سرویس سیاسی «فردا»؛ بعد از وقوع جنبشهای مردمی در کشورهای مسلمان خاورمیانه، غرب برای مدیریت این رویدادها به نفع منافع خود دست به کار شد. از سوی دیگر حکومتهای عربی منطقه که شاهد سقوط حکومتهای همنوع خود در کشورهای همسایه بودند در صدد برآمدند که شعله خشم مردمی را خاموش کنند. از این رو اتحادی میان غرب و حکومتهای عربی شکل گرفت که طی آن غربیها سعی کردند با پول و پشتیبانی مالی حکومتهای عربی نسبت به کنترل اوضاع در خاورمیانه اقدام کنند.
در این روند تز تحمیق علیه بیداری با استفاده از گروههای تروریستی و اشاعه آن در بستر بحران سوریه شکل گرفت. در این راستا سعی شد که پتانسیل جنبشهای مردمی کانالیزه شود و در چارچوبی که غربیها و کشورهای عربی تعیین می کنند، قرار گیرد. در همین زمینه شاهد شکل گیری گروه های تروریستی مانند جبهه النصره در سوریه، گروهک تروریستی عبدالله اعزام در لبنان، گروه تروریستی داعش(حکومت اسلامی عراق و شام) و... هستیم. تز تحمیق در برابر بیداری در این زمینه سبب ایجاد یک نوع رویکرد خشن و ضد اسلامی شد که منافع غرب را به دو صورت تامین می کرد. اول اینکه این گروههای تروریستی در یک جنگ نیابتی بر ضد حکومت سوریه در جهت منافع غرب می جنگند و از سوی دیگر چهرهای خشن و افراطی از اسلام به نمایش میگذارند. در این جهت شاهد شکل گیری یک امپراتوری شبکهای تروریستی زیر نظر القاعده و با پشتیبانی عربستان سعودی در منطقه خاورمیانه هستیم. البته این جبهه بندی سیاسی اوضاع خاورمیانه را با تغییر روبرو ساخت و سبب رویارویی مستقیم جبهه مقاومت با غرب و حکومتهای مرتجع عربی شد. در همین روند شکستهای این گروههای تروریستی در مقابل جبهه مقاومت از جمله موارد
بود که سبب شد تا این گروههای تروریستی تضعیف و تز تحمیق در برابر بیداری با شکست مواجه شود و از سوی دیگر جبهه مقاومت تقویت شود. پیروزی مقاومت حسن دیگری نیز داشت و آن ایجاد انفعال در گروههای تروریستی و درگیری این گروهها با یکدیگر و بر هم خوردن نظم ساختاری آنها بود. متعاقب این موضوع با انفعال در ساختار این گروههای تروریستی سیاستی که در پس تشکیل این گروهها مطرح بود رنگ باخت و ماهیت آنان بیشتر برای جوانان برملا شد. از این رهگذر جبهه مقاومت نیز نیرومند تر شد و توانست بیشتر خود را بر فضای نابه سامامی که غربیها در خاورمیانه بوجود آوردهاند اثبات کند. حال اما صداهای دیگری از سوی جبهه مقاومت برای تحکیم هر چه بیشتر این جبهه به گوش می رسد. نمونه این مساله اعلام موجودیت حزب الله سوریه است. در حالی که محور مقاومت با ظهور جریانهای دیگر در مناطق مختلف خاورمیانه تقویت می شود که غربیها و بخصوص کشورهای عربی سعی کردهاند تا حزب الله لبنان را از بین ببرند. اینک شاهد ظهور پدیده ای با نام حزب الله سوریه در ساختار محور مقاومت هستیم که این موضوع سبب تحکیم هر چه بیشتر این جبهه میشود. حزب الله سوریه با صدور یک بیانیه به
طور رسمی موجودیت خود را اعلام کرد. بیانیه حزب الله سوریه، مبنی بر اعلام شهادت 8 نفر از اعضای آن در میدان های نبرد سوریه، این نکته را در بردارد که این جنبش نوپا، از همین ابتدای تأسیس، از تشکیلات رزمی برخوردار است. حزب الله سوریه با صدور یک بیانیه به طور رسمی موجودیت خود را اعلام کرد. بیانیه حزب الله سوریه، مبنی بر اعلام شهادت 8 نفر از اعضای آن در میدان های نبرد سوریه، این نکته را در بردارد که این جنبش نوپا، از همین ابتدای تأسیس، از تشکیلات رزمی برخوردار است. البته حزب الله علاوه بر توان نظامی داری یک عقبه ایدئولوژیک مستحکم است که از این لحاظ می تواند بیشتر در بستر تحولات منطقه خود را تقویت کند. حزب الله همواره به عنوان یکی از اضلاع محور مقاومت و بازوی قدرتمند این محور برای رژیم صهیونیتی و کشورهای عربی مطرح بوده است. تشکیل "حزب الله سوریه" به عنوان جوانه مقاومت، نه تنها می تواند در روند بحران سوریه تأثیر بگذارد بلکه بازوی توانمندی برای مقاومت خواهد بود که صهیونیستها را دچار کابوس خواهد کرد. رژیم صهیونیستی که تا پیش از این از تهدیدها در ناحیه مرز لبنان نگران بود اکنون باید خود را برای شرایط تازه آماده سازد.
آنگونه که روند حوادث نشان می دهد جبهه مقاومت روز به روز منسجم تر و اوضاع برای صهیونیستها و حامیان آنها نامساعدتر می شود. گفته میشود این نیروها به صورت محدود در کنار ارتش سوریه به مبارزه با تروریستها میپردازند و "حزب الله لبنان" نیز دائما تاکید کرده است که از نظر تعداد رزمندگان حضور محدودی در سوریه دارد و نیروهایش در کنار ارتش سوریه جنگیده و از آن پشتیبانی میکنند. قطعاً این رویداد در آینده تحولات منطقه تأثیرگذار خواهد بود و چشم انداز روشنی پیش روی ملت های مسلمان منطقه خواهد گشود که یکی از موهبات چنین مسالهای ایجاد ثبات در منطقه و کانالیزه شدن نیروی جوانان در این گروهها و ایجاد رقیبی سرسخت و البته دارای قدرت سیاسی و ایدئولوژیک برای غرب و حکومتهای عربی است.
دیدگاه تان را بنویسید