چرایی اطلاق عنوان سرباز گمنام
گمنامی سربازان امام زمان(عج) از آن جهت اهمیت می یابد که بویژه در سال های اخیر عملکرد وزارت اطلاعات بسیار شاخص بوده است و از آن جمله می توان به دستگیری عبدالمالک ریگی سرکرده گروهک تروریستی شرق ایران، جاسوس های متعدد، نفوذ در اپوزیسیون خارج از کشور و سرویس های جاسوسی بیگانگان و مقابله با توطئه چینی دشمنان در فضای مجازی اشاره کرد.
نشان پرافتخار سرباز گمنام امام زمان را نخستین بار حضرت امام خمینی (ره) بر سینه نیروها و پرسنل وزارت اطلاعات نشاندند. در این باره مقام معظم رهبری نیز بارها و بارها در مورد جایگاه والای این مولود انقلاب و مردمی بودن وزارت اطلاعات تاکید و خدمات برجسته سربازان گمنام را خدمتی گرانبها در فعالیت های کشور دانستند. مجموعه این عوامل سبب شد تا شورای فرهنگ عمومی کشور نیز در تقویم رسمی کشور نیمه شعبان، سالروز ولادت با سعادت منجی عالم بشریت حضرت مهدی (عج) را روز سرباز گمنام امام زمان نامگذاری کند تا از نیروهای خدوم وزارت اطلاعات قدردانی شود. نیروهایی که در طول سال های اخیر اقدامات برجسته ای انجام دادند و هیچگاه نامی از یک فرد باقی نماند.
گمنامی سربازان امام زمان(عج) از آن جهت اهمیت می یابد که بویژه در سال های اخیر عملکرد وزارت اطلاعات بسیار شاخص بوده است و از آن جمله می توان به دستگیری عبدالمالک ریگی سرکرده گروهک تروریستی شرق ایران، جاسوس های متعدد، نفوذ در اپوزیسیون خارج از کشور و سرویس های جاسوسی بیگانگان و مقابله با توطئه چینی دشمنان در فضای مجازی اشاره کرد. علاوه بر آن مبارزه در بخش هایی همچون اقتصادی، شرکت های هرمی، زمین خواری، فرهنگی و مقابله با مدعیان دروغین که به دنبال سوء استفاده از احساسات دینی و فریب مردم هستند از دیگر فعالیت های شاخص وزارت اطلاعات است. در این باره 4 نماینده مجلس شورای اسلامی در کمیسیون امنیت ملی به چرایی نامگذاری سرباز گمنام امام زمان(عج) و بایدها و نبایدهای یک نیروی اطلاعاتی و امنیتی پرداختند که متن آن را در ادامه می خوانید.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس مطرح کرد؛
وظایف متقابل مردم و وزارت اطلاعات
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در ارزیابی خود از فعالیت سربازان گمنام امام زمان(عج) می گوید: امروز ما در کشور ایران به وجود سربازان گمنامی که بر پایه ایثار، فداکاری و برپایی امنیت تلاش کرده و زحمات گرانبهایی می کشند افتخار می کنیم چراکه این سازمان جوان بنا به دلایل مختلف نتوانست از تجارب سازمان اطلاعاتی و امنیتی دنیا استفاده کند اما در کوتاه ترین زمان ممکن توانست به یک بلوغ اجرایی، تحلیلی و فنی معقول و مناسب دست یابد.
