«بوگی یعلون» کیست؟ +عکس

کد خبر: 252880

در جولای 2002 بود که او به بالاترین سمت نظامی‌اش دست یافت و به عنوان رئیس ستاد مشترک ارتش انتخاب شد. مهمترین اقدامی که او در دوره فعالیتش به عنوان رئیس ستاد مشترک ارتش انجام داد، تلاش برای سرکوب انتفاضه و اعتراضات فلسطینی‌ها بود.

«بوگی یعلون» کیست؟ +عکس

فارس: نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی در کابینه جدید خود رئیس ستاد مشترک ارتش این رژیم را که به میانه‌روی در قبال ایران معروف است، به سمت وزیر جنگ منصوب کرد. «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی سرانجام دیروز توانست رضایت دو حزب «یش عاتید» و «هبیت هیهودی» را برای پیوستن به کابینه جلب کند و رسما ائتلاف کابینه را با حضور 5 حزب مختلف تشکیل دهد. نتانیاهو در این کابینه تلاش زیادی کرد تا در کابینه جدید پست‌های حساس را همچنان در اختیار حزب تحت رهبری‌اش یعنی «لیکود» نگاه دارد. مهمترین وزارتخانه‌ای که نتانیاهو از ابتدا اعلام کرده بود که آن را به احزاب دیگر نمی‌سپارد، وزارت جنگ بود. این وزارتخانه در دوره قبل در اختیار «ایهود باراک» متحد جنگ‌طلب نتانیاهو بود. باراک پس از جنگ هشت روزه غزه و ناکامی در دست‌یابی کامل به اهداف از پیش‌تعیین شده برای این نبرد، از سمت خود کناره‌گیری کرد، هرچند که سرپرستی این وزارتخانه را تا انتهای دوره حفظ کرد. حالا در غیاب «ایهود باراک» نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی در کابینه جدید خود وزارت دفاع را به «موشه یعلون» سپرده است. یعلون که هم‌حزبی‌های نتانیاهو است، در کابینه قبلی پست وزارت امور استراتژیک و معاونت نخست‌وزیری را بر عهده داشت. «موشه بوگی یعلون» کیست؟ به این سیاستمدار و نظامی 63 ساله اسرائیلی که نام اصلی‌اش «موشه اسمیلانسکی» است، «بوگی» هم می‌گویند. لقب «یعلون» بین سال‌های 1968 تا 1971 که او خدمت سربازی‌اش را در یکی از گروه‌های جوانان ارتش اسرائیل می‌گذارند، به او داده شد و پس از آن هم با همین نام معروف شد. «یعلون» سابقه زیادی در ارتش اسرائیل دارد. او در سال 1995 به عنوان رئیس دستگاه اطلاعات نظامی اسرائیل منصوب شد. در زمان انتفاضه دوم فلسطینی‌ها در سپتامبر 2000 هم یعلون به عنوان افسر فرمانده در واحد مرکزی فرماندهی ارتش مشغول به فعالیت بود.

در جولای 2002 بود که او به بالاترین سمت نظامی‌اش دست یافت و به عنوان رئیس ستاد مشترک ارتش انتخاب شد. مهمترین اقدامی که او در دوره فعالیتش به عنوان رئیس ستاد مشترک ارتش انجام داد، تلاش برای سرکوب انتفاضه و اعتراضات فلسطینی‌ها بود. نهایتا در سال 2005 بود که «شائول موفاز» وزیر جنگ وقت دیگر نخواست که یعلون در این سمت به کار خود ادامه دهد و مأموریت او را تمدید نکرد. یعلون از مخالفان اصلی طرح عقب‌نشینی نیروهای اسرائیل از نوار غزه بود، و همین امر هم به بروز اختلاف میان او و موفاز منجر شد. 5 جولای 2005 بود که دوره یعلون پایان یافت و «دان حالوتس» در ستاد مشترک ارتش جانشین وی شد و طرح عقب‌نشینی از غزه را اجزایی کرد. وزیری که اتهام «جنایت جنگی» را یدک می‌کشد یعلون تاکنون چند بار هم به دلیل مشارکت در کشتار فلسطینی‌ها و اهالی جنوب لبنان متهم شده و حتی برای وی حکم بازداشت شده است. به عنوان نمونه در سال 2005 بازماندگان قربانیان کشتار «قانا» از وی به دلیل مشارکت در این کشتار شکایت کردند. «قانا» روستایی در جنوب لبنان است که در سال 1996 هدف حمله قرار گرفت. در سال 2006 هم دادگاهی در نیوزلند حکم بازداشت یعلون را به اتهام مشارکت در ترور «صلاح شهاده» صادر کرد. شهاده از فرماندهان حماس بود که در سال 2002 ترور شد. در آن حادثه حداقل 14 غیرنظامی فلسطینی هم به شهادت رسیدند. دادستان نیوزلند یعلون را به «جنایت جنگی» متهم کرد و قصد بازداشت وی را داشت، که نهایتا دفتر قوانین سلطنتی به بهانه نبود شواهد و مدارک کافی حکم بازداشت را لغو کرد. این فرمانده سابق ارتش اسرائیل در سال 2008 رسما فعالیت سیاسی خود را با ورود به حزب دست راستی «لیکود» آغاز کرد. او در انتخابات سال 2009 به عنوان نفر بیست و هفتم از فهرست انتخاباتی حزبش راهی «کنست» (پارلمان اسرائیل) شد. او از آن سال به عنوان وزیر امور استراتژیک و معاون نخست‌وزیر منصوب شد.

