فلاحی: درآمد صهیونیستها از تلگرام بیش تر از نفت ما است
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه درآمد صهیونیستها از تلگرام بیش از فروش نفت ما است و حتی فتنههای سالهای گذشته بر بستر شبکههای اجتماعی خارجی شکل گرفته، خواستار ساماندهی پیامرسانها شد.
خبرگزاری فارس: چهل نفر از نمایندگان مجلس که طرح «صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام رسانهای اجتماعی» را امضا کردهاند، اعتقاد دارند که فعالیت، اخذ مجوز و نظارت بر شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای داخلی و خارجی باید زیر نظر هیأت ساماندهی باشد. این هیأت متشکل از روسا و مدیران مرکز فضای مجازی، صدا و سیما، سپاه، سازمان تبلیغات اسلامی، نیروی انتظامی، سازمان پدافند غیرعامل و نمایندهای از وزارتخانههای ارتباطات، ارشاد، اطلاعات، دادستانی کل کشور و کمیسیون فرهنگی مجلس خواهد بود.
بر همین اساس، پیامرسانهای داخلی و خارجی باید با ثبت در پنجرهی واحدی تحت نظر هیأت ساماندهی قرار گیرند و هماهنگ با قوانین کشور به فعالیت بپردازند.
دستورالعمل احراز هویت کاربران اینترنت
احراز هویت کل کاربران اینترنت نیز در طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام رسانهای اجتماعی پیشنهاد شده است که باید توسط هیأت ساماندهی تدوین شود. دسترسی به دادههای کاربران نیز در هفت صورت مجاز تشخیص داده شده است: وقوع جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی، تهدید به قتل و ضرب و جرح، تجاوز به عنف، محاربه، افساد فیالارض، کلاهبرداری و اخاذی، ساخت، واردات و توزیع مواد مخدر و روانگردان.
البته در یکی از مواد این طرح عنوان شده که پیامرسانهای اجتماعی، خود، حق حذف حساب کاربری و مطالب فاقد محتوای مجرمانه و غیرمجاز را ندارند.
ارتکاب جرم درصورت دسترسی به محتوای مسدود شده
نمایندگان مجلس پیشنهاد کردهاند که برای استفاده از ویپیان یا فیلترشکن و تولید، تکثیر، توزیع، معامله و انتشار آن مجازات در نظر گرفته شود.
در طرح پیشنهادی آمده که اگر کسی بهنوعی تدابیر مسدودسازی را نقض کند، علاوه بر ضبط منافع و عواید مالی حاصله، محکوم به حبس از ۹۰ روز تا ۶ ماه و جریمه نقدی یک تا دو میلیون تومان و در صورت تکرار به ۶ ماه تا دو سال حبس و مجازات نقدی بین دو تا هشت میلیون تومان میشود.
از جمله موارد دیگری که در طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام رسانهای اجتماعی غیرمجاز شناخته شده، شامل موارد زیر میشود:
ارائهی پیامرسان بدون مجوز؛ افشا، انتشار یا در دسترس قراردادن دادهها و اطلاعات کاربران درصورتیکه به امنیت کشور یا منافع ملی لطمه وارد کند؛ تشخیص محرمانهبودن دادهها با وزارت اطلاعات و ستاد کل نیروهای مسلح است؛ درج و انتشار اسناد و دادههای دارای سطوح محرمانگی در پیامرسانهای داخلی و خارجی.
پیشتر نیز با انتشار طرح ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی، کارشناسان زیادی نسبت به نگاه امنیتی و سیاسی به مسائل مربوط به پیامرسانهای اجتماعی نسبت به نگاه فنی اعتراضاتی را مطرح کرده بودند؛ با این حال، طرح نمایندگان مجلس اینبار نیز دستخوش تغییرات زیادی نشده است.
ستاد کل نیروهای مسلح؛ مرزبانی دیجیتال
مهم ترین تغییر در طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام رسانهای اجتماعی، تفویض وظایف و اختیارات دستگاهها در مرزبانی دیجیتال (بهمعنای ورود و خروج پهنای باند ارتباطی با خارج از کشور) به ستاد کل نیروهای مسلح است. مرزبانی دیجیتال در اصلاحیهی دیماه سال قبل به شورای امنیت ملی سپرده شده بود.
در این طرح پیامرسانی داخلی محسوب میشود که دستکم ۵۱ درصد سهام آن ایرانی و متعلق به شخص حقوقی غیردولتی بوده و شرکت آن در ایران ثبت شده باشد.
پیامرسان خارجی اثرگذار تنها در صورتی میتواند در کشور فعالیت کند که شرکتی تحت عنوان نماینده قانونی خود مشخص کند و تعهداتی را در قالب آییننامه بپذیرد. صدور مجوز واردات و فعالسازی تلفن همراه منوط به نصب پیامرسان داخلی اثرگذار است.
استفاده از سامانههای نرمافزارهای خارجی برای ایجاد و توسعهی توانمندیها و خدمات پیامرسان داخلی تنها به تشخیص هیأت ساماندهی و نظارت مجاز است.
زیر 18 سالهها نمیتوانند از پیام رسان اجتماعی استفاده کنند
استفادهی دستگاههای اجرایی از پیامرسانهای اجتماعی خارجی بهمنظور انجام مکاتبات، انجام خدمات اداری، اطلاعرسانی و تبلیغات داخل کشور ممنوع است.
پیامرسانهای اجتماعی حق ارائهی خدمت به اشخاص کمتر از ۱۸ سال را بدون اجازهی ولی قانونی آنها ندارند. همچنین، پیامرسانها موظف هستند تا امکان نظارت والدین و امکان ردهبندی و پالایش محتوا را متناسب با سن کودک و نوجوان در چارچوب سند صیانت از کودک و نوجوان در فضای مجازی فراهم کنند. این سند را وزارت فرهنگ و ارشاد به وزارت ارتباطات ابلاغ خواهد کرد.
صندوق حمایت از محتوا و پیامرسانهای داخلی بهمنظور حمایت از توسعهی فعالیت پیامرسانهای داخلی تأسیس میشود. درآمد صندوق از ۱۰ درصد درآمد ترافیک اینترنت بینالملل کشور تأمین میشود و منابع آن نیز صرف توسعهی خدمات بومی پیامرسانها، فرهنگسازی و آموزش سواد فضای مجازی به کاربران پیامرسانها، سازوکارهای نظارت و گزارشدهی مردمی و حاکمیتی در محیط پیامرسانها، فراهمسازی خدمات سالم مخصوص کودکان و نوجوانان و حمایت از تولید و انتشار محتوای بومی مبتنی بر فرهنگ ایرانی و اسلامی خواهد شد.
برای بررسی بیشتر این موضوع با حجتالاسلام احمدحسین فلاحی سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات و نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی گفتوگوی تفصیلی کردیم. مشروح این گفتوگو را در ادامه میخوانید:
فارس: اخیرا طرحی با عنوان صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام رسان های اجتماعی از سوی تعدادی از نمایندگان مجلس تدوین شده که موافقین و مخالفینی دارد؛ نظر شما در این باره چیست و قرار است که در این باره چه کنید؟
فلاحی: درباره طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام رسان های اجتماعی که از سوی یکی از همکارانم در مجلس شورای اسلامی ارائه شده و 40 نماینده از جمله من آن را امضا کردهایم باید بگویم که وقتی این طرح در سیستمهای مجلس قرار میگیرد و وکلای مردم در مجلس میتوانند آن را در تبلت های خود ببینند بعد از مطالعه آن و موافقت با کلیت آن میتوانند از آن استقبال کرده و طرح را امضا کنند و وقتی امضاهای آن به حد نصاب قانونی رسید هیأت رئیسه آن را اعلام وصول کرده و سپس به کمیسیون مربوطه ارجاع شده و اعضای آن کمیسیون در این باره اظهار نظر کرده و سپس به صحن علنی ارجاع میشود تا در آنجا توسط نمایندگان چکش کاری شده و در این بین ممکن است برخی مواد حذف شده و برخی اضافه شود و در نهایت به رای نمایندگان گذاشته شده و در صورت حدنصاب قانونی به تصویب مجلس میرسد.
** ساماندهی شبکههای اجتماعی برای پایان بیاخلاقیها در فضای مجازی است
این طرح هم اکنون هنوز در مرحله ابتدایی و ارائه شده از سوی یکی از نمایندگان است که مورد استقبال هم قرار گرفته است و ابعاد مختلفی دارد که قابل بحث است لذا مصوبه نیست که برخی افراد از آن به عنوان مصوبه مجلس یازدهم یاد میکند ضمن اینکه جهت یادآوری آن دسته از منتقدین مجلس یازدهم که به دنبال حاشیهسازی برای این طرح هستند اعلام میکنند که این طرح باید در مجلس بررسی و چکش کاری شود در صورت تصویب به شورای نگهبان ارسال شود.
چند نکته درباره این طرح وجود دارد اول اینکه ساماندهی پیامرسانها مسئله مهمی است که باید در دستور کار قرار گیرد و از ولنگاری در فضای مجازی جلوگیری شود. این در حالی است که در هیچ کشوری و حتی لیبرال ترین کشورها هم ولنگاری در فضای مجازی و پیامرسانها را شاهد نیستیم.
** برخیها حرفها در فضای مجازی سخن پیاده نظام رسانهای غرب است
برای آن خبرگزاری و رسانهای که با من در این باره مصاحبه کرده و در آن عینا کلماتی که رئیسجمهور فرانسه به عنوان لیبرال ترین کشور دنیا اظهاراتی داشته و من کلمه به کلمه اظهارات آن فرد را بیان کردهام اما اظهارات رئیسجمهور فرانسه درباره پیامرسانها و شبکه اجتماعی را حذف کرده و تلاش کرده تا مصاحبه من در باره طرح ساماندهی پیامرسانها را منحرف کند، متاسف هستم. این در حالی است که خط دهی همین خبرگزاری باعث خوراک رسانی شبکه من و تو و مسیح علینژاد شود چرا که اقدامات این سایتها و خبرگزاریها در راستای خوش رقصی پیادهنظامهای رسانهای غربگرایان محسوب میشود.
فارس: وضعیت کنترل فضای مجازی در خارج از کشور چگونه است؟ جوامع غربی چه راهی را برای نظارت بر شبکههای اجتماعی به کار میگیرند؟
فلاحی: در آمریکا اینترنت و فضای مجازی به شدت کنترل میشود و حتی بعد از 11 سپتامبر قانونی مصوب شد با عنوان «نزاکت اینترنتی»؛ تلاش شد تمام تلفنها و فضای مجازی شهروندان آن کشور مدیریت و کنترل شود. اگر عدهای فکر میکنند در آمریکا و اروپا شاهد فضای مجازی ولنگاری هستیم، سخت در اشتباه هستند و بهتر است به جای حمله به طراحان و موافقان ساماندهی پیامرسانها و شبکههای اجتماعی سواد رسانهای خود را بالا ببرند.
** محدودیت سنی استفاده اینترنت برای جوانان اروپایی
رئیسجمهور فرانسه با عنوان لیبرال ترین کشور و مدعی دموکراسی در دنیا به صراحت اعلام کرده که باید فضای مجازی در این کشور محدود شود. ضمن اینکه استفاده از اینترنت در خیلی کشورهای اروپایی محدودیت سنی دارد به طوری که در برخی کشورها جوانان زیر 18 سال و برخی از آنها نوجوانان زیر 16 سال امکان استفاده از اینترنت را ندارند و حتی در دانشگاهها و محیطهای علمی هم اساتید کنترل میشوند. ولی من مدافع این کار نیستم بلکه گزارشی از محدودیتهای کشورهای غربی درباره پیامرسانها شبکه اجتماعی و اینترنت ارائه میدهم.
کره جنوبی و روسیه سالهای پیش شبکه ملی اطلاعاتشان را راهاندازی کردند ولی ما برای راهاندازی این موضوع شاهد بیمهری خیلی از مسئولین هستیم؛ اگر تلاش کنیم سرورهای پیام رسانها و شبکههای اجتماعی را در داخل کشور داشته و قابلیت کنترل آن را داشته باشیم شاهد کاهش آسیبهای مختلف اجتماعی، اقتصادی، امنیتی و فرهنگی خواهیم بود ولی با این حال ما هیچ گاه نگفتهایم که از ابزارهای بینالمللی در عصر اینترنت استفاده نکنیم بلکه اعلام میکنیم باید استفاده از آن در سازوکار قانونی و چارچوب خاصی باشد.ولی تکیه اصلی باید بر پیام رسانهای داخلی و ظرفیتهای داخلی و مهندسین ایرانی و اندیشههای متخصصان کشورمان باشد.
فارس: بر اساس تحقیقات انجام شده استفاده از اینترنت در ایران بیشتر برای سایتهای داخلی است و حتی این موضوع در دانشگاهها هم مصداق دارد؛ چرا شبکه ملی اطلاعات را که میتواند اینترنت پاک را در اختیارمان بگذارد عملیاتی نمیکنیم؟
فلاحی: اگر عدهای فکر میکنند که در کشورهای قاره آمریکا، اروپا با حکومتهای لیبرالی همه چیز آزاد است تصور اشتباهی دارند و بهتر است با اساتید دانشگاهی که برای فرصتهای مطالعاتی به آن کشورها رفتهاند صحبت کنند تا ببینند حکومتهای آلمان و فرانسه چگونه درباره اینترنت دانشگاهی محدودیت قائل هستند. این در حالی است که برخی اساتید ایرانی به دانشگاههای آن کشور رفتهاند و به او گفتهاند که برای استفاه از اینترنت دانشگاهی باید بدانی که اینجا همه چیز در حال کنترل شدن است. اما ما چنین چیزی را در دانشگاههای خود نمیبینیم.
** دولت اعتقادی به شبکه ملی اطلاعات ندارد
آماری که از استفاده دانشجویان و اساتید از اینترنت دانشگاهی دارند نشاندهنده انحراف در استفاده از به طوری که 80 درصد دانشجویان و اساتید استفاده غیرعلمی از اینترنت دارند. این در حالی است که هزینه زیادی برای اینترنت بینالمللی پرداخت میشود و خروجی هم برای کشورمان ندارد.
شبکه ملی اطلاعات در خیلی از کشورها راهاندازی شده است اما در کشور ما و با وجود تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری متاسفانه مسئولان این کار را عملیاتی نکرده و وزیر مربوطه هم گزارشات متعدد و متناقضی را ارائه کرده است و تاکنون نتوانسته این کار را انجام داده و یا نخواسته انجام دهد.
دولت باید به این اعتقاد برسد که به پیام رسانهای داخلی کمک کرده و آنها را بپذیرد در حالی که متاسفانه ما ظرفیتهای داخلی کشورمان را باور نداریم.
فارس: در سالهای اخیر شاهد آن هستیم که با اسناد و گزارشات مختلف به اقدامات مخرب تلگرام علیه امنیت و اقتصاد و فرهنگ جمهوری اسلامی ایران اشاره شده است؛ آیا نیت طرح نظارت بر پیام رسانها محدودیت بر شبکههای اجتماعی است؟
فلاحی: اخبارهای متعدد و متناقضی در پیامرسانها منتشر میشود ولی من به عنوان یک استاد حوزه و دانشگاه این سؤال را مطرح میکنم که سرورهای تلگرام در کدام کشور مستقر است؟ تلگرام از کدام کشور پشتیبانی میشود؟ حضور من در تلگرام متوقف است و حضور فعالی ندارم. ولی صفحه شخصی خود را پاک نکردم و با آنکه از تلگرام خارج شده بودم ولی وقتی که نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی شدم وکلایم بارها سؤالات، درخواستها و مطالباتی را از من مطرح کردند که مجبور بودم در تلگرام به آنها پاسخ دهم.ولی بعد از اظهاراتم بلافاصله از آن خارج شدم. البته همین وضعیت در واتساپ هم برای من وجود دارد.
** درآمد صهیونیستها از تلگرام از فروش نفت ما بیشتر است
اینکه متاسفانه برخی خبرگزاریها از اظهارات من سوء برداشت کرده و چون مخالف طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام رسان های اجتماعی بودند تلاش کردند با انحراف در اظهاراتم نیت سویئ را دنبال کنند و به همین دلیل این تیتر را منتشر کردند که نمایندهای که در پیام رسانها حضور دارد مخالف آن است را منتشر کردند.
باید منتقدین ساماندهی پیامرسانها توضیح دهند که درآمد رژیم صهیونیستی از تلگرام چقدر است و اصلا چرا واژه درآمد را به کار میبریم؟ آیا دشمنان جمهوری اسلامی حاضر هستند پیام رسان و شبکه اجتماعی و کانالهای ماهوارهای را تاسیس کنند که به صورت رایگان در خدمت ملت ایران باشد؟ قطعا دشمنان بدون نیت این کار را انجام نمیدهند و میتوانم به صراحت بگویم چند برابر درآمد نفتی خیلی از کشورها از تلگرام درآمد دارند.
** جولان معاندین در فتنههای 96 و 98 بر بستر تلگرام بود
متاسفانه در مقطعی دولت ما به تلگرام کمک کرده و الان پشتیبانی کرده است که این موضوع در طول سالهای گذشته مسبوق به سابقه بوده است و در همین راستا به صحبتهای حجتالاسلام پژمانفر رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی استناد میکنم که عنوان کردند 400 میلیارد تومان به تلگرام داده شده و مشخص نیست با چه نیتی این کار صورت گرفته و به همین دلیل او خواستار بررسی این موضوع شده است.
اگر فتنههای سالهای 96 و 98 را بررسی کنیم و نقش شبکههای اجتماعی و پیامرسانها را در آن ببینیم متوجه میشویم که معاندین از این بستر نهایت سوءاستفاده را کردند. ضمن اینکه جولان کانال آمد نیوز و نحوه پشتیبانی دشمنان از آن هم در آن ایام قابل توجه است.
فارس: هدف از طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام رسان های اجتماعی چیست؟ آیا بنای مسدود سازی دارید؟
فلاحی: هدف از ارائه طرح ساماندهی پیامرسانهای داخلی و شبکههای اجتماعی فقط ساماندهی و نظارت است و به هیچ وجه معتقد نیستیم فضای مجازی باید مسدود شده و دَرِ آن تخته شود بلکه میگوییم این فضا هم فرصت است و هم تهدید.
** استفاده ولنگارانه از فضای مجازی تهدید است
ما باید از فضای مجازی استفاده مطلوب خود را ببریم و اگر از این فضا خارج شویم قطعا فرصت برای جمهوری اسلامی را از دست خواهیم داد و اگر بنای استفاده ولنگارانه از آن را داشته باشیم قطعا تهدید محسوب شده و فرصتهایمان میسوزد.
نهادهای امنیتی و قضایی گزارشات خاصی از میزان ناهنجاریها در پیامرسانها به شبکههای اجتماعی دارد که عامل همه آنها پیام رسانهای خارجی بوده و مفاسد اخلاقی، مشکلات امنیتی و صدمات اقتصادی و جانی و مالی نصیب جمهوری اسلامی کرده که همگی آنها بر اثر عدم کنترل و نظارت در پیامرسانها بوده است.
** ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی برای عملیاتی کردن شبکه ملی اطلاعات است
فضای مجازی فرصت است و به همین دلیل خودمان باید در خط مقدم حضور داشته و سردمدار آن باشیم و اما اگر دشمنان معاندین بنا دارند از این ابزار استفاده کرده و ما را به عقب رانده و شاهد جولان بیگانگان در همین شبکهها بوده و علیه کشورمان شانتاژ کنند آلت دست آنها قرار نمیگیریم و ان شاءالله بنا داریم شبکهها و پیامرسانهای داخلی را ساماندهی کرد ه و عملیاتی کردن شبکه ملی اطلاعات را دنبال خواهیم کرد.
فارس: اینترنت و فضای مجازی در کشورهای توسعه یافته برای آنکه تحت مدیریت حاکمیت قرار داشته باشد در اختیار نیروهای مسلح آنهاست؛ آیا در طرح ساماندهی پیام رسانها بنای این کار را دارید؟
فلاحی: اینترنت در خیلی از کشورها در اختیار و تحت مدیریت نظامیان است؛ کسانی که ادعا میکنند ما باید با دنیا همراه شویم و هر راهی که آنها رفتهاند برویم بایستی در این باره توضیح دهند که چرا از این تجربه آنها استفاده نکردیم؛ برخی غربگرایان معتقدند باید از فرق سر تا نوک پا غربی فکر کرده و اقدام کرد که آنها باید پاسخ دهند وقتی اینترنت در کشورهای غربی مانند آمریکا در دستان نهادهای امنیتی و نظامی است و چرا این مطالبه در ایران دنبال نمیشود که اینترنت در دستان دستگاههای نظامی و امنیتی باشد. البته این موضوع قطعا سازوکاری دارد که کارشناسان و متخصصان میدانند و ممکن است متولی همین چیزی باشد که در طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام رسان های اجتماعی به آن اشاره شده یعنی هیأتی اداره کننده آن باشد نه در دست دولتی که برای منافع سیاسی خود از آن بهرهبرداری کرده و هدفمند در ایام انتخابات و برخی هفتهها و ماهها از آن استفاده میکنند.
** دولت از پیامرسانهای داخلی حمایت واقعی کند
شبکههای پیام رسان اجتماعی نیازمند کنترل و نظارت شدید است و به همین دلیل نمایندگان مجلس یازدهم بنا دارند این مطالبات را از مسئولین به طور جدی داشته باشند این در حالی است که برخی خبرگزاریهای منتقد با تیترهای خاص و انحراف در برداشتها با نیت سوء این موضوع را دنبال میکند و بنا دارند نمایندگان موافق این طرح را با فضاسازی از این عرصه به در کنند.
مخاطب من در هر فضایی که برود باید دنبال او رفته و او را همراهی کرده و پاسخ وکلای خود را بدهم چرا که من نماینده مجلس بوده و قسم خوردم از حق و حقوق و مطالبات وکلایم دفاع کنم.
اگر روزی دولتمردان ما اعتقاد پیدا کردند که میتوان از ظرفیتهای داخلی استفاده کنند و شبکههای اجتماعی داخل را مورد حمایت بیشتری قرار دهند مشکلات حل و فصل خواهد شد.
فارس: وضعیت حمایت و پشتیبانی از تلگرام با پیام رسانهای داخلی را چگونه ارزیابی میکنید؟ خودتان از چه شبکه اجتماعی استفاده میکنید؟
فلاحی: تلگرام، هم اکنون با 1800 مهندس اداره میشود ولی پیام رسان « ایتا » فقط با 2 مهندس؛ در حالی که میلیاردها دلار هزینه روی پا ماندن تلگرام صورت میگیرد اما پیامرسانهای داخلی با کمترین هزینه.
دولت چه زمانی به فکر حمایت از پیامرسانهای داخلی میافتد در حالی که مطالبه ما از قوه مجریه آن است که همان حمایت، پشتیبانی و پولی که به پیام رسانهای خارجی داشتید، و کمک کردید به پیام رسانهای داخلی بدهید.
**پیام رسان خارجی مشکلات امنیتی، اخلاقی و اقتصادی برای کشورمان دارد
من به عنوان استاد حوزه و دانشگاه به تمام کارهای علمی خود اعم از پیگیریهای دانشجویان در خصوص پایان نامهها، مقالات و پروژههای دانشگاهی را از طریق پیام رسان « ایتا » انجام میدهم و همه کارهای خود را به جای ایمیل از این پیام رسان انجام داده و راضی بوده و هیچ مشکلی ندارم؛ همه پیامهای لازم را ارسال کرده و بدون هیچ مشکلی پیامها را هم دریافت میکنم و یکی از ابزارهای موجود در منزلم که آنلاین بوده و بارها در روز به آن سر می زنم مربوط به لب تاپی است که در شبکه اجتماعی ایتا را نصب کردم و تمامی کارهای دانشگاهی و طلبگی خود را از این طریق انجام میدهم.
چه ایرادی دارد مردم کشورمان از پیام رسان داخلی که ایمن بوده و اطلاعات و اخبار کشورمان را به بیگانگان نمیدهد و به معاندین نفروخته و رژیم صهیونیستی از آن سودی نمیبرد استفاده کند؟ چه ایرادی دارد که مردم از پیام رسان داخلی که مشکل امنیتی، اخلاقی و اقتصادی برای کشورمان به وجود نمیآورد استفاده کند؟ بهتر است مردم از پیام رسانهای داخلی که گروههای آنها در درون کشور هستند استفاده کنند.
فارس: بخشی از اقدامات دشمنان علیه جمهوری اسلامی ایران در بستر شبکههای اجتماعی صورت میگیرد؛ ضمن اینکه برخی افراد داخلی هم به طرح ساماندهی پیام رسانهای اجتماعی تاختهاند؛ چرا منتقدین حقایق را متوجه نمیشوند؟
فلاحی: افرادی که به طرح «صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام رسانهای اجتماعی» حمله میکنند باور ندارند که بهرهبردار اصلی از اطلاعات درون این شبکهها دشمنان هستند. البته خدا را شکر که پرونده دشمنانمان روشن است که میتوانم به مسیح علینژاد و تاجزاده که در فتنه 88 دستگیر شده است اشاره کنم لذا فضاسازی این افراد برای انحراف در طرح ساماندهی پیام رسانهای داخلی منجر به افتخار برای طراحان و موافقان این طرح است چرا که اظهارات افراد معلوم الحال و حمله آنها به این طرح نشاندهنده حقانیت این طرح است.
** توهین به فهم ملت ایران از سوی منتقدین ساماندهی شبکههای اجتماعی
اگر کسانی که معاند نظام هستند و به مقدساتمان توهین میکنند و در حال توهین به فهم و شعور مردم ایران هستند به طرح ساماندهی شبکههای اجتماعی و پیام رسانها ایراد میگیرند منجر به افتخار مجلس یازدهم است. البته مردم با این فضاسازیها آشنا هستند ولی متاسفانه آنها در حال تحریف سخنان نمایندگان موافق این طرح و تهیه خوراک برای معاندین هستند و در این راستا عبارات و بیانات را تغییر میدهند.
متاسفانه ما شاهد آن هستیم که برخی رسانههای داخلی هم برای انحراف در نیت طرح ساماندهی پیام رسانها و شبکههای اجتماعی همراه بوده و با فتنهگران بیرون و سلطنت طلبان همراهی میکنند ولی مردم هوشمند و بصیر ما این خط را متوجه شده و قطعا فتنه گران منزوی خواهند شد هر چند که به دلیل تحریف برخی عبارات یا ایراد اتهامات و دروغها را پیگرد قانونی و حقوقی کرده و به دلیل نشر اکاذیب موضوع را پیگیری خواهیم کرد این در حالی است که این اظهارات مربوط به یک نماینده نبوده و 40 نفر از نمایندگان مجلس موافق آن هستند و در این خصوص اظهاراتی داشتهاند.هر چند که پیگیری این موضوع را برای خود محفوظ میدانیم.
** آمدنیوز بر بستر تلگرام آشوب را ترویج میکرد
کانال تلگرامی «آمد نیوز» متعلق به روحالله زم که اخیرا هم توسط سازمان اطلاعات سپاه به عنوان عمله معاندین نظام مقدس جمهوری اسلامی دستگیر شده است نقش زیادی در زمینه سازی، فضاسازی و حمله به پاسگاههای انتظامی و پایگاههای بسیج و نهادهای مذهبی و انقلابی داشته است و در بستر تلگرام در حال آموزش به مردم برای شورش بوده است. لذا کشورهایی که از این فرد پشتیبانی کردند کاملا مشخص هستند.
تلگرام در همه فضاسازیهای گذشته و فتنهسازیهای اخیر فعال بوده است و وقتی اینترنت در کشور محدود شده و خدمات آن به سرورهای داخلی داده میشود شاهد اطلاع رسانی ضعیف آمد نیوزها شده و فضای ملتهب کشور رو به آرامش میرود لذا به عینه میتوان نقش کانال تلگرامی آمد نیوز را در آشوبهای تهران دید.
**آموزش سبک زندگی غربی و غیراخلاقی در پیامرسانهای خارجی
اگر در بحث اتفاقات غیر اخلاقی صورت گرفته در بستر تلگرام ارزیابی صورت گیرد متوجه خواهیم شد حجم زیادی از میزان طلاق در دادگاهها مربوط به فضاهای مجازی و پیام رسانهاست؛ انتشار فایل های غیراخلاقی و آموزش سبک زندگی غربی و غیراخلاقی آنها منجر به از هم پاشیدگی تعداد زیادی از خانواده شده است که ای کاش دستگاه قضایی و نهادهای امنیتی آن را منتشر میکردند میگفتند همین شبکهها چه بلایی سر خانوارهای ایرانی آورده است.
اخیرا با یکی از افراد که در شرکتشان 34 نفر هستند صحبت میکردم و میگفت همین شبکههای اجتماعی منجر به از هم پاشیدگی خانوادگی 4 نفر شده و 4 همکارش در اثر استفاده از همین پیام رسانها طلاق گرفتهاند. برخی از پیامرسانها و شبکههای اجتماعی تبدیل به قمارخانه شده و اطلاعات ذیقیمت اقتصادی کشورمان را در اختیار بیگانگان قرار میدهند.
فارس: کسب و کار و اقتصاد دیجیتال در بستر اینترنت میتواند موجب رشد و توسعه کشور شود؛ این کارها در اثر طرح ساماندهی شبکههای اجتماعی آسیبی نمیبیند؟
فلاحی: اقتصاد دانش بنیان در مجلس یازدهم به صورت ویژه دنبال میشود و همین پیگیری را در مورد ساماندهی شبکههای اجتماعی و پیامرسانها خواهیم داشت؛ 65 هزار شرکت دانش بنیان در کشور نیاز داریم که فقط 6 هزار شرکت راهاندازی شده است. ضمن اینکه بنا داریم پارکهای فناوری را تقویت کرده و صندوق شکوفایی و نوآوری را تقویت کنیم که بخشی از نگاههای مجلس یازدهم است و بنا داریم با دیگر نمایندگان مجلس همین نگاه را به دیگر کارها تسری دهیم لذا منتقدین، دشمنان و معاندین نمیتوانند با تاختن به طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام رسانهای اجتماعی ما را از میدان انجام وظیفه به در کنند.
** نباید اقدامات تجاری و بازرگانی تجار با پیام رسان خارجی باشد
متاسفانه خیلی از اقدامات تجاری و بازرگانی کشورمان از بستر پیام رسانها و شبکههای اجتماعی استفاده کرده و همین موضوع منجر به چمبره انداختن معاندین بر آن و استفاده از اطلاعات رد و بدل شده از آن هستند که ای کاش فعالین اقتصادی از پیام رسانهای داخلی برای این کار استفاده میکردند.
فارس: نزول اخلاق در شبکههای اجتماعی و نابودی فرهنگی در پیام رسانها موجب دغدغه و نگرانی اولیا شده است؛ با این طرح میتوان مانع از پاشیدن کانون گرم خانواده شد؟
فلاحی: از برخی آقایان و خانمها که منتقد طرح ساماندهی پیام رسانها و شبکههای اجتماعی هستند این سؤال را دارم که آیا پیام رسانها و شبکههای اجتماعی در آمریکا آزاد و ولنگار هستند؟ حضور خانوارها و مدیران و مسئولان آمریکایی در شبکههای اجتماعی چقدر است؟
امروز یکی از دغدغههای خانوارهای ایرانی فضای مجازی و خطراتی است که این بستر غیر اخلاقی میتواند منجر به انحراف فرزندان شود ضمن اینکه فرهنگ ترویج شده در این شبکهها و ولنگاری موجود در آنها و حضور بدون چارچوب دختران و پسران در این پیام رسانها و شبکههای اجتماعی خطرات بسیار بزرگی دارد که بخشی از آن در شرایط فعلی نمایان شده است.
** پیام رسان خارجی آلت دست معاندین علیه جمهوری اسلامی
این اصطلاح وجود دارد که فردی که در حال غرق شدن است دست به هر کاری میزند تا خود را نجات دهد ولو اینکه دیگران را هم غرق کند؛ خانواده در غرب دچار آسیبهای زیادی شده است که یکی از دلایل آن شبکههای اجتماعی است و اروپاییها هم به همین دلیل به آمریکاییها انتقاد دارند که ابزارهای آنها منجر به بروز صدمات به خانوارهای موجود در قاره سبز شده است.
کسانی که خانوادههایشان از هم پاشیده شده به دنبال آن هستند که در کشورهای اسلامی همین کار را انجام دهند و پیام رسانها و شبکههای اجتماعی مهمترین ابزار آلت دست آنهاست. ولی گویا عدهای در کشورمان یا با دشمن هستند یا در زمین دشمن بازی میکنند و بنا ندارند این حقایق را ببینند.
دیدگاه تان را بنویسید