موضوع تغییر استاندار خوزستان روی میز رئیس جمهور
نماینده مردم اهواز و رئیس مجمع نمایندگان خوزستان در مجلس شورای اسلامی گفت: معاون امور مجلس وزارت کشور هفته گذشته اطلاع داد که موضوع تغییر استاندار خوزستان در دستور کار قرار دارد و قرار است این مسئله در جلسه هیئت دولت مطرح شود.
خبرگزاری فارس: در روزهای گذشته خبری درباره تغییر استاندار خوزستان در رسانههای غیررسمی منتشر شد اما این اتفاق رخ نداد و سبب برخی از گمانه زنیها در فضای مجازی شد، این مباحث آنقدر داغ شد که برخی از رسانهها مدعی لابیگری برخی از نمایندگان برای ابقای شریعتی شدند اما هرچه بود این اتفاق رخ نداد تا بحث رفتن یا ماندن شریعتی به بحث روز رسانهها تبدیل شود.
به همین منظور به سراغ سیدکریم حسینی نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی رفتیم تا صحت و سقم این ماجرا را از زبان رئیس مجمع نمایندگان خوزستان بشنویم.
ماندن یا رفتن استاندار خوزستان به بحث اول رسانههای تبدیل شده اما هنوز اتفاقی رخ نداده است، واقعیت اخبار منتشر شده در روزهای اخیر چیست؟ حسینی: معاون امور مجلس وزارت کشور هفته گذشته تماس تلفنی با بنده به عنوان رئیس مجمع نمایندگان خوزستان برقرار کرد و اطلاع داد که موضوع تغییر استاندار خوزستان در دستور کار قرار دارد و قرار است این مسئله در جلسه هیئت دولت مطرح شود.
روز بعد از این تماس مجمع نمایندگان خوزستان دیدارهایی با برخی از مدیران کل استان داشت که بنده در جلسه با همکارانم این موضوع را با سایر نمایندگان مطرح کردم که مجمع پس از بحث و گفتوگو به این نتیجه رسید که رویکرد دولت برای تغییر استاندار را جویا شویم و بدانیم پس از تغییر استاندار، گزینه دولت برای استانداری خوزستان چه کسی است.
نهایتاً خروجی این جلسه این بود که جلسهای با معاون پارلمانی رئیس جمهور برگزار کنیم و دلایل دولت برای تغییر استاندار را جویا شویم. این جلسه روز شنبه گذشته با حضور بنده و آقایان مولوی، آقاجری، ایزدپناه، متینیان، مظلومی و ورناصری برگزار شد، البته آقایان یوسفی و کعب عمیر به دلیل سفر اعضای کمیسیون اصل 90 به شوش و غیزانیه با هماهنگی مجمع در استان حضور داشتند.همچنین دو نفر از نمایندگان در دوره نقاهت کرونا بودند و دو نفر هم گفتند که به این جلسه نمیرسند اما علت غیبت سایر همکاران در این جلسه معلوم نیست.
در جلسه با معاون پارلمانی رئیس جمهور چه موضوعاتی مطرح شد؟ حسینی: این جلسه در فضای خوبی برگزار شد، ما به دنبال این نبودیم که بگوییم استاندار بماند یا برود ولی اصل مطالبه ما به عنوان نماینده مردم این بود که شأن و جایگاه نمایندگان توسط دولت و وزارت کشور رعایت شوند و دولتیها احترام استان را داشته باشند تا تصمیمات اتخاذ شده همراه با تدبیر باشد. مواضع نمایندگان خوزستان اصل استقلال قوا را زیر سوال نمیبرد؟ حسینی: برخی از نمایندگان خوزستان مخالف ابقای شریعتی به عنوان استاندار هستند و عدهای نیز موافق ادامه فعالیت وی بهعنوان استاندار هستند، ما هیچ وقت به دنبال انکار این مسئله نبودیم چرا که این مخالفتها و موافقتها قابل پنهان کردن نیست و ما حتی موضوع را به معاون رئیس جمهور هم گفتیم.
نکته این است که نمایندگان به دنبال ابقای استاندار و یا تغییر او نیستند چرا که این مسئله جزو اختیارات دولت است و ما در آن دخالت نمیکنیم. ما منتقد این روند هستیم که بعد از اتخاذ یک تصمیم و فقط جهت اطلاع به ما خبر بدهند که فلان تصمیم اتخاذ شد به همین دلیل گفتیم قبل از هر تصمیمی که مربوط به استان باشد باید این تصمیم با حضور مجمع نمایندگان خوزستان بررسی شود.
هرچند برخی از نمایندگان موافق و برخی مخالف استاندار فعلی هستند اما به معاونت رئیس جمهور گفتیم تصمیم در این باره برعهده هیئت دولت است و مسؤولیت آن با دولت خواهد بود اما در مسئله تغییر استاندار نمایندگان باید قبل از اجرایی شدن موضوع در جریان قرار گیرند و بحث انتخاب جایگزین هم باید با حضور نمایندگان بررسی شود.
گزینه دولت برای انتخاب استاندار جدید خوزستان، استاندار فعلی خراسان جنوبی است؟ حسینی: بله و خوشبختانه این فرد جزو استانداران صاحب رزومه و تجربه است و نمایندگان در این باره بحثی نداشتند اما معتقد بودیم که قبل از انتصاب وی به این مسؤولیت باید مجمع نمایندگان خوزستان جلسهای با وی داشته باشد تا مسائل اصلی استان به صورت دقیق بررسی شود.
نمایندگان خوزستان موافق رفتن استاندار خوزستان هستند یا موافق؟ حسینی: در خصوص کلیت موضوع که استاندار بماند یا برود باید بگویم که نمایندگان درباره چینش مدیران و تصمیمات وی نکته دارند و چنانچه تصمیم بر رفتن وی باشد استاندار جدید قبل از اینکه معرفی شود باید با نمایندگان استان نشستی داشته باشد تا مسائل استان بررسی شود.
در رسانهها آمده بود که برخی از نمایندگان در جلسه با وزیر کشور مانع از اجرایی شدن این تصمیم شدند، این موضوع صحت دارد؟ حسینی: این ادعا صحت ندارد و نمایندگان خوزستان جلسه، اظهار نظر و حتی مکاتبهای با وزیر کشور در این باره نداشتند.
الان بحث تغییر استاندار خوزستان به کجا رسید؟ حسینی: فعلاً روند تغییر استاندار و انتخاب فرد جدید برای این سمت توسط رئیس جمهور متوقف شده و قرار است جلسهای با حضور آقای روحانی، معاونان وی و وزیرکشور در این باره برگزار شود.
نکته پایانی؟ حسینی: مصلحت استان و مردم وجه المصالحه با مسؤولان امر خواهد بود و هرچه به نفع مردم باشد ما آن را دنبال می کنیم، ممکن است در فضای مجازی صحبتهایی شود اما ما به مردم میگوییم که ما با حساسیت و دقت هرگونه تغییرات و اقدامات را رصد میکنیم و از روز نخست فعالیت به عنوان نماینده مردم این را گفتیم و ثابت کردیم که منفعت یک نماینده منفعت یک گروه خاص یا یک شخص خاص نیست و ما آن چیزی که وظیفه نمایندگی و وکالت بر عهده داریم را انجام میدهیم.
ما به دنبال این هستیم که کار مردم پیش برود چرا که اتفاقات و مسائل مهمی در پیش رو داریم که سبب میشود به توجه به حواشی ایجاد شده در فضای مجازی و حقیقی این مطالات مردمی را دنبال میکنیم.
ما در سطح کشور به دنبال حل مشکلات مردم در وزارتخانهها هستیم و در استان هم مطالبات مردم را جزء به جزء دنبال میکنیم و امیدواریم این کارهایی که توسط همه نمایندگان انجام میشود مورد قبول مردم واقع شود. به مردم اطمینان میدهیم که مشکلات مردم به صورت ویژه و در فضای همدلی و با آرامش دنبال میشود.
دیدگاه تان را بنویسید