منصور حقیقت پور در ادامه خاطر نشان کرد: امروز ارزیابی ضرایب امنیتی در کشور نشان دهنده وجود یک امنیت پرشدت در پهنه جغرافیای جمهوری اسلامی ایران است که این ظرفیت را در مقابل کشورهای همسایه بی نظیر و بی بدیل ساخته است. امیدوار هم هستیم این روند همواره محکم و مستدام ادامه پیدا کرده و اجازه تعرض و تعدی به ظرفیت های امنیتی کشور به هیچ شخص، گروه و کشوری داده نشود تا فضای پرنشاط و امن میان شیعیان امیر المومنین(ع) و سایر مذاهب و ادیان وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه سربازان گمنام امام زمان(عج)، یاری رسان حضرت در دوران غیبت هستند، اظهار داشت: ایجاد امنیت در یک معنای کلی این است که وزارت اطلاعات می بایست شرایطی را فراهم سازد تا جان، مال، آبرو و ناموس خود را در امنیت مشاهده کرده و این امنیت به صورت محسوس در زندگی هموطنان مشاهده شود. از طرف دیگر نیز با توجه به اهداف و برنامه هایی که رقبا و دشمنان ما در صحنه سیاسی بین المللی عملیاتی می کنند، یکی از وظایف وزارت اطلاعات این است که کشور را در برابر تعدی و دست اندازی سیستم های اطلاعاتی حریف مستحکم سازد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی همچنین وزارت اطلاعات را یک تشکیلات مردم پایه اعتقادی و امنیتی دانست و گفت: سربازان گمنام در مجموعه وزارت اطلاعات بر پایه یک اعتقاد وارد این مجموعه شده اند نه به عنوان یک شغل. فعالیت آنها نیز مردم پایه است از همین رو مردم نیز باید این وزارتخانه را مضجع و پناه خود بدانند، برای تولید اطلاعات این وزارتخانه را یاری کرده و سوژه ها و سرنخ هایی که از منظر خودشان مشکوک و مسئله دار است را به متولیان امر امنیت منتقل کنند. بدین ترتیب وزارت اطلاعات با کمک مردم می تواند اشراف اطلاعاتی خود را بر مسائل داخلی کشور افزایش داده و در مسیر امنیتی پایدار گام بردارد.
دبیر اول کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد:
گمنامی، لازمه اصلی خدمت در وزارت اطلاعات
دبیر اول کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی درباره علت نامگذاری سرباز گمنام امام زمان(عج) بر حافظان امنیت کشور، عنوان کرد: خدمت نظام به جمهوری اسلامی خدمت به نظامی است که برای حکومت جهانی حضرت مهدی(عج) زمینه سازی می کند. به همین دلیل خادمین به ملت در وزارت اطلاعات را سرباز گمنام امام زمان(عج) می نامند. از طرف دیگر نیز ذات فعالیت های اطلاعاتی بدین صورت است که نمی توان اقدامات و فعالیت های آن را در معرض عمومی گذاشت و به واسطه اصل طبقه بندی اطلاعات، نمی توان اخبار را به صورت علنی مطرح کرد. از این رو یکی از لازمه های اصلی خدمت در وزارت اطلاعات گمنامی است.
محمد حسن آصفری در ادامه یادآور شد: یک سرباز گمنام نمی تواند خدمات خود را به واسطه مسائل امنیتی مطرح کند و از آنجایی که به دنبال تامین امنیت مردم و مقابله با دشمنان داخلی و خارجی نظام، در خط مقدم ایجاد امنیت برای کشور و مردم قرار دارند، نام سربازان گمنام را بر این قشر نهاده اند.
وی در ادامه به وظایف سربازان گمنام در بعد حفظ امنیت داخلی پرداخت و خاطر نشان ساخت: کشوری می تواند توسعه، عمران و پویایی داشته باشد که به جذب سرمایه گذار بیاندیشد و بدین ترتیب اشتغال زایی برای جوانان خود داشته باشد. چنین امکانی زمانی فراهم می شود که امنیت در یک کشور برقرار باشد. مهمترین موضوع برای تصمیم گیران کشور تامین امنیت است و این وظیفه مهم به وزارت اطلاعات واگذار شده است. مسئله دیگر نیز این است که باید پیشگیری مقدم بر برخورد باشد. ما هرچه تلاش کنیم که با اقدامات پیشگیرانه جلوی ایجاد جرم را بگیریم می توانیم به تامین امنیت و آرامش برای مردم دست یابیم. ایجاد احساس امنیت برای مردم بسیار با ارزش تر از اصل ایجاد امنیت است. وظیفه دیگری که بر عهده وزارت اطلاعات است این است که تلاش کند از نگاه حزبی و جناحی برای انتخاب مسئولین و واگذاری پست ها خودداری کند.
نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی به وظایف وزارت اطلاعات در مقابله با هجمه های خارجی اشاره کرد و افزود: حوزه امنیت فقط مربوط به داخل نیست و می بایست تدابیر جدی برای تهدیداتی که از خارج کشور در قالب گروهک های تروریستی بر کشور تحمیل می شود نیز اجحاف اطلاعاتی به دست آید. امروز گروه های برانداز بسیاری در خارج از مرزهای ایران برای مقابله با نظام جمهوری اسلامی فعالیت می کنند که می بایست نسبت به آنها اطلاعات لازم جمع آوری شود.