تندرو در قبال فلسطینی‌ها؛ میانه‌رو در قبال ایران مجموعه مواضع و رویکردهایی که یعلون در دوران فعالیت‌های نظامی و سیاسی‌اش داشته، از او سیاستمداری تندرو در قبال فلسطینی‌ها و در مقابل فردی میانه‌رو در مورد مناقشه هسته‌ای ایران، تصویر کرده است. یعلون در سال 2002 در مصاحبه‌ای که با روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» داشت، فلسطینی‌ها را نظیر یک «غده سرطانی» دانسته بود. هرچند که او در آن زمان هم با برخورد نظامی و به تعبیر او «حذف کامل غده» مخالفت کرده و راهکار تدریجی را برای آن بهتر دانسته بود. وزیر جنگ جدید رژیم‌صهیونیستی بارها تکرار کرده است که فلسطینی‌ها مشکل اصلی در مسیر برقرار صلح هستند. وی طی مصاحبه‌ای گفته بود که «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین هم اهداف مشابهی با حماس دارد و نباید با او وارد مذاکره شد. وی در یکی از تازه‌ترین مصاحبه‌های خود به کلی با تشکیل کشور فلسطین مخالفت کرده و گفته است که هیچ‌گاه نباید کشور فلسطین در کنار اسرائیل شکل بگیرد. در مقابل او دیدگاه‌های نسبتا معتدل‌تری در قبال ایران دارد. هرچند که وی تک‌جمله‌های معروفی در حمایت از مقابله با ایران دارد و حتی طرح ترور سران ایرانی را مطرح کرده، اما در عمل او در دوران چهار ساله فعالیت سیاسی‌اش یکی از مخالفان حمله نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران بوده است. پایگاه تحلیلی «ال‌مانیتور» در این مورد نوشته است: یعلون یکی از میانه‌روترین اعضای کابینه اصلی و کابینه امنیتی در قبال ایران به شمار می‌آید. او یکی از وزرایی است که دائما با ماجراجویی نظامی علیه ایران مخالفت کرده است. البته یعلون با اساس حمله نظامی با ایران مخالف نیست، اما می گوید اکنون زمان این اقدام نرسیده و اسرائیل در موضعی نیست که بتواند در نبرد با ایران پیروز باشد. وی در تمام دوره قبلی کابینه همواره گفته بود که هنوز زمان چنین حمله‌ای فرانرسیده است. در مجموع بررسی کابینه جدید رژیم‌صهیونیستی نشان می‌دهد که نتانیاهو در این دوره کابینه‌ای معدل‌تر را در کنار خود می‌بیند. «زیپی لیونی» وزیر خارجه اسبق، «یعیر لاپید» رهبر حزب «یش عاتید» و «نفتالی بنت» رهبر حزب «هبیت هیهودی» از جمله افرادی هستند که حضور آن‌ها در پست‌های کلیدی کابینه جدید عملا نتانیاهو را در پیشبرد طرح اقدام نظامی علیه ایران با مشکل مواجه می‌کند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد