هاشمی و احمدی نژاد پشت پرده همدستند
وی با بیان اینكه من در بیان دعوای زرگری بین هاشمی و احمدی نژاد از لفظ احمدی نژاد كنونی استفاده كردم تاكید كرد: استفاده از آدم های هاشمی مثل مرتضوی یا نعمت زاده در سمت های كلیدی دولت احمدی نژاد نشانه پیوند پشت صحنه هاشمی و احمدی نژاد كنونی است.
نشست مناظره انتخاباتی میان صادق زیباكلام، عبدالرضا داوری و عباس سلیمی نمین با عنوان خواست های مردم از رئیس جمهور آینده امروز دوشنبه در دانشكده مدیریت دانشگاه تهران برگزار شد.
صادق زیباكلام در ابتدای این نشست با اشاره به اینكه انتخابات ریاست جمهوری یازدهم انتخاباتی پیچیده خواهد بود، چون در بین حاكمیت شكاف ایجاد شده است، گفت: این مساله در سال های گذشته وجود نداشته و اكنون اصولگرایان به دو جناح دولت و سنتی تقسیم شده اند.
وی با اشاره به اینكه این شكاف هر روز بیشتر هم می شود، اظهار داشت: امروز محل مناظره اصلی میان اصلاح طلبان و اصولگرایان نیست بلكه در عرصه اصلی رقابت تا به امروز دو رقابت جدی است.
زیباكلام با بیان این كه دولت نمی داند كه می تواند فرد مورد نظر خود یعنی اسفندیار رحیم مشایی را به عرصه انتخابات وارد و برای حضور وی تاییدیه بگیرد، ادامه داد: اگر دولت بتواند این اقدام را انجام دهد آقای هاشمی و اصلاح طلبان وارد عرصه خواهند شد اما اگر نتواند جریان دولت همین جا تمام می شود؛ در این صورت فقط سنتی ها می مانند و یك نامزد اصلی كه به اعتقاد من علی اكبر ولایتی خواهد بود.
وی خاطرنشان كرد: اگر دولت بتواند مشایی را وارد عرصه انتخابات كند در این صورت انتخابات به صورت جدی پیگیری خواهد شد.
در ادامه این نشست عبدالرضا داوری كه به عنوان نماینده حامیان دولت در این مناظره شركت كرده است ، گفت: امیدواریم انتخابات 92 یك بهار دیگر را در عرصه سیاسی كشور رقم بزند.
وی با اشاره به اینكه در هر انتخاباتی گروه یا سازمان هایی حضور پیدا می كنند، ادامه داد: هر گروهی كه بتواند در توزیع منابع كمیاب ثروت، قدرت و منزلت عادلانه تر رفتار كند ماندگارتر خواهد بود.
وی اظهار داشت: آن چه در انتخابات 92 در حال وقوع است ادامه فرآیندهایی است كه در طول 100 سال گذشته در ایران رخ داده است.
سلیمی نمین ، تاریخدان ، دیگر فرد شركت كننده در این مناظره با بیان این كه حضور افراد شركت كننده در این مناظره به قطبی شدن فضا خواهد انجامید، گفت: قطبی شدن فضای سیاسی انتخابات را پدیده نامباركی می دانم چرا كه در فضای قطبی تعقل وجود نداشته و درستی مواضع مد نظر نخواهد بود.
وی با بیان اینكه قطبی شدن فضا به ماجرای "هاشمی- احمدی نژاد" می انجامد و در این صورت همه تصور می كنند كه برد یكی باخت رقیب را در پی خواهد داشت، تصریح كرد: هاشمی باید این برداشت غلط كه حاكمیت میراث خانوادگی آنهاست را تغییر دهد. همچنین احمدی نژاد هم باید بداند كه بیان نقاط ضعف رقیب برد وی را در پی نخواهد داشت.
در ادامه این نشست زیباكلام به آمدن و نیامدن هاشمی یا خاتمی اشاره كرد و گفت: این مساله منوط به تایید گرفتن احمدی نژاد برای آمدن مشایی خواهد بود.
وی با اشاره به اینكه اگر احمدی نژاد نتواند این تاییدیه را بگیرد نه هاشمی وارد صحنه خواهد شد و نه خاتمی اظهار داشت: اصولگرایان خواهند گفت كه آمدن كواكبیان، عارف و روحانی نشانه آزادی فضای انتخابات است و جریانات سیاسی كشور در عرصه انتخابات حضور دارند اما باید بدانیم كه جامعه این افراد را به عنوان نمایندگان اصلاح طلب نمی شناسد.
وی افزود: اگر فرد دیگری به جز هاشمی و خاتمی به عنوان نامزد اصلاح طلبان وارد عرصه سیاسی شوند باید كسی باشد كه از سوی رهبری اصلاحات مورد تایید قرار بگیرد.
زیبا كلام با طرح پرسشی مبنی بر اینكه چرا اصولگرایان نمی خواهند هاشمی و خاتمی در انتخابات ریاست جمهوری شركت كنند افزود: پاسخ این است كه در این صورت برد آنها حتمی است.
وی با بیان اینكه یك احتمال برای شركت این دو (هاشمی و خاتمی) در انتخابات وجود دارد و آن هم زمانی است كه احمدی نژاد كارت ورود مشایی را برای انتخابات بگیرد، گفت: اگر مشایی وارد عرصه سیاسی شود حتی رای سنگینی می آورد بنابراین اصولگرایان چاره ای ندارند كه برای حذف مشایی از خاتمی و هاشمی بهره ببرند.
در ادامه داوری با بیان این كه احمدی نژاد در دل جریان اصولگرایی قرار ندارد و مرزبندی گفتمان حامیان احمدی نژاد و بقیه جریان اصولگرایی شفاف شده و بین آنها جدایی اتفاق افتاده است تاكید كرد: توجه به سوابق احمدی نژاد نشان می دهد كه جریان حامیان احمدی نژاد از جریان اصولگرایی جدا هستند.
وی همچنین حضور دولت در عرصه انتخابات را پیش فرضی دانست كه رسانه ها و تحلیل گران سیاسی بدون سند و مدرك مطرح می كنند و گفت: برخلاف آن چه كه در رسانه ها مطرح شد جریان حامی دولت جمع بندی مشخصی برای انتخابات ندارد.
در ادامه این نشست سلیمی نمین اعلام رهبری برای اصولگرایان و اصلاح طلبان را نوعی دیكتاتوری یا استبداد رای دانست و یادآور شد: اگر اصلاح طلبان حزب بودند داشتن رهبری برای ایشان معنا می داشت اما اصلاح طلبان فقط یك طیف سیاسی هستند پس اینكه گفته شود عارف وارد خواهد شد اگر رهبری اصلاح طلبان آن را تایید كند نوعی استبداد رای است.
وی با اشاره به این كه مطلب مطرح شده مبنی بر اینكه هاشمی نخواهد آمد مگر اینكه مشایی وارد شود، ادامه داد: البته دعوای هاشمی و احمدی نژاد كنونی مصلحتی است چون در پشت پرده با یكدیگر یك دست هستند.
زیبا كلام در واكنش به این سخنان سلیمی نمین با بیان این كه تضاد و تقابل بین هاشمی و احمدی نژاد وجود ندارد و تضاد این دو یك رقابت زرگری است، گفت: این رقابت را یك بچه دبستانی هم می فهمد.
وی با بیان این كه من در سال 90 گفتم كه اصلاح طلبان در انتخابات مجلس حضور نخواهند داشت، ادامه داد: شاهد این مدعا عدم رای آوری كواكبیان حتی در استان سمنان بود.
وی با بیان اینكه اگر شما اصرار دارید كه كواكبیان، روحانی یا شریعتمداری نمایندگان بخشی از اصلاح طلبان هستند گفت: باید اجازه داد كه خاتمی در انتخابات شركت كند تا ببینید كه مردم چه كسی را انتخاب می كنند.
داوری نفر بعدی این مناظره بود كه وی نیز از اعلام جنگ زرگری میان هاشمی و احمدی نژاد از سوی سلیمی نمین انتقاد كرد و گفت: شاید این موضوع در غوغاسالاری سیاسی و رسانه ای كشور مطرح شده باشد اما واقعاً این گونه نیست.
وی با سخنان مقام معظم رهبری در سال 83 اشاره كرد و گفت: ایشان در یك جمعی فرمودند ماركسیست ها حرف بی ربط زیاد می زنند اما یك جمله كلیدی دارند و آن این كه مبارزه علم است.
داوری با اشاره به اینكه تفاوت خاتمی و احمدی نژاد این است كه خاتمی به شعارهای خود پایبند نماند ولی احمدی نژاد پایبند ماند ، تاكید كرد: تضاد كنونی در كشور بین مدیریت مردمی و غیرمردمی در 4 حوزه اقتصاد، فرهنگ و اجتماع، سیاست داخلی و سیاست خارجی است.
وی با اشاره به این كه مدیریت اقتصاد در دو گروه جامعه گرایی و بازارگرایی تعریف می شود و مدیریت فرهنگ و اجتماع به دو گروه فطرت گرایی و اقتدارگرایی، اظهار داشت: یكی از این دو گروه سیاست داخلی را تامین بستر مناسب برای مشاركت آحاد جامعه می داند و گروه دیگر محدود بین احزاب و گروه های خاص است.
وی ادامه داد: در حوزه سیاست خارجی نیز گروهی به توانمندی بومی معتقد است و گروه دیگر به سازگاری با محیط پیرامون.
داوری با اشاره به اینكه اصلاح طلبان و اصولگرایان تضاد فرعی در كشور است خاطرنشان كرد: تضاد اصلی بین مدیریت مردمی و مدیریت غیرمردمی است. اصلاح طلبان بدنه رهبری واحد ندارند اما در درون جریان اصولگرایی چنین چیزی نیست و نقش جامعه مدرسین و روحانیت در این مساله غیرقابل انكار است.
در ادامه سلیمی نمین با بیان اینكه با توهین نمی توان استدلال بنده را درباره رهبری حزبی و استبداد رای خاتمه داد گفت: رهبری حزبی می تواند كسی را از حقوق مدنی محكوم كند اما یك جبهه فكری نمی تواند فردی را با گرایش های فكری خود طرد كند.
وی با بیان اینكه آقای هاشمی در دیدار با حسن روحانی از وی دفاع كرد پس نمی توان گفت كه حسن روحانی قرابتی با جریان هاشمی ندارد تصریح كرد: البته هاشمی چون خودش را راس این جریان می داند حس می كند رای بیشتری هم خواهد داشت.
وی با اشاره به اینكه وجود برخی نكات مثبت و منفی برای آنها نگرانی ایجاد كرده و لذا با تشكیك و احتیاط وارد عرصه سیاسی می شوند خاطرنشان كرد: هاشمی قطعاً خواهد آمد و حضور روحانی به جهت آماده كردن فضا برای آمدن هاشمی صورت می گیرد.
سلیمی نمین یادآور شد: تشویق افراد برای ورود به عرصه به معنای عدم تمایل برای حضور هاشمی برای انتخابات ریاست جمهوری نیست.
وی با بیان اینكه من در بیان دعوای زرگری بین هاشمی و احمدی نژاد از لفظ احمدی نژاد كنونی استفاده كردم تاكید كرد: استفاده از آدم های هاشمی مثل مرتضوی یا نعمت زاده در سمت های كلیدی دولت احمدی نژاد نشانه پیوند پشت صحنه هاشمی و احمدی نژاد كنونی است.
دیدگاه تان را بنویسید