اصفری در بخش پایانی اظهارات خود بر اهمیت جایگاه اخلاق در امور اطلاعاتی و امنیتی تاکید کرد و گفت: آبروی مردم بر هر مسئله ای ارجحیت دارد و وزارت اطلاعات باید سعی و تلاش داشته باشد که در صورت تخلف یک فرد، آبروی خانواده متخلف محفوظ بماند و جایگاه و آینده آن خانواده زیر سوال نرود. عدم توجه وزارت اطلاعات به وابستگی متخلفین به جریان ها و گروه ها و خودداری از تفاوت قائل شدن میان مجرمین نیز از جمله نکات اخلاقی است که باید به آن اهتمام ویژه داشت.
نماینده مردم یزد در مجلس:
امنیت امروز ایران مرهون ایمان سربازان گمنام امام زمان (عج) است
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در خصوص رسالت سربازان گمنام امام زمان(عج) در وزارت اطلاعات می گوید: امروز ماموریتی که بر عهده وزارت اطلاعات قرار دارد موضوع تامین امنیت پایدار در کشور است و این مسئله عمده ترین، اساسی ترین و راهبردی ترین فعالیتی است که سربازان گمنام امام زمان(عج) باید به آن توجه داشته باشند. وزارت اطلاعات در مقاطع مختلف زمانی و بیش از 3 دهه ای که از انقلاب اسلامی طی می شود، به خوبی ماموریت های خود را اجرا کرده و در سایه مجاهدت های خاموشی که وزارت اطلاعات و سربازان گمنام داشته اند، امروز جایگاه ما از لحاظ امنیتی در منطقه جایگاه بسیار بالایی است که موجب شده جمهوری اسلامی در میان سایر کشورها سرآمد باشد. در این بین علیرغم همه دسیسه ها و فتنه هایی که اطراف ما بوده و به عنوان تهدید خارجی بر ما تحمیل شده، آنچه که سبب شد بر همه این تهدیدات فائق آمده و ما را در سلامت کامل نگاه دارد، ایمان و توکلی بود که نیروهای وزارت اطلاعات داشته و دارند.
محمد صالح جوکار همچنین به لازمه های ایجاد امنیت پایدار پرداخت و خاطر نشان کرد: امنیت یک مفهوم ذهنی است و این مفهوم را امروز جامعه ما می بایست آن را درک و احساس کند. ما اگر امروز به این امنیت دست یافتیم به واسطه همکاری و حضور مردم بوده و با داشتن ضریب ایدئولوژیک بسیار خوب و هماهنگی و همدلی با نیروهای اطلاعاتی و امنیتی، توانستیم به یک امنیت پایدار دست یابیم. آنچه مهم است اعتماد سازی است که وزارت اطلاعات در میان مردم ایجاد کرده و می بایست تلاش شود تا این سطح اعتماد سازی همچنان افزایش یابد. هر چه ضریب اطمینان نسبت به وزارت اطلاعات و دستگاه های اطلاعاتی افزایش پیدا کند، مسلما این امنیت که حاصل تلاش سربازان گمنام امام زمان(عج) است در جامعه برجسته تر خواهد بود.
وی در ادامه به وظایف مردم در قبال دستگاه های اطلاعاتی اشاره کرد و افزود: در مقطعی که نظام اسلامی از سوی گروهکهای معاند و ضد انقلاب تهدید شد، طرح اطلاعات 36 میلیونی و مردمی از سوی امام موجب شکست اقدامات این گروهکهای ض نظام و برانداز انقلاب شد. در شرایط کنونی و برای مقابله با تهاجم فرهنگی و سایر هجمههای جدیدی که در جامعه در حال شکلگیری است و قصد نابودی نظام را در سر میپرورانند، باید یک مجموعه اطلاعاتی ـ مردمی شکل گیرد. چراکه خود مردم در این چند دهه ای که از سال های انقلاب می گذرد، همواره وسط میدان بودند و اگر همین مردم نبودند، به طور مسلم انقلاب نیز به پیروزی نمی رسید.
نماینده مردم یزد در مجلس یادآور شد: امروز می بایست تعامل و پیوستگی میان مردم و وزارت اطلاعات در سطح بالایی باشد و مردم این احساس را داشته باشند که وزارت اطلاعات از متن مردم جوشیده و فعالیت ها نیز در راستای خدمت به آنهاست. این اعتماد سازی از سوی مردم نیز باید شکل گیرد و هموطنان نیز می بایست به خدمتگزاران خود در این مجموعه اعتماد و اطمنیان کامل داشته باشند.
جوکار در بخش پایانی اظهارات خود به علت نامگذاری سربازان گمنام امام زمان(عج) پرداخت و عنوان کرد: غالبا نیروهای وزارت اطلاعات به واسطه فعالیت های محرمانه ای که دارند، نمی توانند در سطح جامعه به صورت آشکار رفت و آمد داشته باشند. چراکه سرویس های بیگانه نیز آماده نشسته اند تا این نیروها را شناسایی کرده و به اقدامات خبیثانه خود درباره آنها بپردازند. در این بین هر چند گمنامی که امروز برای نیروهای وزارت اطلاعات در نظر گرفته شده آنها را در پشت صحنه اتفاقات قرار داده اما این افراد مجاهدت های بسیاری بالایی را برای تامین امنیت مردم انجام داده اند. امروز هر چند ما حضرت صاحب (عج) را به چشم خود نمی توانیم مشاهده کنیم اما ایشان در میان مردم جامعه حضور داشته و رفت و آمد دارند و بسیاری از مشکلاتی که در جامعه وجود دارد در سایه عنایات امام زمان (عج) حل و فصل می شود. بنابراین کسانی هم که به صورت گمنام و خاموش در جامعه در حال فعالیت هستند، به عنوان سربازان گمنام ایشان و در زمره زمینه سازان ظهور قرار می گیرند.
نماینده مردم کاشان:
مدال سرباز گمنام امام زمان(عج) هدیه امام راحل بود
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در خصوص ویژگی های خدمت به مردم در گمنامی گفت: در اهمیت و جایگاه والای فعالیت خدمتگزاران وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران همین بس که امام خمینی(ره) لقب و عنوان سرباز گمنام امام زمان(عج) به این مجموعه اطلاق کردند و این بالاترین لقبی است که تحت عنوان مدال سرباز گمنام امام زمان(عج) به تامین کنندگان امنیت این مرز و بوم داده شد. با توجه به شناختی هم که از امام راحل به عنوان ولی فقیه و یک عالم جامع الشرایط داشتیم می دانیم که مطالب و واژه هایی را که ایشان عنوان می کنند همگی دارای ابعاد مختلفی هستند و عنوان واژه سربازان امام زمان(عج) نیز یک پیام ارزشی است برای کسانی که در مجموعه اطلاعات کشور فعالیت می کنند.
عباسعلی منصوری آرانی با بیان اینکه در قانون اساسی وظایف وزارت اطلاعات به صراحت بیان شده، اظهار داشت: در قانون کاملا روشن شده که برای حفظ و صیانت از انقلاب اسلامی و خون هزاران شهید و ایثارگر و جانباز، وزارت اطلاعات موظف است در چارچوب مبارزه با براندازی، خرابکاری و جاسوسی فعالیت کند و نارضایتی های عمومی که منجر به موارد مورد اشاره می شود را مورد توجه قرار دهد. بنابراین سربازان گمنام امام عصر(عج) در طول سال های گذشته فعالیت های چشمگیری در این عرصه داشته اند و توانسته اند از دستاوردهای نظام و انقلاب در برابر تمام خطرات داخلی و خارجی حفظ و صیانت کنند.
منصوری آرانی در بخش پایانی اظهارات خود به جایگاه اخلاق در فعالیت های وزارت اطلاعات اشاره کرد و گفت: وقتی در قانون اساسی عنوان شده که وزیر اطلاعات برای یک سازمان اطلاعاتی می بایست بر عهده یک مجتهد باشد، بدین معناست که کسی می تواند چارچوب های اطلاعاتی را هدایت کند که به اخلاق اسلامی مسلط باشد چراکه فعالیت های اطلاعاتی بسیار ظریف بوده و تعیین کننده مرز آسیب ها به صورت مشروع و غیر مشروع است. بنابراین اشراف بر اخلاق اسلامی و نهادینه کردن آموزه های اسلامی در افرادی که کار اطلاعاتی انجام می دهند یک مسئله الزامی است تا بدین ترتیب تمامی اهداف شناسایی شده و اقدامات اطلاعاتی و امنیتی به خوبی در کشور جاری و سازی شود.
دیدگاه تان را بنویسید