به گزارش فردا انتخاب دمای مناسب برای آبگرمکن فقط برای راحتی نیست. دمای مناسب آبگرمکن بهمعنای حفظ پول و حفاظت از پوستتان نیز هست. هیچکس دوست ندارد زیر دوش آب یخ برود. بدتر از آن سوختن زیر آب داغ است.
اگر دمای آبگرمکن را درست تنظیم کنید، نهتنها سلامت و امنیت جانیتان تضمین میشود، بلکه پول آب و گاز کمتری هم برایتان میآید. در اینجا میخواهیم توضیح دهیم که چگونه دمای آبگرمکن را جوری تنظیم کنید که هم پولتان حفظ شود و هم پوستتان.
دامنه دمای صحیح
به دلایل خاصی، باید دمای آبگرمکن را در یک دامنهی خاص نگه داشت. اگر آبگرمکن روی دمای پایین تنظیم شود، نهتنها آب داغتان ولرم میشود (تازه، در بهترین حالت)، که باکتریها هم اجازهی رشد پیدا میکنند و باعث بیماریهایی مثل بیماری لژیونر میشوند. میتوان با تنظیم آبگرمکن و گذاشتن دمای آن روی مقداری که باکتری لژیونلا نتواند رشد کند از این اتفاق جلوگیری کرد. توصیهی سازمان OSHA این است که دمای آبگرمکن حداقل روی ۶۰ درجهی سانتیگراد قرار بگیرد تا احتمال رشد باکتری لژیونلا و دیگر میکروارگانیسمها به حداقل برسد.
ممکن است دلتان بخواهد دمای آب را بالا بکشید، اما آب زیادی داغ بالقوه خطرناک است، بهخصوص اگر در خانه کودک داشته باشید. اگر آب با دمای ۶۶ درجهی سانتیگراد دو ثانیه روی پوست بریزد، بدن دچار سوختگی درجهی ۳ میشود. توصیهی کمیسیون امنیت محصولات مصرفی ( CPSC ) این است که دمای آب را روی بیش از ۴۹ درجهی سانتیگراد تنظیم نکنید تا هیچوقت دچار سوختگی پوست نشوید. نیاز به گفتن نیست که با تنظیم دمای آبگرمکن روی درجات بالاتر، هزینهی قبض گازتان هم بیشتر میآید. بدیهی است که هر خانهای با خانهی دیگر فرق دارد. هرچقدر فاصلهی شیر آب از آبگرمکن بیشتر باشد، گرمای بیشتری در مسیر رسیدن به شیر در لولهها از دست میرود، بهخصوص اگر لولهها عایق نباشند. این یعنی که وقتی در شیر آب دمای ۴۹ درجه میخواهید، مجبورید آبگرمکن را روی دمای بالاتری تنظیم کنید. ببینید چه دمایی برای خانه و خانوادهتان مناسبتر است و نظر خودتان را اعمال کنید. عاقلانه این است که بین دمای ۴۹ تا ۶۰ بمانید. دما را کموزیاد کنید، بعد ببینید مناسب حالتان هست یا نه، و این کار را ادامه دهید تا به دمای مناسب برای خودتان و خانه و
آبگرمکن برسید.
تنظیم دمای آبگرمکن
صفحهی تنظیمات دمای آبگرمکن در دستگاههای مختلف متفاوت است، اما، خوشبختانه، بیشتر آبگرمکنها شبیه به هم تنظیم میشوند. مثلاً، بیشتر آبگرمکنهای گازی و برقی در پشت پنل دسترسی عایقپوششدهای ترموستات دارند. آبگرمکنهای برقی معمولاً دو ترموستات دارند، یکی بالای تانک و دیگری در پایین تانک آب. بیشتر آبگرمکنهای بدون تانک آب صفحهی نمایشی دارند و دما و دکمههای تنظیم دما روی آن قرار دارد. فارغ از اینکه نوع آبگرمکن چیست، حتماً قبل از تنظیم دما، آب را امتحان کنید. شیر آب حمام یا آشپزخانه را باز کنید و اجازه دهید آب تا وقتی کاملاً داغ نشده از آن خارج شود. بعد، دماسنج را زیر آب بگیرید تا دمای دقیق آن را متوجه شوید.
آبگرمکنهای بدون تانک آب
تنظیم دمای آبگرمکن خیلی شبیه به تنظیم ترموستات سیستم تهویهی هوا است. با استفاده از پنل دیجیتالی تنظیمات، میتوانید دمای آب را بهاندازهی دلخواه بالا و پایین ببرید.
آبگرمهای گازی و برقی
بعضی از آبگرمکنهای گازی در قسمتهای پایینتر دیوارهشان پیچی دارند که با استفاده از آن میتوانید بهراحتی دما را تنظیم کنید و احتیاج به هیچ ابزار دیگری هم ندارد. بااینحال، خیلی از آبگرمکنهای تانکدار جدید (چه برقی و چه گازی) کمی پیچیدهتر هستند، هرچند کارکردن با آنها نیز آسان است و تنها چنددقیقهای وقت میبرد.
• اول برق دستگاه را خاموش کنید. • پنل دسترسی به ترموستات را پیدا کنید و با پیچگوشتی آن را دربیاورید. • عایق را بردارید. • با پیچگوشتی دوسو ترموستات را بالا ببرید یا پایین بیاورید. o اگر آبگرمکن شما دو ترموستات دارد، هر دو را به یک مقدار بالا یا پایین ببرید. دمای ترموستات بالایی باید یکی دو درجه از دمای ترموستات پایینی بیشتر باشد. • عایق را سرجایش برگردانید و پنل دسترسی را هم دوباره سرجای خود بگذارید. • برق دستگاه را متصل کنید. • در آبگرمکنهای گازی، باید پیلوت را هم دوباره روشن کنید.
این کار را که انجام دادید، حداقل سه ساعت قبل از امتحان دمای آب صبر کنید. شاید برای اینکه به دمای مورد نظرتان برسید، لازم باشد دوباره این تنظیمات را انجام دهید.
اگر دما را بالا بردید و هنوز آبتان سرد است، شاید آبگرمکن نیاز به سرویس و حتی عوضشدن داشته باشد.
دیدگاه تان را بنویسید