بازتاب‌های‌میدانی‌واستراتژیک‌آزادسازی«یبرود»

کد خبر: 330748

آزادسازی شهر یبرود درپی خود بازتاب‌های نظامی و استراتژیک مهمی هم در میان گروه‌های تروریستی و هم ارتش سوریه به عنوان طرف‌های درگیر در این کشور دارد.

فارس: شهر «یبرود» در استان ریف دمشق در جنوب سوریه واقع شده است. این شهر از « دمشق»، پایتخت سوریه که در شمال آن قرار دارد، 80 کیلومتر و از شهر «حمص » که در جنوب آن واقع شده، نیز 80 کیلومتر فاصله دارد .

یبرود یکی از شهرهای مرکز سلسله کوه‌های «القلمون» به شمار می‌آید که با کشور لبنان هم مرز است و شهرک‌های «فلیطه»، «رأس العین»، «رأس المعره » ، « عسال الورد»، «الجبّه» و «الصرخه» اطراف آن را فراگرفته‌اند .

تسلط گروه‌های تروریستی بر یبرود

گروه‌های مسلح تروریستی حدود 2 سال پیش به شهر یبرود و مناطق پیرامونی آن نفوذ کرده و بر آنها تسلط پیدا کردند تا اینکه روز گذشته و در راستای استراتژی ارتش سوریه مبنی بر پاکسازی منطقه القلمون به دست ارتش سوریه آزاد شد .

اهمیت نظامی شهر یبرود

شهر یبرود به دلیل موقعیت سوق الجیشی که از آن برخوردار است، در معادلات میدانی سوریه به ویژه نزد گروه‌های تروریستی اهمیت بسیاری داشت که در ادامه به مهمترین ویژگی‌های این شهر که آن را مهم و استراتژیک جلوه داده اشاره می‌شود .

- نزدیکی به بزرگراه دمشق - حمص

شهر یبرود تنها 10 کیلومتر با بزرگراه دمشق - حمص فاصله دارد و تسلط گروه‌های مسلح بر این شهر به معنای در امان نبودن این بزرگراه و تهدید آن از سوی گروه‌های تروریستی است .

علاوه بر اینکه گروه‌های تروریستی از این منطقه حملاتی را علیه روستاهای هوادار نظام سوریه انجام می‌دادند و این تهدید از ناحیه شمالی یبرود تا دمشق ادامه می‌یافت .

آزاد سازی یبرود به معنای تامین امنیت شمال دمشق و بزرگراه دمشق - حمص است .

- نزدیکی به مرزهای لبنان

یکی دیگر از ویژگی‌های شهر یبرود نزدیکی آن به مرزهای لبنان است، به گونه‌ای که تروریست‌های این شهر به طور مستمر در حال تردد بین اراضی سوریه و لبنان بودند و در عین حال تروریست‌های لبنانی نیز به راحتی امکان ورود به اراضی سوریه را داشتند و در عمل مشاهده شد که تکفیری‌های لبنانی پس از ورود از این منطقه به صفوف گروه‌های تروریستی ملحق می‌شدند و در این اواخر مشاهده شده بود که آنها اقدام به تشکیل گروه‌های تروریستی برای خود کرده و مناطقی را تحت تصرف داشتند که از جمله آنها باید از گروه تروریستی «جند الشام» نام برد که شهرک «الزاره» در القلمون را کامل به تصرف خود درآورده بودند و تمام عناصر آن را تکفیری‌های لبنانی تشکیل می‌دادند که توسط ارتش سوریه آزاد شد .

بنابراین می‌توان گفت، با آزاد سازی شهر یبرود از این پس شهرک عرسال در لبنان نمی‌تواند، هیچ نقشی را در بحران سوریه ایفا کند و یا دست‌کم این نقش بسیار محدود و کم رنگ خواهد شد و این موضوعی است که موجبات آسودگی خاطر حزب الله را از یک سو فراهم می‌کند و از سوی دیگر به نظام سوریه اجازه می‌دهد، بر مناطق جنوبی دمشق یعنی دو استان «درعا» و «القنیطره» و پاکسازی آنها تمرکز کند که همواره مورد تهدید حملات گروه‌های تروریستی است .

- سقوط اتاق‌های میدانی و عملیاتی گروه‌های تروریستی در ریف دمشق

از زمانی‌که گروه‌های مسلح بر شهر یبرود تسلط پیدا کرده بودند، این شهر را به کانون تجمع و مرکز فعالیت‌های تروریستی خود تبدیل کرده بودند و اتاق‌های عملیات و میدانی خود در منطقه ریف دمشق در جنوب سوریه را در این شهر متمرکز کرده بودند .

بالطبع با سقوط شهر یبرود برای گروه‌های مسلح دیگر نه کانون تجمع و تمرکزی و نه اتاق‌های عملیات و میدانی در ریف دمشق باقی مانده است .

- یبرود حلقه ارتباط دمشق و منطقه ساحل

شهر یبرود و مناطق پیرامونی آن به مانند حلقه ارتباطی میان دو استان دمشق و استان طرطوس عمل می‌کند. با تصرف این شهر از سوی ارتش سوریه و به دست گرفتن کنترل آن می‌توان گفت که استان دمشق که پایتخت سوریه در آن قرار دارد، به استان طرطوس که بندر بسیار مهم طرطوس بر سواحل دریای مدیترانه در آن واقع شده، به یکدیگر مرتبط شدند و امکان نقل و انتقال و تردد بین این دو استان از این پس به راحتی فراهم و امکان پذیر است .

- دور کردن لبنان از بحران سوریه

بدون تردید آزادسازی شهر یبرود و به دست گرفتن کنترل آن از سوی ارتش سوریه به معنای جدا کردن لبنان از سوریه است و مهمترین بازتاب این جدایی را باید در کاهش چشمگیر ارسال خودروهای بمبگذاری شده و انتحاری‌ها از داخل سوریه به مناطق لبنان ملاحظه کرد .

- بسته شدن 18 گذرگاه مرزی مورد استفاده گروه‌های تروریستی

با تسلط ارتش سوریه بر یبرود دست‌کم 18 گذرگاه مرزی بین لبنان و سوریه که عناصر مسلح از آن برای تردد خود و نقل و انتقال تجهیزات نظامی و کمک‌های امدادی‌شان استفاده می‌کردند، بسته شده و کنترل آنها کاملا در دست ارتش سوریه است که مهمترین آنها عبارتند از :

- گذرگاه یبرود به شهرک فلیطه که در مجاورت شهر یبرود واقع شده است، این گذرگاه پس از گذر از فلیطه از رنکوس عبور می‌کند تا به عرسال در لبنان و از آنجا به جرود در جنوب عرسال برسد و با گذر از شهرک‌های یونین و نحله به کوی‌های «نون» و «صلح» در بعلبک برسند .

- گذرگاه «سالک» که از رنکوس در سوریه شروع و به پشت شهرک مرزی «حاما» در سوریه می‌رسد .

- گذرگاه شمال لبنان به تلکلخ و از آنجا القصیر، جوسیه، حمص و القلمون مرتبط می‌شود .

- گذرگاه شهرک «الطفیل» در سوریه که به شهرک «حام» در لبنان می‌رسد .

- گذرگاه شهرک «مضایا» در نزدیکی «الزبدانی» در سوریه که به «عنجر» در لبنان وصل می‌شود .

- گذرگاه شهرک «الزبدانی» به «سرغایا» در سوریه که به منطقه «جنتا» و «علی النهری» در لبنان می‌رسد .

- گذرگاه شهرک «سرغایا» در سوریه که به شهرک‌های «حام» و «الخریبه» و «النبی شیت» در لبنان می‌رسد .

- گذرگاه شهرک «عین البنیه» و شهر رنکوس در سوریه که به شهرک حام در لبنان منتهی می‌شود .

- گذرگاه شهرک «بقاع غربی» که از منطقه «راشیا ینطا الصویری» در لبنان آغاز و مستقیما به منطقه «معضمیه الشام» در دمشق می‌رسد .

از آنچه گذشت به راحتی می‌توان به اهمیت شهر یبرود در معادلات نظامی گروه‌های تروریستی و همچنین ارتش سوریه پی برد .

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد