قراردادنیروی زمینی برای تولیدخودروی ملی
فرمانده نیروی زمینی ارتش در خصوص طرح جابجایی پادگانها گفت: با توجه به موضوع انتقال و جابهجایی پادگانها در شهرهای مشهد، تبریز، اهواز و زاهدان مطالعاتی راجع به این جابهجاییها در دست انجام است.
این توطئه به قدری عمیق و موثر بود که حتی برخی مسئولین رده بالای کشوری نیز به آن اعتقاد پیدا کردند اما این بنیانگذار انقلاب اسلامی بود که نه تنها در حفظ ارتش تردیدی نکرد بلکه با نامگذاری روز 29 فروردین به نام «روز ارتش»، این توطئه فراگیر را برای ابد به زبالهدان تاریخ فرستاد .
در آستانه فرارسیدن سالگرد این روز و یادآوری قهرمانیهای نیروی زمینی ارتش، در گفتگو با امیر احمدرضا پوردستان فرمانده دوست داشتنی این نیرو به بررسی برخی عملکردهای نزاجا در سال 92 و برنامههای آن در آینده پرداخته شده است که میتوانید متن کامل این گفتگو را در زیر بخوانید .
* وظیفه سربازی را بجا آوردیم
امیر پوردستان در ابتدای این گفتگو، سال 92 را سالی پربرکت برای نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و گفت: علی رغم تمام سختیها و فراز و نشیبها، ما وظیفه سربازی خود را بهجا آوردهایم و تمام افتخار ما، همین لباس و خدمت در لوای فرماندهی معظم کل قوا و ولی فقیه و زیر سایه پرچم کشور امام زمان(عج) است و هر قدر که در این راه گام برداریم برکت است .
فرمانده نیروی زمینی ارتش افزود: ما به مانند تمام سازمانهای دارای برنامه که در ابتدای هر سال، هدفگذاریهای خاص خود را دارند، منطبق بر راهبردهایی که به طور معمول در ستادکل نیروهای مسلح و قرارگاه خاتمالانبیاء(ص) بر اساس اهداف کلان نظام و اندیشه های دفاعی حضرت امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری(حفظه الله) و سند چشم انداز و اهداف 5 ساله، تدوین و ابلاغ میشود، سال را با هدفگذاریهایی جامع در تمام بخشها آغاز و خود را ملزم به حرکت در مسیر تدوین شده کردیم .
* « اهداف ویژه» نزاجا در سالی که گذشت
وی خاطرنشان کرد: البته اولویتهایی در بین اهداف نیروی زمینی وجود دارد که من برای آنها عنوان «اهداف ویژه» را انتخاب میکنم و بنا دارم که فقط بخشهایی از این اهداف را تشریح کنم، چرا که سازمانی به گستردگی نیروی زمینی ارتش اهداف خُرد و کلانی به فراخور استعداد یکانها، سرزمین محل استقرار و ... دارد .
پوردستان افزود: «ارتقای سطح آموزش»، «اجرای بهتر و کاملترِ طرح جامع نیروی زمینی(طرح ثامن)» و «توجه به رزمایشها و آموزشهای شبانه» ازجمله این اهداف ویژه در سال 92 بود .
* در کوتاهترین زمان ممکن علیه تهدیدها وارد عمل میشویم
فرمانده نزاجا درخصوص طرح ثامن گفت:اولین موضوعی که در طرح جامع نیروی زمینی موردنظر قرار داشت، موضوع «آمایش سرزمینی» بود که دارای اهمیت بسیاری است و یک نگاه گذرا به نحوه پراکندگی نیرو تا پیش از استقرار و اجرای این طرح، گویای این واقعیت است که پراکندگی نیرو بیشتر در مرزهای غربی حاکم است .
وی ادامه داد: با این توجیه که تهدیدهایی احتمالی از این ناحیه احساس میشد و به همین خاطر عمده نیروها را در این بخش سازماندهی کرده بودیم. در مرزهای شرقی، جنوبی و شمالی، این پراکندگی کمتر به چشم میآمد .
پوردستان تصریح کرد: طرح جامع نیروی زمینی، در حقیقت، توزیع مناسبی است در سرتاسرِ مرزها و این توانمندی را به نیروی زمینی میدهد که نیروهایش را در نقاط گوناگون مرزها مستقر کرده و در کوتاهترین زمان ممکن علیه تهدیدها وارد عمل شود .
