدیل به آخرین فاجعه دیپلماتیک ‌‌آمریکا شد - یعنی جنگ عراق - به سازمان‌های ضد توافق پیوسته‌اند.

1. جرج دبیلیو بوش:‌ رئیس‌جمهوری که به عراق حمله کرد ظاهرا هیچ درسی نگرفته است. وی در ماه آوریل اعلام کرد که مذاکرات هسته‌ای اوباما با ایران ساده‌لوحانه بود.

2. بیل کریستول: کریستول، رهبر سیاسی قدیمی حزب جمهوری‌خواه که امروز یکی از اعضای هیأت مدیره گروه ضد توافق "کمیته اضطراری برای اسرائیل" است، یکی از بزرگترین حامیان جنگ عراق بود. وی در مارس 2003 گفت: "در حقیقت از ما به عنوان نیروهای آزاد کننده استقبال خواهد شد." کریستول از قانون‌گذاران خواسته که این توافق را به نابودی کشانند.

3. دیوید فروم: فردوم یکی از نویستندگان متون سخنرانی در دولت بوش بود که عبارت "محور شرارت" را برای توصیف دولت‌های عراق، ایران و کره شمالی ابداع کرد تا فشارها برای جنگ را توجیه کند. امروز، فروم نه تنها با توافق ایران مخالفت می‌کند بلکه اوباما را به دلیل انتقاد از لابی‌گرانی که سعی در متوقف کردن برجام دارند، ضدیهودی خوانده است.

4. لیندسی گراهام: گراهام می‌گفت جنگ با عراق "تنها گزینه عقلانی موجود است"؛ وی امروز می‌گوید این توافق به مانند ریختن بنزین بر روی آتش است.

5. جان مک کین: سناتور مک‌کین، همکار گراهام، می‌گفت جنگ عراق "جنگی درست بنا بر دلایلی درست بود." وی تلاش‌های اوباما برای نیل به توافق هسته‌ای با ایران را به تمسخر گرفته و آن را سعی دولت اوباما برای رسیدن به نیروانا خوانده است.

6. دیک چنی: چنی، که بازوی جنگ‌طلب حزب جنگ‌طلب جمهوری‌خواه را تمثیل می‌کند، مغز متفکر جنگ عراق بود. وی گفته که این توافق بیش از هر زمان دیگری پس از جنگ جهانی ما را به جنگ هسته‌ای نزدیک کرده. وی قصد دارد تا ماه آینده میلادی در مخالفت با برجام سخنرانی کند.

7. جو لیبرمن: کاندیدای سابق حزب دموکرات برای پست معاونت رئیس‌جمهور که بر سر جنگ عراق به حزب خود پشت کرد رهبری گروه "متحد علیه ایران هسته‌ای" را بدست گرفت. ماه گذشته میلادی رئیس سابق این گروه به دلیل اینکه تصمیم گرفت از برجام حمایت کند از سمت خود کنار رفت.

8. بنیامین نتانیاهو: نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سال 2002 خارج از کابینه اسرائیلی قرار داشت اما زمانی که برای ادای شهادت در جلسه استماع کنگره حاضر شد گفت هیچ شکی درباره تسلیحات هسته‌ای عراق ندارد. وی اکنون مدعی است که دیپلماسی با ایران تمام جهان را تهدید می‌کند.

19. الی لیک: لیک یکی از گزارشگران یونایتد پرس اینترنشنال بود که به نشر خبر درباره تهدید توهمی تسلیحات کشتار جمعی در ایران مشغول بود. امروز، لیک یک عملیات یک نفره تبلیغاتی را در بخش دیدگاه‌های بلومبرگ به پیش می‌برد و مدعی است که اوباما "سیاست رعب‌افکنی" به راه انداخته است.

10. آیپک: کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل، مهمترین گروه لابی طرفدار اسرائیل، برای آغاز جنگ عراق لابی گسترده‌ای انجام داد. امروز، این گروه با برخورداری از حامیان مالی که وعده 40 میلیون دلار را داده‌اند، تمام تلاش خود را به کار گرفته تا برنامه جامع اقدام مشترک را متوقف سازد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد