این هم سند خدمات دولت که در هر کوی و برزن ثبت شده!
اخیراً نهاد ریاست جمهوری در نامهای به کیهان با امضای علیرضا معزی (دبیر شورای اطلاعرسانی دولت) تصریح کرد تلاش و فداکاری دولت در هر کوی و برزنی ثبت است.
مشرق: روزنامه «کیهان» در ویژههای خود نوشت:. اما چند روز بعد خبر آنلاین خبرگزاری وابسته به معزی از قول یک کارشناس اقتصادی مینویسد: اقتصاد کشور هرگز با چنین پیچیدگی و بحرانی روبهرو نبوده و حجم نقدینگی، فاجعه تاریخی عصر ماست.
خبر آنلاین از قول مستخدمین حسینی نوشت: اکنون شرایط به گونهای است که هم مردم و هم دولت درگیر مشکلات هستند و به باور من هیچگاه چنین پیچیدگی در اقتصاد ایران وجود نداشته است. این در حالی است که ایران در طول تاریخ جنگهای فراوان و قحطیهایی داشته است مانند جنگ جهانی اول. ولی آن شرایط یک وضعیت عام بود که اقتصاد جهان درگیر آن بود. امروز شرایط اقتصادی متفاوت از وضعیت جهان است و در حالی که کشور پر از منابع و نیروی انسانی و متخصص داریم دچار این وضعیت عجیب شدهایم.
او افزود: یکی از نکاتی که پیش از پرداختن به جنبههای آسیبهای اقتصادی موجود باید به نداشتن برنامه دقیق اشاره کنیم. اگر هم برنامه توسعهای وجود دارد تنها نوشته میشود، اما در مرحله عمل چندان به عملی شدن آن توجه نمیشود. این مهم به تدریج بدنه کارشناسی را از نظام تصمیمگیری جدا کرده است. اکنون هم اگر به خبرگزاریها بنگریم متوجه انواع نظرات و بدیلها میشویم، اما دولتها اغلب نسبت به این مسائل بیتوجه هستند و تنها به بدنه محدود خود اکتفا میکنند.
معاون اسبق رئیس کل بانک مرکزی گفت: در اغلب کشورها، دولت برنامههای خود را با متخصصان در میان میگذارد و حتی بابت این به آنها حقالزحمه میدهد. اما در کشور ما کارشناسان بدون هیچ چشمداشتی و از سر دلسوزی تلاش میکنند تا راههای بهتری برای کشور پیدا کنند، اما دولت توجه لازم را به آنها نمیکند. گاهی هم اگر اقدام به استفاده از نظر کارشناسی کند پس از گذشت زمان موثر چنین میکند که در این مورد، چون بیماری اگر بیماری در زمان لازم درمان نشود نسخه درمانی هم تغییر میکند و نسخه اولیه اثر چندانی ندارد.
مستخدمین حسینی درباره مشکلاتی که هم اکنون و به شکل مبرم در اقتصاد وجود دارند و باید هر چه سریعتر مرتفع شوند تصریح کرد: البته نظرات خود را بارها گفتهایم، اما اثری نداشته است، ولی بازهم میگویم. مشکل اصلی ما در بخش فضای کسب و کار است و دولت و مجلس باید هر چه سریعتر محدودیتهای نالازم در این بخش را هرچه سریعتر رفع کنند.
وی گفت: از سوی دیگر اصلاح ساختار اقتصادی هم ضروری است. رهبری در پیامی از مجلس خواست ریلگذاری اقتصاد کشور را تصحیح کند که به باور من بیانگر نارضایتی ایشان از ریلگذاری اقتصادی است. همچنین رهبری بر اصلاح خطوط اصلی اقتصادی ملی و اهمیت اشتغال تاکید کردند. به باور من اگر دولت تنها هدف خود را افزایش نرخ اشتغال هم میگذاشت اکنون شرایط کشور هم در تولید صنعتی و هم در رفاه اجتماعی به مراتب بهتر از امروز بود. مستخدمین حسینی با اشاره به نواقص متعدد سیستم بانکی گفت: سیستم فعلی باید اصلاح شود، ولی اصلاحات آن به فراموشی سپرده شده این سیستم از چرخش منابع پولی کشور میان عموم جلوگیری میکند. به بیان سادهتر نظام بانکی یکی از عوامل مهم افزایش شکاف طبقاتی در کشور است و اصلاح آن به طور کلی فراموش شد. با این نظام پولی نباید انتظار بهبود فضای کشور را داشت.
این کارشناس اقتصادی در رابطه با مشکل اصلی وضعیت فعلی ما افزود: حجم نقدینگی فاجعه تاریخی عصر ماست و متاسفانه این دولت که در ابتدای کار نقدهای جدی به دولت دهم بابت افزایش نقدینگی داشت، خود به رکورددار بیشترین افزایش نقدینگی دست یافت. اکنون هم بیشترین بدهی به نظام بانکی و تولید نقدینگی را این دولت به وجود آورد. این مدرس دانشگاه گفت: در اقتصاد میگویند رشد نقدینگی مجموع تولید به علاوه تورم است.
این در حالی است که در دو سه سال گذشته رشد اقتصادی کشور منفی بود پس هر چه بر نقدینگی افزوده شد بر موج تورمی سایه خواهد انداخت. مادامیکه دولت نتواند نقدینگی را به سمت تولید بکشاند معیشت مردم روز به روز بدتر خواهد شد. او تصریح کرد: نقدینگی بیش از ۲۷ هزار هزار میلیارد تومانی اگر به تولید نرود تورم همچنان ادامه خواهد یافت و هیچ چیز به اندازه تورم نمیتواند به فقر فقرا دامن بزند و ثروتمندان را با ثروتهای بادآورده مواجه کند. در این شرایط دامن زدن به سیاستهای تورمزا مصداق دست کردن در جیب مردم است و امیدوارم دولت دیگر از این روش استفاده نکند.
دیدگاه تان را بنویسید