* قرارگاههای نزاجا خودکفا میشوند
فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت: نکته دوم که در طرح جامع مورد نظر بود، برجستگیها و قابلیتهایی است که در تهدیدها وجود دارد. تهدیدها در فضای ناهمتراز این قابلیت را دارند که همزمان یک کشور را از چند جبهه درگیر کنند. درگیر شدن یک کشور از چند جبهه سبب میشود که سامانه واپایش و هدایت نبرد، گهگاه دچار اختلالاتی شود .
وی ادامه داد: یکی از محورهای این طرح، «خودکافی» کردن قرارگاههاست . اینجا هم موضوع «تفویض اختیار» مطرح شده و هم واگذاری یکانهای مورد نیاز این نیروها. فرمانده قرارگاه در چنین طرحی، یکانهای رزمی، پشتیبانی، توپخانه و غیره را در اختیار دارد. حتی آمادگاههای مهماتی نیز در اختیار قرارگاهها قرار گرفته که بتواند با تکیه بر توان خود، عملیات را مدیریت کند .
پوردستان خاطرنشان کرد: محور دیگر مدنظر قرار گرفته در این طرح، موضوع « چابکی» و «چالاکی» یکانهاست. در فضای ناهمتراز یکانهایی میتوانند ظرفیتهایشان را نشان داده، مورد استفاده قرار دهند که چابک و چالاک باشند .
فرمانده نزاجا افزود: چابک و چالاکی البته تعاریف خاص خودش را دارد که من بنا ندارم به آن بحث ورود کنم، اما در ساختار گردانها، تیپها و لشکرها تغییراتی صورت گرفته که این یکانها چابک و چالاک شوند و الحمدلله، فضای فعلی طرح جامع به گونهای است که قابلیت پاسخگویی به تهدیدات را در یک فضای ناهمتراز در خود دارد .
* رزمایشهای ویژه برای گردانها، تیپها و قرارگاهها
وی گفت: بر همین اساس چند رزمایش در سطوح مختلف، شامل گردان، تیپ، قرارگاه و غیره اجرا کردهایم و نقاط ضعف و قوت را ارزیابی کرده، نقاط ضعف را بر طرف و نقاط قوت را تقویت کردهایم. امروز به قابلیت مطلوبی رسیدهایم که می توانم بگویم از مرزهای کشورمان میتوانیم به شایستگی دفاع کنیم .
* تهیه آییننامه برای نبردهای ناهمطراز نزاجا
فرمانده نزاجا با بیان اینکه اجرای رزمایشها را بهعنوان یک هدف بزرگ به خوبی انجام دادیم، گفت:در سال گذشته، رزمایش الگوی پیاده، رزمایش الگوی توپخانه، رزمایش الگوی زرهی و غیره را داشتیم که بر اساس برنامه تدوین شده بود و به اجرا گذاشته شد .
وی با بیان اینکه در این الگوها بود که به این نتیجه رسیدیم که گردانها در یک نبرد ناهمتراز چگونه باید عمل کنند، تصریح کرد: این مسئله در حال تبدیل شدن به آئیننامه است و به زودی انتشار یافته و توزیع خواهد شد .
پوردستان ادامه داد: از دیگر کارهای انجام شده طی سال گذشته، رزمایش قمر بنی هاشم(ع) بود که به صورت بسیار گسترده در منطقهای به وسعت بیش از 250 هزار کیلومترمربع در مرزهای جنوب شرق کشور انجام گرفت که الحمدلله برکات و ثمرات بسیاری داشت. از یکسو نشاندهنده قابلیتهای نیروی زمینی در حوزه نبرد ناهمتراز و از سوی دیگر، ایجادکننده امنیت وسیعی در منطقه رزمایش بود .
* قرارداد نزاجا برای تولید خودروی ملی
فرمانده نیروی زمینی ارتش در خصوص اقدامات صورت گرفته در حوزههای آموزشی و تحقیقاتی نیز گفت: سعی کردهایم کتابهای منبع خود را به روز کرده، متناسب با شرایط رزم ناهمتراز آنها را تدوین کنیم .
وی افزود: راجع به موضوع تحقیقات و جهاد خودکفایی هم باید به این حقیقت اشاره کنم که کارهای بسیار ارزندهای در این زمینه انجام شده است. برای مثال ما شاهد بکارگیری خودرو 2.5 تُنی «نینوا» بودیم که به جرأت میتوانم بگویم برای نخستین بار است که در کشور یک خودروی راهکنشیِ دو و نیم تنی طراحی میشود به طوری که مورد استقبال خودروسازان کشور قرار گرفت و نیروی زمینی در آستانه عقد قراردادی است که این خودرو، بهعنوان یک خودروی ملی در کشور ساخته شود .
خودروی تاکتیکی نینوا
تفنگ تکتیرانداز «شاهر» دستاورد دیگری بود که امیر پوردستان به آن اشاره کرد و اظهار داشت: این تفنگ میتواند هدف را در فاصله 3 کیلومتری مورد اصابت قرار دهد. این سلاح از یکسو علیه بالگردهایی مورد استفاده قرار میگیرد که قصد نزدیک شدن به نیروهای ما را دارند و از سوی دیگر، علیه نیروهای انسانی نیز به کار گرفته میشود و سلاحی منحصر به فرد است .
* رونمایی از «زره مایع» و سلاح جدید در روزهای آتی
فرمانده نیروی زمینی ارتش با اشاره به دستاوردهای دیگری نظیر ساخت چتر ذوالجناح مخصوص سقوط آزاد برای اولین بار و نیز «زره مایع» تصریح کرد: این زره که در روزهای آتی رونمایی خواهد شد، از جنس مایع است و در برابر گلوله و اجسام سخت مقاومت میکند و کاری که میکند، آن است که وزن جلیقههای ضد گلوله را به یک دهم کاهش میدهد .
وی ادامه داد: جلیقههایی که هم اکنون مورد استفاده قرار میگیرد، از نوع سرامیکی و همراه با وزن بسیار زیاد است. زره مایع، به صورت خمیر روی جلیقه کشیده میشود و همانطور که گفتم، وزن را تا یکدهم کاهش میدهد .
پوردستان درباره دیگر دستاورد این نیرو که قرار است در روزهای آینده رونمایی شود، گفت: رونمایی دیگر در 29 فروردین، مربوط به تفنگ 6 لول با کالیبر 50 است که این نیز برای نخستینبار در کشور صورت میگیرد .
فرمانده نزاجا افزود: به گفته بسیاری از صاحبنظران، ساخت این سلاح ابتکار خارقالعادهای است که در این گروه از سلاحها صورت گرفته است .
* پادگانهای نزاجا در آستانه جابجایی در 4 استان
وی درخصوص دیگر اقدامات این نیرو نظیر طرح جابجایی پادگانها نیز خاطرنشان کرد: با توجه به موضوع انتقال و جابجایی پادگانها در شهرهای مشهد، تبریز، اهواز و زاهدان مطالعاتی راجع به این جابهجاییها در دست انجام است .
پوردستان با بیان اینکه در نیروی زمینی از نیروی انسانی توانمندی برخوردار هستیم، خاطرنشان کرد: بخش عظیمی از بدنه نیروی زمینی را جوانان مستعد و علاقهمندی تشکیل میدهند که بهعنوان سرباز وارد این مجموعه میشوند. این افراد از مجموع کارکنان نیروی زمینی شناسایی و جذب سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی میشوند .
* سرمایه گزاری بر روی نیروهای پایور
فرمانده نزاجا با تاکید بر اینکه یکی از مؤلفههای دیگرِ نیروی زمینی، سرمایهگذاری بر روی نیروهای پایور است، گفت: از سالهای گذشته، جوانان مستعدی را در دانشگاههای معتبر کشور مأمور به تحصیل کردهایم و آن بذری که کاشته شد، امروز به درخت تنومندی تبدیل شده که ثمرات بسیاری به ما میدهد . این مجموعه دانشمند، خیلی از کارها را انجام میدهد .
وی تصریح کرد: در حقیقت، ما متناسب با رهنامهمان، سلاحهای مورد نیازمان را تعریف میکنیم و الگو و نمونهها توسط همین جوانان طراحی میشود، ولی به معنی آن نیست که از سایر توانمندیهای بیرون از نیرو استفاده نکنیم .
پوردستان ادامه داد: البته ما ارتباط بسیار نزدیکی با مراکز تحقیقاتی کشور داریم؛ بهویژه مراکز تحقیقاتی دفاعی کشور، قسمتهای متعدد موجود در وزارت دفاع، دانشگاههای صنعتی کشور و غیره. وقتی نیاز به در اختیار داشتن محصولی احساس میشود، با تکیه بر این منابع آن را آماده میکنیم .
