خبر به روایت «فردا»/ پیشنهاد اصلاح طلبان به روحانی؛ کنارگیری کن/ هر ۸ دقیقه یک ایرانی بر اثر کرونا میمیرد/ صادرات یک و نیم میلیون بشکهای نفت
روزنامههای امروز به موضوعاتی در حوزههای سیاسی، اقتصادی و ... پرداختهاند که مهمترین موارد آن به شرح زیر است:
گروه سیاست سایت فردا: عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاحطلب در یادداشتی برای «اعتماد» از ضرورت کنارگیری رئیس جمهوری نوشته و معتقد است که پیشنهاد در جهت حل مشکلات ارائه میشود، نه اعتراض. عبدی با اشاره به حالتهای سهگانهای که انتخابات آمریکا میتواند ایجاد کند و مدیریتی که آن شرایط فرضی نیاز دارد، مینویسد: «بدون شک و تردید این مدیریت به روحانی و تیم او سپرده نخواهد شد و با حضور آنان نیز چنین مدیریتی را دیگران نیز نمیتوانند عهدهدار شوند. بهتر است که مدنی رفتار شود و برای ۱۰ ماه باقیمانده شخص دیگری عهدهدار حل این مشکل شود. حداقل به خاطر مردم و کشور کاری باید کرد. اگر برای حل مشکلات و گرانی آدرس کاخ سفید داده میشود، در این صورت کسی که قادر به گفتگو با آن نیست باید کنار برود و راه را باز کند تا دیگران اقدام کنند. حداقل به خاطر کشور و مردم چنین کنید.»
روزنامه اصولگرای «وطن امروز» که در نقد اظهارات دیروز روحانی حرف زیاد داشت هم جای عکس را به تیتر اختصاص داده و با فونت تاکید داری نوشته است: «لعنت بر واشنگتندیسی، اما مقصرشمایید». «وطن امروز» ادامه میدهد: «آقای روحانی! دشمنی آمریکا مسألهای صحیح است، اما شما باید پاسخگوی عملکرد ۷ ساله دولت خود و تأثیر آن بر اثربخشی بیش از پیش تحریمهای آمریکا بر اقتصاد کشور باشید» این روزنامه همچنین در گزارش خود آورده است: «تغییر مفاهیم و تعویض جایگاهها به حدی در ماههای اخیر مشهود شده است که از سویی تحمیل تحریمهای خارجی و مدیریت کشور با وجود آن تبدیل به یک شاخصه مثبت شده و از سوی دیگر دولت از مقام پاسخگویی خارج شده و خود را قربانی وضعیت معیشتی مردم جا میاندازد. گو آنکه عمده برنامهریزی دولتمردان برای تشریح وضعیت موجود بر فراموشی عمومی نسبت به سخنان چند سال قبل رئیسجمهور و دیگر اعضای کابینه وی متمرکز شده است. در چنین شرایطی روحانی این روزها سعی میکند با چشمپوشی نسبت به وعدههای پیشین و منطق سیاسی دولتش که مقامات پیشین کشور را بابت تحریمها مقصر میدانست حالا با «عاملیتزدایی» از خود، آدرس دقیق مسببان وضعیت فعلی را در «واشنگتن دیسی» آمریکا اعلام کند!»
روزنامه «آرمان ملی» گفتگوی سیدناصر قوامی فعال سیاسی اصلاحطلب با «نامه نیوز» را عکس یک کرده و بعد از حذف منبع خبر - که رسم این روزنامه اصلاح طلب است - به نقل وی نوشته: «مشارکت در انتخابات بهنظر من اشتباه برای اصلاحطلبان است. فرقی هم ندارد که این پیشنهاد را آقای موسویخوئینیها بدهد یا فرد دیگری. دلیلش نیز این است که ما اولا نمیدانیم چه کسی از اصلاحطلبان داوطلب ریاست جمهوری خواهد شد؟ بعد هم که شد، تایید صلاحیت میشود یا خیر؟ حکایت ما شده مثل آن فردی که میگفت عاشقم، عاشقم. پرسیدند عاشق که هستی؟ گفت عاشق هر که شما بگویید.» قوامی در این گفتگو میافزاید: «ما انتخابات را ترک نمیکنیم. آنها هستند که ما را ترک داده و از انتخابات بیرون میکنند. از آقای خوئینیها باید سوال کرد که اگر شما، عبدا... نوری، شکوری راد، رئیسدولت اصلاحات یا دکتر محمدرضا خاتمی ثبت نام کنند، تایید صلاحیت میشوید؟ اگر پاسخ مثبت باشد که حرف همه ما مشارکت در انتخابات است. اما این اشتباه بسیار بزرگی است که دوباره پشت سر عارف و امثال روحانی راه بیافتیم».
روزنامه «آفتاب یزد» در شماره امروز خود کمی بیشتر ابتکار عمل به خرج داده و به جای یک عکس از چهار عکس استفاده کرده و به چهار موضوع انتخابات آمریکا، بورس، کشف حجاب و نفت پرداخته است. در تیتر یک خود، اما همچنان انتقاد از دولت را ادامه داده و به بهانه حرفهای دیروز روحانی بیشتر رنگ و بوی فرافکنی داشت، میپرسد: «آقای رئیس جمهور اگر اوضاع تغییر کرد، از کاخ سفید تشکر کنیم؟» در ادامه این گزارش آمده است: «با این حساب مردم چه ساده دل بودند که همین چند سال پیش وقتی اوضاع نسبت به دوره احمدینژاد بهتر شده بود شعار میدادند «روحانی مچکریم»! از قرار نه رفتن احمدینژاد و نه آمدن روحانی اهمیتی نداشته است! در این صورت اساسا وقتی شرایط بد یا خوب به کاخ سفید وابسته است نقش پاستور چیست؟»
روزنامه «ایران» وضعیت وخیم شیوع کرونا در کشور را مورد توجه قرار داده و با درآمیختن تیتر و عکس در یکدیگر سعی کرده تا قرمز بودن وضعیت را به نمایش گذارد. «ایران» در این گزارش به اشاه به اینکه هر ۸ دقیقه یک ایرانی بر اثر کرونا فوت میکند، مینویسد: «شیب روبه افزایش آمار بیماری در ۲۴ استان کشور با وضعیت قرمز در حالی تا انتهای هفته گذشته هر روز ادامه داشت که تنها در پنج روز نخست پاییز رکورد بالاترین میزان ابتلا در ۸ ماه گذشته در ایران با ابتلای ۳ هزار و ۷۱۲ نفر مبتلای روزانه شکسته شد.» ایران در ادمه از علی ماهر معاون فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران که از افزایش آلودگی در مناطق پایتخت میگوید درباره پیشنهاداتش میپرسد و او میگوید: «ما اجازه نداریم پیشنهادات مکتوبمان را اعلام کنیم، اما معتقدیم حذف دورکاری یکی از دلایلی بود که افزایش مبتلایان و فوتیها را در تهران باعث شد. شاید مهمترین کار بازگشت دورکاری حتی تا ۵۰ درصد است تا رفتوآمد با وسایل نقلیه عمومی را کم کنیم. مدارس را هرچه غیرحضوری ادامه دهیم برای شرایط فعلی تهران بهتر است.»
روزنامه اصولگرای «جوان» برای انتقاد از اظهارات روز گذشته روحانی مبنی بر مقصر دانستن تحریمها و واشنگتن به خاطر وضعیت فعلی، کنایه پیشه کرده و با تیتر «کدخدا را نفرین کنید» آن زمانی را یادآور شده که دولت روحانی از ضرورت گفتگو با کدخدا میگفت. «جوان» در این گزارش نوشته است: «البته سیاست، باید با صداقت باشد، زیرا «النجاۃ فیالصدق»، اما یک نوع سیاست هم داریم که دنبال نجات نیست، بلکه وبال است. سیاستی که «برای رفع تحریمها» پای میز مذاکره مینشیند و هستهای را تعلیق و اقتصاد کشور را معلق میکند، اما، چون صداقت ندارد و وبال گردن است، دست آخر میگوید «اگر برجام نبود، اوضاع بدتر بود» و مشکلات اقتصادی هم ربطی به مدیریت داخلی ندارد و اگر مشکلی هست از کاخ سفید است.»
روزنامه اقتصادی «دنیای اقتصاد» با انتخاب تیتر «سپتامبر طلایی صادرات نفت» ادعای رویترز مبنی بر رسیدن صادرات نفت ایران به یک و نیم میلیون بشکه را بررسی کرده و نوشته است: «ادعای «تانکر ترکرز»، هرچند به عقیده برخی از کارشناس دقیقترین ارقام نیست؛ اما پس از نطق زنگنه در بهارستان که در آن از «صادرات مویرگی نفت» در دوران تحریمهای نفتی خبر داده بود، بهنظر میرسد که ریشه در واقعیت دارد؛ واقعیتی که گزارشهای کپلر و دو شرکت دیگر نیز آن را تایید میکنند. کارشناسان نیز معتقدند که این آمار و ارقام میتواند به واقعیت بسیار نزدیک باشد و بهنظر میرسد ایران با استفاده از روشهای متنوعی که طی سالهای اخیر به آنها دست یافته است، میتواند بهراحتی تحریمها را دور بزند و نفت خود را به مشتریان خارجی خود در سراسر جهان تحویل دهد. مسالهای که ممکن است برای ترامپ و کارزار فشار حداکثری او نیز تبعات سنگینی را در انتخابات جاری آمریکا به همراه داشته باشد.»
روزنامه «کیهان» با تیتر «جنجال متهمان فساد و گرانی علیه مجلس با اسم رمز واکسن و دناپلاس» به دفاع و جانبداری از مجلس یازدهم پرداخته و نوشته است: «طیف مدعی اصلاحات که در انتخابات مجلس با رویگردانی مردم مواجه شده بود، بهصورت هماهنگ و زنجیرهای تردیدافکنی در کارآمدی مجلس یازدهم را در دستور کار قرار داد. این رویه ناپسند را میتوان در ادامه ترفندهای به کار بسته شده و سناریوسازیهای آنها پیش از برگزاری انتخابات دوم اسفند دید.» «کیهان» ادامه میدهد: «یک روز روی ماجرای دناپلاس معرکه میگیرند و روز دیگر برای واکسن غوغا راه میاندازند و حال آنکه خودرو، وسیلهای برای انجام وظایف نماینده و سرکشی به حوزه انتخابیه است نه وسیله رفاهی. پیش از این در دیگر دورههای مجلس نیز چنین رویهای بدون شفافیت انجام شده، اما طیف مدعی اصلاحات قلمشان شکسته بوده، صدایشان هم گرفته.»
روزنامه «شرق» که انگار اینروزها از سیاست و اوضاع و احوال داخلی دلزده است، تاریخ سیاسی را ورق زده و به در گفتوگویی به نقل از محمد سلامتی، عضو سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی نوشته است: «با دستور هاشمی مسئول دستگیری اعضای فرقان شدیم». وی در این گفتگو میافزاید: «کارهای امنیتی نیز داشتیم؛ وقتی تیمسار قرنی و آیتالله مطهری شهید شدند، آقای هاشمیرفسنجانی به ما پیشنهاد پیگیری و دستگیری گروه فرقان را داد ما نیز پذیرفتیم، اما نتوانستیم وقت کافی برای این کار بگذاریم. مسئول این کار آقای الویری بود. تا اینکه آقای هاشمی ترور شد. من با آقای الویری و آقای نبوی به ملاقات ایشان در بیمارستان شهدا در میدان تجریش رفتیم. ایشان گله کرد و گفت: شما که هیچ کاری درباره این گروهک نکردید. گفتیم متأسفانه نتوانستیم وقت کافی برای این کار بگذاریم، ولی قول دادیم که این کار را بکنیم. بعد از آن ملاقات، آقای الویری و دیگر دوستان با بهدستآوردن سرنخهایی، تعقیب و مراقبتها را بهصورت فنی انجام دادند و در نهایت بچههای سازمان در سپاه و با کمک دیگر نیروهای سپاه، اکثریت اعضای این گروهک را در یک روز دستگیر کردند.»
دیدگاه تان را بنویسید