شوخطبعی آقای تئوریسین دوباره گل کرد
سعید حجاریان در مقالهای با طنز و کنایه از شروط فرضی «کیهان» در فردای پیروزی بایدن برای مذاکره گفته تا القا کند که مقصر وضع موجود و فشارهای آمریکا، رویکرد جریان اصولگرا در ایران است.
گروه سیاست سایت فردا: سعید حجاریان تئوریسن جریان اصلاحات که اخیرا با زبان طنز و کنایه سخن گفته و جریان رقیب، انتخابا، جمهوریت نظام و کلا همه چیز را به سخره میگیرد. این بار در یادداشتی به پیش بینی تیتر یک و سرمقاله «کیهان» در فردای پیروزی بایدن پرداخته است.
او در این یادداشت با اشاره به مواضع جریان اصولگرا مبنی بر اینکه آدرس خیلی از مشکلات در کاخ سفید نبوده و در داخل است، همچنین عدم ضرورت رسمیت بخشیدن به دوگانه دموکرات - جمهوریخواهد و رویکرد مشابه هر دو آنها، مینویسد: « هر فردی که اندکی سیاست بینالملل و مناسبات آمریکا را درک کند درمییابد که ترامپ حتی برای ما گزینه مناسبتری بود، زیرا وی همواره بهدنبال جنجال بود، اما اکنون بایدن ادعا کرده است میخواهد به برجام بازگردد و این خود، آغاز مصائب کشور در طلیعه گام دوم انقلاب است. باری، ممکن است در این دوره جدید کشور دوباره به دام مذاکره بیفتد، اما اینبار جمهوری اسلامی ایران باید شرطهای خود را به آمریکا تفهیم کند و سپس وارد مذاکره شود.»
حجاریان در ادامه به جای کیهان به شرطهای 12گانه آمریکا واکنش نشان داده و شروطی هفتگانه را مطرح میکند. شروطی به این شرح :
یکم) دولت آمریکا موظف است تمامی ضررهایی را که از قِبل عدم فروش نفت در چهارساله ترامپ به ایران وارد شده است، بدواً و در کوتاهترین زمان پرداخت کند.
دوم) دولت آمریکا موظف است عدمالنفع و ضررهای تمامی شرکتهایی که طی این مدت بهدلیل تحریمها و بازگشت آنها ورشکسته شدهاند یا بازار خود را از دست دادهاند، پرداخت کند. همچنین باید ضرر و زیان کارگران تعدیل و یا اخراج شده این بنگاهها را برعهده بگیرد.
سوم) آمریکا موظف به پرداخت آنی تمامی غرامتهای ناشی از فوت افراد بیگناهی است که در اثر تحریم دارو از قبیل داروهای بیماریهای خاص، انسولین و همچنین فقدان لوازم تست کرونا از بین رفتهاند.
چهارم) شهادت ناجوانمردانه سردار قاسم سلیمانی بهعهده دستگاه نظامی آمریکاست؛ بنابراین این کشور باید آمرین و عاملین این جنایت و در رأس آنها دونالد ترامپ را برای محاکمه به ایران مسترد دارد.
پنجم) آمریکا موظف است تمامی داراییهایی بلوکه شده ایران را که در هر جای دنیا بهدلیل تحریم راکد ماندهاند، آزاد کند و علاوه بر این بهره و خسارت تأخیر تأدیه آن را بپردازد.
ششم) آمریکا میبایست ظرف مدتی کوتاه، تمامی نیروهای خود را از اطراف ایران اعم از عراق و افغانستان و… خارج کند و در یک کلام، خاورمیانه را ترک کند.
هفتم) آمریکا میبایست تحریمهای اعمال شده بر متحدین منطقهای ایران اعم از حزبالله، انصارالله و… را لغو نماید و از این پس در بازیگری منطقهای جمهوری اسلامی ایران ایجاد اختلال نکند.
آقای تئوریسین در پایان با تاکید بر اینکه « تا زمانی که حتی یکی از شروط فوق پذیرفته نشده باشند، راهبرد سیاست خارجی ما مطابق فرموده رهبر انقلاب «نه جنگ، نه مذاکره» خواهد بود» همه تلاش خود را کرده تا اینطور القا کند که مسبب اصلی وضعیت فعلی و برهم خوردن برجام که دولت مورد حمایت آنان به آن، مینازید عدم همراهی جریان اصولگرا، شرط و شروط گذاشتن و مانع تراشی آنان است! حال آنکه همگان میدانند نظام جمهوری اسلامی چطور در علیرغم اینکه به نتیجه مذاکره خوشبین نبود، نرمش قهرمانانه به خرج داد و این طرف آمریکایی بود که دبه کرد.
دیدگاه تان را بنویسید