* هر تهدیدی را در هر نقطه از مرز با قدرت پاسخ میدهیم
فرمانده نیروی زمینی ارتش با بیان اینکه صنعت دفاعی کشور میتواند در کوتاهترین مدت نیازهای ما را تأمین کند، اظهار داشت: من بهعنوان یک سرباز عرض میکنم در حوزه دفاع زمینی، تجهیزات مورد نیاز نیروی زمینی در اختیار ما است و ما این قابلیت را داریم که هر گونه تهدیدی را در هر نقطه از مرز با قوت و استحکام پاسخ دهیم .
* جنگ های آینده «تجهیزات محور» نیست
وی در عین حال خاطرنشا کرد: البته باید این موضوع را مورد اشاره قرار دهم که جنگهای آینده، تجهیزات محور نیستند، بلکه واقعیتهای میدان نبرد حاکی از آن است که در جنگهای آینده (نظیر آنچه در جنگهای 33 روزه، جنگ غزه، جنگهای واقع شده در مرز مدیترانه و مانند اینها رُخ داد)، تجهیزات حرف اصلی را نمیزنند؛ بلکه این نیروی مؤمن و با انگیزه است که میتواند حرف نخست را بزند و مجموعه نیروی زمینی مملو از انسانهایی است که از یکسو به سلاحشان متکی و آشنا هستند و از سوی دیگر، قابلیتهای معنوی بالایی دارند .
* خدمت سربازی در محل زندگی
فرمانده نیروی زمینی ارتش با بیان اینکه درخصوص سربازها نیز موضوع « برونسازی» را در دستور کار داریم، گفت: باتوجه به این که تلاش بر آن است که سربازان حتماً در شهری خدمت کنند که محل زندگیشان است. دستکم در شهرهای نزدیک به محل زندگیشان. این به یک فرهنگ در نیروی زمینی تبدیل شده است .
پوردستان با بیان اینکه تلاش کردهایم محیط زندگی سرباز، محیط شادابی باشد، اظهار داشت: آسایشگاهی که سربازها در آن استراحت میکنند، باید مناسب شأن و شرایط آنها باشد. همچنین فرماندهان موظف به برخورد توأم با رأفت با سربازان هستند .
* ارتباط با فرمانده نزاجا سخت نیست
وی در بخش دیگری از این گفتگو درخصوص نحوه تعامل فرماندهان با نیروهای تحت امرشان نیز گفت: هماکنون 5 سال است که همایشی تحت عنوان همایش « سرانگشتان» برای فرماندهان گروهان و گردان در نیروی زمینی برگزار میشود .
فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت: احساس من این است که ممکن است طی مسیر و بر اثر زمان، تغییری در نوع بیان و خواسته من ایجاد شود، ولی زمانی که این خواسته از زبان من صادر میشود و توسط سرباز یا فرمانده شنیده میشود، تأثیرش واقعی و عمیق خواهد بود. به همین خاطر فرماندهان را بارها جمع کرده و به صورت مستقیم با آنها سخن گفتهایم. مطالب را گفتهایم و فرماندهان گروهانها و گردانها هم اگر نکته و یا مطلبی داشتهاند، ارائه کردهاند .
پوردستان افزود: یکی از مسائلی که بهعنوان اصول خدمت مدنظر دارم، موضوع ارتباط با سربازان و درجهداران است که من این را از همان موقع که درجه ستوانی داشتم، بهعنوان یک اصل در برنامههای کاریام قرار دادهام .
وی با بیان اینکه دسترسی به فرمانده نیروی زمینی کار سختی نیست، تصریح کرد: من روزهای دوشنبه دیدار عمومی و همگانی دارم و روزهای شنبه هم معاون هماهنگ کننده نزاجا برنامهای برای دیدار عمومی دارد. اگر کسی نتوانست شرایطش را با این برنامهها و دیدارهای هفتگی هماهنگ کند، میتواند به مسجد بیاید که ظهر و پس از اقامه نماز شنونده سخنان آنان خواهم بود .
فرمانده نیروی زمینی ارتش خاطرنشان کرد: علاوه بر اینها، عادت ما این است که به هر پادگانی برای بازدید میروم، یک جلسه حتماً سخنرانی می کنم و کارکنان آنجا حضور دارند. ارتباط من آنجا به صورت چهره به چهره و با غالب کارکنان است. ما هم با حوصله به همه خواسته هایشان گوش میکنیم و معتقدم که این نوع از ارتباط میتواند تأثیر عمدهای در کیفیت امور خدمت داشته باشد .
دیدگاه تان را بنویسید