خبر به روایت «فردا» / چه کسی جلوی استیضاح رحمانی فضلی را گرفته است؟ / برق رایگان؛ وعده دولتی از جیب بخش خصوصی/ از مرغهای زامبی تا نایابی کره
روزنامههای امروز به موضوعاتی در حوزههای سیاسی، اقتصادی و ... پرداختهاند که مهمترین موارد آن به شرح زیر است:
گروه سیاست سایت فردا: روزنامههای امروز کمتر از همیشه سیاسی و بیشتر اجتماعی و اقتصادی بودند. از ۱۲۰ سالگی سینما گرفته تا انتشار فیلمهایی درباره خوراک مرغها، کمیاب شدن کره، وضعیت بورس و .... همه اینها در کنار هم سبب شد که روزنامهها در آخرین روز هفته توجه خود را بیشتر از همیشه معطوف دغدغههای مردم کنند.
روزنامه وطن امروز در صفحه نخست امروز به موضوعی پرداخت که اگرچه فضای مجازی را کاملا تحت تاثیر قرار داده و توجه مردم را جلب کرده بود، در روزنامههای امروز دیده نشد. این موضوع هم چیزی نیست غیر از کمیابی و سهمیه بندی کره. وطن امروز برای پرداختن به این موضوع عکسی از مناظرات انتخاباتی سال ۹۶ و بخشی از سخنان اسحاق جهانگیری معاون اول و کاندیدای پوششی روحانی را منتشر کرده که با اتکا به وضعیت اقتصادی نابسامان، بالا و پایین شدن نرخ ارز، گرانی و کمیابی کالاها و دارو درصدد جلب رای بود. این اشاره وطن امروز قطعا کافی است که مخاطب نگاهی به وضعیت امروز خود انداخته و ببیند که علیرغم آن حرفهای تندوتیز وضع بدتر شده که بهتر نشده است.
روزنامه اعتماد، اما سیاسیترین روزنامه امروز بود. اعتماد امروز در گزارشی به انتقادهای موجود علیه رحمانی فضلی وزیر کشور پرداخته و فشارهایی که به هیات رئیسه مجلس وارد میشود را عامل عدم اعلام وصول استیضاح او میداند. لازم به ذکر است که رحمانی فضلی وزیر مغضوب اصلاح طلبان نیز است و در مجلس دهم خیلی دنبال استیضاح او بودند. پیگیریهایی که هر بار به دلیلی همچون توصیه، به نتیجه نرسید. روزنامه اعتماد البته مدعی است که سطح توصیههای آن موقع با این موقع تفاوت کرده و آنچه اکنون مانع از برخورد با وزیر کشور است، یک سری کارچاقکنیها است. استناد این روزنامه البته به تذکر نماینده گرمسار است که دیروز در صحن علنی بیان شد. اردشیر مطهری دیروز با انتقاد از اینکه ۲۰ روز از تقدیم استیضاح به هیات رئیسه گذشته و اعلام وصول نشده است، گفته بود «یک نفر به نام آقای کولیوند در مجلس دنبال نمایندگان راه افتاده و میگوید که امضاها را پس بگیرید، اگر کولیوند کار چاقکنی میکند، ایشان را به مجلس راه ندهید.»
جوان نیز امروز در تیتر یک خود به موضوعی اقتصادی و البته سیاسی پرداخته است. این روزنامه اصولگرا انتقاد تندی را به خاطر نساختن پالایشگاه و خام فرموشی متوجه وزیر نفت میکند. این روزنامه اشاراتی به ظرفیتهای آسیا در این حوزه و برنامه ریزیهایی که در کشورهای دیگر برای ساخت پالایشگاه شده، دارد و با گلایه مینویسد: «این در حالی است که با نگاهی به عملکرد هفت ساله نشان میدهد، وزیر نفت حسن روحانی هیچ استراتژی مشخصی در ساخت پالایشگاه و پتروپالایشگاه در کشور نداشته و مخالف ساخت پالایشگاه است، با این استدلال که هیچ عقل سلیمی به سمت پالایشگاهسازی نمیرود!»
روزنامه شرق در شماره امروز درحالی عکس خود را به سرنوشت ماشاالله قصاب اختصاص داد که در صفحه نخست خود گزارشهای جذابتری دارد. مثلا «برق رایگان مشروط». همین چند روز قبل بود که حسن روحانی در میانه صحبتهایش با افتخار از تحقق یکی از آروزهای چندین ساله یعنی رایگان شدن برق خبر داد. شرق امروز در گزارش خود به شرط و شروط این رایگان شدن پرداخته و نوشته است: «وزارت نیرو در حالی قرار است به بخشی از جامعه برق مجانی ارائه دهد که تولیدکننده اصلی برق بخش خصوصی است.» «از کاخ نیاوران تا حراج در آلمان» عنوان یکی دیگر از گزارشهای قابل توجه امروز این روزنامه است. صدرا محقق دبیر اجتماعی روزنامه شرق در این گزارش به ماجرای حراج لباس فرح پهلوی در آلمان پرداخته و نوشته است: «فرح اعلام کرد لباسهایش و همینطور این لباس مشخص را موقع خروج از کشور در ۲۶ دیماه ۵۷ با خود نبرده است. البته کمی بعد دوباره خود فرح توضیحاتی جدید ارائه داد و گمانهزنی اولیه دراینباره را باطل کرد. او دراینباره به بیبیسی گفت: «دوستی به او یادآوری کرده که لباس حراجشده احتمالا نسخه اولیه لباسی است که او در ایران جا گذاشته است». به گفته فرح، او لباس ابریشمی سوزندوزیشده را یک بار پوشید، اما نامهای از یک دختر جوان از اروپای شرقی دریافت کرد که شیفته این لباس شده است، به همین خاطر این لباس را بهعنوان لباس عروسی به دختر هدیه داده و برای خودش مشابه لباس اولیه را بار دیگر با طرحی متفاوت سفارش داده است.» گفتنی، تیتر نخست امروز روزنامه شرق «عراقچی، متهم اشتباهی» هم برخلاف تصور یک گزارش سیاسی نبوده و توضیحی است بر اینکه این دیپلمات پرسپولیسی نقشی در موفقیتهای این تیم فوتبال پایتخت ندارد.
روزنامه دولتی ایران امروز عمده توجه خود را معطوف مسائل فرهنگی و اقتصادی کرده است. پروندهای چند صفحهای به مناسب صد و بیست سالگی سینما و البته گزارشی قابل توجهی پیرامون دلایل نوسان بازار بورس. ایران گزارش در واقع حمایتی است آشکار از سیاستهای دولت در این زمینه که در آن آمده است: «برنامه دولت برای هدایت سرمایهها به بازار سهام استراتژی درستی بود. در صورتی که این حجم از نقدینگی وارد بازارهایی مانند ارز، طلا، مسکن و... میشد بهطور حتم با قیمتهای بسیار بالاتر دراین بازارها روبهرو بودیم. حال اگر این نقدینگی بهجای دستبهدست شدن در بازار ثانویه بورس به بازار اولیه و در راستای تأمین مالی شرکتها هدایت میشد، آثار مثبت این موضوع چند برابر میشد؛ هرچند که دولت هم سعی کرد تا تعداد عرضههای اولیه را افزایش دهد.»
کیهان، اما در تیتر نخست خود به دفاعی سرسختانه از شبکه ملی اطلاعات پرداخته و از غفلت مسئولان گلایه دارد. این گزارش به دلایل اهمیت و لزوم توجه به این مهم پرداخت و بعد هم نگاهی به سایر کشورهای در این حوزه انجام دادهاند، دارد. همچنین در پایان خطاب به مسئولان امر مینویسد: «مسئولان محترم! امروزه برخورداری از شبکه ملی اینترنت یکی از اصول مهم حفظ و ارتقای «منافع ملی» محسوب میشود. مسئله شبکه ملی اطلاعات از نان شب واجبتر است. مردم عزیز! هیچ تغییری در میزان دسترسیهای شما به فضای اینترنت ایجاد نمیشود. فقط شما در محیطی امنتر حضور خواهید داشت. به نتیجه رسیدن هرچه سریعتر شبکه ملی اطلاعات را باید به یک خواست ملی تبدیل کنیم.» لازم به ذکر است که شبکه ملی اطلاعات از آن موضوعاتی است که مخالف زیاد دارد و بسیاری از اهالی سیاست تا نام آن به زبان میآید فریاد برمیآورند که اینجا کسی به دنبال فیلترینگ و محدودسازی اینترنت و ... است. شاهد این مدعا نیز همین هیاهویی که بعد از طرح مجلس برای ساماندهی شبکههای اجتماعی خارجی به راه انداختند.
همشهری هم امروز ۱۲۰ سالگی سینمای ایران رای طی یک سلسله گفتگو، یادداشت و گزارش مورد توجه قرار داده و در گزارش دیگری از وضعیت خانه هنرمندان نوشته است. این روزنامه همچینن در صفحه ایران خود به انتخابات و تعیین تکلیف ۱۰ کرسی خالی مانده مجلس اشاره کرده و از رد صلاحیت دقیقه نودی کاندیدای میانه میگوید.
روزنامه اصلاح طلب آرمان در شماره امروز به استقبال از ریاست جمهوری بایدن رفته و به نقل از فریدون مجلسی، دیپلمات پیشین، او را همچون اوباما در صدد تنش زدایی معرفی میکند. این روزنامه همچنین در یکی از تیترهای کناری خود به طرحی در مجلس اشاره دارد که خیلی دیده نشد و مورد توجه رسانهها قرار نگرفت. آنطور که آرمان به نقل از موسوی، نماینده ملکان مینویسد: «در طرحی که اخیرا برای تشویق افزایش جمعیت و زاد و ولد تدوین کردیم پیشبینی شده که بنیادملی جمعیت تشکیل شود که تمام بحثهای ستادی مربوط به هدایت نهادها و سازمانهای مختلف برای افزایش جمعیت را انجام دهد و به عنوان ستاد اجرایی افزایش جمعیت فعالیت کند. وی افزود: در این طرح پیشبینی شده که برای تشویق افزایش زاد و ولد، برای فرزند سوم و چهارم به بعد سهامی از شرکتهای معتبر دولتی از جمله پالایشگاه و پتروشیمیها به عنوان «سهام آیندگان» تخصیص داده شود که این سهام مختص به فرزندان سوم و چهارم به بعد است. این نماینده مجلس با بیان اینکه براساس این طرح معاونت جدیدی در ریاست جمهوری به عنوان افزایش جمعیت تعریف میشود، گفت: با اعضای کمیسیون فرهنگی مشورت کردیم که این احکام در طرح جمعیت و خانواده ادغام شود و در غیر اینصورت طرح جدیدی ارائه خواهد شد.
آفتاب یزد نیز امروز تمرکز خود را بیشتر روی موضوعات اجتماعی گذاشته و از یک سو فیلم منتشر شده از پدری که به دختر خردسالش آموزش مصرف مواد مخدر میدهد، میپردازد و از سوی دیگر به آسیب کار کودک. این روزنامه همچنین ماجرای مرغهای دیگرخوار را دیده است. ناگفته نماند که روزنامه خراسان نیز در گزارشی به این موضوع پرداخته و تیتر زده است «مرغها زامبی شدند».
دیدگاه تان را بنویسید