العالم: "امیر آرون"، تحلیلگر امور راهبردی هاآرتص، در این خصوص نوشت: سرویس اطلاعاتی آمریکا از اسناد مزبور که پس از حمله آمریکا به این کشور کشف شده، در راستای جاسوسی علیه برنامه هسته ای ایران بهره برداری کرده است. به گفته این تحلیلگر اسرائیلی، سازمان سیا بر پایه اسناد یافت شده گزارشی با عنوان جاسوسی عراق علیه برنامه هسته ای ایران از سال 1980 تا 2003 تهیه کرد. "بر اساس این اسناد ادعایی، اطلاعات عراق توانسته بود برخی مسئولان ایرانی را برای کسب اطلاعات از برنامه هسته ای این کشور جذب کند." هاآرتص به نقل از گزارش مزبور نوشت: اطلاعات عراق به وجود نیروگاه اراک و نطنز در اوایل دهه 90 قرن گذشته - یعنی بیش از 10 سال قبل از اقدام مخالفان ایرانی (منافقین) به افشای آن دو - پی برده و داده های مهم و ارزشمندی را از برنامه هسته ایران به دست آورده بود. بر اساس گزارش مزبور، بغداد کمی قبل از جنگ عراق و ایران در سال 1980 به برنامه هسته ایران توجهی نداشت، اما با آغاز جنگ، شمار کسانی که در سرویس اطلاعات عراق برنامه هسته ای ایران را دنبال می کردند به 2 هزار و 500 نفر رسید. آرون به نقل از گزارش سرویس اطلاعات آمریکا مدعی شده است:
«سرویس اطلاعات عراق در این زمینه بسیار حرفه ای عمل کرد و توانست افرادی را جذب کند که در برنامه هسته ای ایران فعالیت می کردند. این افراد داده هایی را درباره پیشرفت های برنامه هسته ای ایران و اهداف آن در اختیار اطلاعات عراق قرار دادند. اطلاعات عراق اما نتوانست هیچ مزدوری را در محافل تصمیم گیری درباره برنامه هسته ای تهران وارد کند». در این گزارش همچنین ادعا شده، اطلاعاتی که سرویس جاسوسی عراق از مزدورانش کسب کرد بر این موضوع تاکید داشت که هدف ایران از "تلاش برای تولید سلاح هسته ای" بر سه پایه استوار است: ناکام کردن هر گونه تلاش آمریکا برای دخالت در منطقه خاورمیانه، مقابله با "اسرائیل" و تاسیس یک قدرت بازدارنده اسلامی. صدام پس از اطلاع از این اسناد به این نتیجه می رسد که هدف ایران دفاعی است و نه هجومی. گزارش مزبور با استناد به اسناد عراق می افزاید: وابسته های نظامی عراق در همه کشورها تلاش کردند که مزدورانی را برای جمع آوری اطلاعات بیشتر از برنامه هسته ای ایران جذب کنند؛ در همین راستا آن ها در بن، استانبول، لندن و رم عملیات مشترکی را برای جذب یک مسئول بلندپایه در وزارت کشاورزی ایران انجام دادند که "دارای روابط
نزدیکی با سران نظام ایران بود". این عملیات عملا موفقیت آمیز بود و فرد مذکور جذب سوریس اطلاعات عراق شد و اطلاعات مهمی از برنامه هسته ای ایران به دست آمد. یادآور می شود، جمهوری اسلامی همواره ادعاهای بی پایه و اساس مقامات و رسانه های غربی - عربی درباره برنامه هسته ای نظامی خود را رد کرده و با اجازه ورود به بازرسان سازمان انرژی اتمی جهت بازرسی از مراکز هسته ای خود این موضوع را به اثبات رسانده که تهران هرگز به دنبال سلاح هسته ای نیست؛ نکته مهم تر آن که بنا به فتوای مقام معظم رهبری، ساخت و به کار گیری سلاح هسته ای جایز نیست و این سلاح به هیچ عنوان در دکترین دفاعی جمهوری اسلامی جایی ندارد.
دیدگاه تان را بنویسید