سرویس سبک زندگی فردا: سید محمد صادق غفوری عضو انجمن متخصصین گوارش و کبد ایران در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان ؛ در خصوص نحوه روزه داری در بیماران کبدی، اظهار کرد: کبد چرب، شایعترین بیماری کبد در جامعه است بطوریکه حدود ۷۰ درصد از افراد چاق و ۳۰ درصد نوجوانان به این بیماری مبتلا هستند؛ این بیماری اغلب اتفاقی است و با سونوگرافی و آزمایش تستهای کبدی تشخیص داده میشود.
عوامل ایجاد کبد چرب این عضو انجمن متخصصین گوارش و کبد با اشاره به اینکه عوامل مختلفی سبب ایجاد کبدچرب میشود، بیان کرد: چاقی و کم تحرکی از مهمترین عوامل ابتلا به کبد چرب محسوب میشوند؛ ماه رمضان فرصتی است که با رعایت اصول صحیح تغذیه به راحتی بخشی از اضافه وزن بدن را کاهش داد. غفوری ادامه داد: یکی از فعالیتهای مهم کبد ذخیره سازی و سوخت و ساز چربیها در بدن است؛ کبد طبیعی حدود ۵ گرم چربی را در ۱۰۰ گرم وزن خود جای میدهد و هر گاه مقدار چربی بیش از ۵ درصد وزن آن شود، کبد چرب حاصل میشود. وی با تاکید بر اینکه روزهداری برای افرادی که مبتلا به کبد چرب هستند مفید است، تشریح کرد: روزه داری نه تنها باعث کاهش وزن و کاهش سایز دور شکم میشود که به همان نسبت میزان چربی کبد را میکاهد؛ روزهداری موتور سوخت و ساز بدن انسان را تنظیم میکند و چربیهای رسوب کرده در کبد را آزاد میکند و مورد استفاده قرار میدهد. نحوه روزه داری در افراد مبتلا به کبدچرب این عضو انجمن متخصصین گوارش و کبد در خصوص روزهداری در افرادی که کبد چرب شدید دارند، عنوان کرد: در مواردی که کبد شدیداً چرب است، در
سونوگرافی شدت چربی کبد بسیار بالاتر نشان داده میشود، روزه داری طولانی مدت میتواند مضر باشد؛ در این موارد میبایست فرد حتماً به پزشک متخصص مشاوره کند، ولی در موارد خفیف قطعاً روزهداری مفید است و توصیه به ورزش مداوم و پیادهروی همزمان میشود. غفوری در مورد بیماران مبتلا به نارسایی کبد، یاد آور شد: این بیماران نباید روزه بگیرند چرا که کبد این افراد در مواقع افت قند، نمیتواند قند خون را کنترل و جبران نماید، در نتیجه باعث افت قند خون و حتی کاهش سطح هوشیاری و تشدید علایم نارسایی کبد میشود.
دیدگاه تان را بنویسید