فهرست صدای ملت ربطی به هاشمی ندارد

کد خبر: 189506

مطهری در پاسخ به اینکه «مطهری 91 با مطهری دهه 80» چه فرقی دارد و چرا مواضعش تغییر کرده است؟، گفت: مواضع عمومی من لااقل به تشخیص خودم مخالف مواضع گذشته​ام نیست. نباید اظهار نظرهای من درباره افراد را ملاک قرار دهید. مساله موقع شناسی مهم است. ممکن است در سال 79 در مصاحبه​ای با کیهان انتقاداتی به هاشمی کرده​ام. انتقاداتی نه از جنس آنچه که در آن مناظره​های کذایی مطرح شد. من به ایشان گفتم که برای آنکه از موضع تهمت دور شوید، بهتر است که نزدیکان شما در پست​های اقتصادی نباشند.

خبرآنلاين: نشست خبری «صدای ملت» صبح امروزبا حضور علی مطهری، حمیدرضا کاتوزیان، علی عباسپور و مصطفی رضاحسینی برگزار شد.
در ابتدای این نشست، علی مطهری طی سخنانی با اشاره به اینکه «صدای ملت» از سوی برخی نمایندگان کنونی مجلس بر اساس اصول و مبانی​ای که به آن معتقدند و خط مشی مشخصی که دارند تشکیل شده است، گفت: ما گرایش فکری خاصی در میان اصولگرایان هستیم و شاخه مجزایی را بی آنکه به دنبال انشعاب از اصولگرایان باشیم، تشکیل دادیم.
به گفته وی، این یک مزیت برای اصولگرایان است که چند صدایی درونی آنها به نمایش در آید. نماینده تهران با بیان اینکه این گروه به عنوان «منتقدان دولت» مشهور شده است، ادامه داد: اینگونه نیست که ما فقط منتقد باشیم، بلکه چون بر اساس اصول حرکت می کنیم، گاهی به انتقاد از دولت می​رسیم اما از نقاط قوت دولت حمایت می​کنیم.
مطهری در پاسخ به اینکه «مطهری 91 با مطهری دهه 80» چه فرقی دارد و چرا مواضعش تغییر کرده است؟، گفت: مواضع عمومی من لااقل به تشخیص خودم مخالف مواضع گذشته​ام نیست. نباید اظهار نظرهای من درباره افراد را ملاک قرار دهید. مساله موقع شناسی مهم است. ممکن است در سال 79 در مصاحبه​ای با کیهان انتقاداتی به هاشمی کرده​ام. انتقاداتی نه از جنس آنچه که در آن مناظره​های کذایی مطرح شد. من به ایشان گفتم که برای آنکه از موضع تهمت دور شوید، بهتر است که نزدیکان شما در پست​های اقتصادی نباشند.
وی با بیان اینکه شاید هم لازم باشد که او زمانی از هاشمی و خاتمی دفاع کند، ادامه داد: مهم این است که این انتقادها یا دفاعیه​ها بر اساس اصول باشد.
فرزند شهید مطهری با تاکید بر اینکه بر اساس وظیفه خودش پیش می​رود، اتهام​هایی دال بر فرصت طلبی از سوی خودش را رد کرد و گفت: انتقادهایی که من از دولت دارم، به دلیل انحراف​هایی همچون قانونگریزی رئیس​جمهور از اجرای قوانین چون مترو است. اگر آقای احمدی​نژاد رئیس جمهور نباشد شاید دیگر از او انتقاد نکنیم.
مطهری در پاسخ به سوال دیگری، مجلس خوب را مجلسی توانمند در دو حوزه قانون گذاری و نظارت خواند و افزود: اگر افرادی متخصص وارد مجلس شده و قدرت نظارت بر دولت را داشته باشند، مجلسی موفق خواهیم داشت. این در گرو آن است که نمایندگان بدون وابستگی به دولت و دلبستگی به قدرت و ثروت وارد مجلس شوند.
به گفته وی، ورود چنین نمایندگانی به مجلس در گرو انتخاب مردم است. امیدواریم مردم انتخاب درستی داشته باشند تا مجلسی بر آمده از «صدای ملت» داشته باشیم نه "صدای یک گروه خاص". متاسفانه مجلس کنونی را نمی توان مجلسی کاملا برآمده از صدای ملت خواند. نماینده تهرن ادامه داد: مشارکت بیش از 60 درصد در انتخابات آینده می تواند پاسخ محکمی به دخالت​های بیگانگان و حاشیه سازی​های آنها برای نظام باشد.
مطهری در پاسخ به خبرآنلاین درخصوص میزان مشارکت مردم تهران و شانس رای آوری فهرست «صدای ملت» گفت: ظاهرا در تهران مشارکت مردم در انتخابات مجلس هفتم 30 درصد و در کل کشور 50 درصد بوده است. با توجه به شرایط ویژه کشور امیدوارم مشارکت در کشور بالاتر برود. خبرنگاری در مورد «کاسبین ولایت» از مطهری سوال کرد و او با ابراز تعجب از شنیدن چنین واژه​ای گفت: برداشت ما از ولایت به معنی تعطیلی عقل نیست وقابل نقد است. این در حالی است که امثال سروش و جبهه پایداری برداشت غلطی از این موضوع دارند. یکی او را پادشاه ظالم و دیگری پادشاه عادل می​خواند که نباید او را نقد کرد. ما این دو برداشت را قبول نداریم و معتقدیم که مرز انتقاد به ولی فقیه، احکام حکومتی است. یعنی جایی که حکم حکومتی در کار است باید اطاعت محض داشته باشیم.
وی افزود: ولایت فقیه مانع آازدی حقوق مردم نیست و مجلس محل بحث آزاد است تا هر نماینده​ای نظرش را اعلام کند و اگر چیزی تصویب شد، اظهار نظر درباره آن با شورای نگهبان باشد. فضای بحث آزاد نباید به بهانه برداشت ها از ولایت فقیه محدود شود.
وی با تاکید بر اینکه ولایت فقیه به معنی ولایت فقه است و نه ولایت شخص، این برداشت را بر اساس نظریه ولایت فقیه شهید مطهری دانست.
خبرنگار دیگری نظر مطهری را درباره گرایش​های مختلف اصولگرایان پرسید و او هم آن را امر مبارکی دانست که منشاء خطر نیست.
وی با اشاره به اینکه اصلاح طلبان تندرو در انتخابات حضور ندارند، ادامه داد: به همین دلیل تکثر گروه​های اصولگرا آنها را تهدید به شکست نمی​کند. از این رو امر مبارکی است که به افزایش مشارکت می​انجامد و اینکه منجر به حضور گرایش های مختلف در مجلس می​شود و نه اضمحلال اصولگرایان.
کاتوزیان در ادامه سخنان وی، با اشاره به اینکه در حال حاضر مردم با مشکلات اقتصادی زیادی درگیر هستند، افزود: گروهی موفق خواهد بود که بتواند مطالبات مردم را استیفا کند. برچسب اسامی اصلاح طلب یا اصولگرا، ماندگاری آنها را تضمین نمی​کند. گروهی ماندگار خواهد بود که رفاه را توسعه دهد و برای مردم رشد را به ارمغان بیاورد. از این رو بحث اصلاح طلبی و اصولگرایی و اینکه چه جریانی می ماند یا می​رود، اصالت ندارد. مهم این است که چطور ظرف دوماه ارزش پول ملی نصف شود؟ دو میلیون شغلی که ادعا شده بود کجاست؟ اگر ایجاد نشده چطور باید آن را ایجاد کرد؟ ماندگاری جریانات سیاسی در این است که درک درستی از مطالبات مردم شود. مطهری در پاسخ به سوال دیگری با بیان اینکه مجلس یک دستگاه اداری نیست که رئیس و
مرئوس در آن مطرح باشد، ریاست مجلس را به منزله اداره کننده جلسات خواند و در پاسخ به اینکه آیا به هیات رئیسه انتقادای دارید؟، گفت: ما امیدواریم که صدای ملت در مجلس شنیده شود. در حال حاضر احساس می​شود که گاهی اینگونه نیست وصدای ملت در مجلس شنیده نمی​شود.
وی هرگونه ارتباط بین «صدای ملت» با هاشمی رفسنجانی را در سوال دیگری رد کرد و گفت: البته ما به همه شخصیت​های نظام احترام می​گذاریم ولی مستقلیم و حرف خودمان را می زنیم. او رابطه هاشمی و رهبری را برآمده از دوستی 50 ساله​ای دانست و گفت: اینگونه نیست که کسی بتواند به راحتی این ارتباط را قطع کند. اما پس از مسائل سال 88 و اینکه در یک مناظره انتخاباتی، خانواده او به فساد مالی متهم شوند؛ طبیعی است که ایشان هم دلگیر شوند. نامه وی به رهبری در آستانه انتخابات هم نقدی به وضع سیاسی کشور و بداخلاقی​های انتخاباتی بود. اما برخی آن را بزرگ کردند ولی به اعتقاد من این نامه آنچنان موثر در فتنه نبود. مطهری گفت: بارها گفته ام که در آن فتنه دو طرف مقصر بودند و الان نمی​خواهم بار دیگر آن را عنوان کنم.
وی در پاسخ به اینکه «صدای ملت» پس از انتخابات چه رویکردی خواهد یافت؟، اظهار داشت: این بسته به استقبال مردم از ما،نیاز سیاسی کشور دارد که آیا نیازی به حضور «صدای ملت» و ادامه فعالیت آن هست.
به گفته مطهری، در شرایط فعلی کشورشرکت نکردن در انتخابات کار نادرستی است که با تعهد ملی و دینی ما سازگار نیست. عدم مشارکت مردم تاثیر زیادی بر شرایط کشور دارد. معتقدم که اصلاح طلبان باید شرکت می کردند و مشارکت را بالا می​بردند و به دنیا این پیام را می دادند که پای نظام ایستاده اند. اگر می آمدند و رد صلاحیت می​شدند بهتر از این بود که در این شرایط حساس وارد عرصه نشوند. البته آنها انتخابات را تحریم نکرده​اند و تنها به دلیل گلایه​هایی که داشتند مشارکت کمرنگی کردند.
وی افزود: اصلاح طلبان اگر گلایه هایشان را در مجلس بعدی دنبال می کردند و در انتخباات حضور می​یافتند بهتر از این بود که مشارکت نکنند.
نماینده تهران در خصوص تشکیل فراکسیون اقلیتی قوی و منسجم در مجلس بعد با حضور دیگر منتقدان دولت گفت: ما هم قبول داریم که منتقدان دولت، تنها اعضای لیست ما نیستند کما اینکه یکی از آقایان گفت که روح من در فهرست صدای ملت است. از آنجا که ما اصرار داشتیم عضو مشترک با لیست جبهه متحد و جبهه پایداری نداشته باشیم، برخی از آقایان منتقد در لیست ما نیستند. مضاف بر اینکه پس از ورود به مجلس اینگونه نخواهد بود که بین اعضای لیست های مختلف دیواری حائل باشد. حتما بر اساس استدلال​های مشترک، می​توانیم تفکر «صدای ملت» را بسط دهیم.کما اینکه همین الان هم تفکر ما در میان نمایندگان فعلی، هواداران بسیاری دارد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد