سرطان روده بزرگ چهارمین سرطان شایع در مردان
وجود خون در مدفوع مهمترین نشانه بیماری است، ولی همان طور که گفته شد میتواند قابل مشاهده نباشد و نیازمند بررسی آزمایشگاهی است. مشاهده خون در لباس زیر را جدی بگیرید.
سرویس سبک زندگی فردا: شیوع سرطان روده بزرگ (کولون) چهارمین سرطان شایع در مردان ایرانی است. مراحل اولیه این سرطان با علایمی از جمله کم خونی و خستگی همراه است که با دانستن آنها میتوان این بیماری را شکست داد.به نقل از سلامت نیوز ، ممکن است علایم اولیه سرطان روده بزرگ با بیماریهایی مانند هموروئید، کولیت اولسراتیو (نوعی بیماری التهابی روده)، زخم یا بیماری کرون (یکی دیگر از بیماریهای التهابی روده) مشترک باشد. به هرحال مشاهده چنین علایمی باید جدی گرفته شود.
معمولا علایم سرطان روده بزرگ در مردان دیرتر ظاهر میشود و بیمار زمانی از شرایط خود مطلع میشود که بیماری پیشرفت کرده است. علایم اولیه زمانی مشاهده میشود که بیماری به دیواره روده نفوذ میکند و معمولا منجر به خونریزی میشود. گاهی اوقات خونریزی نیز با چشم تشخیص داده نمیشود و حتما باید در آزمایشهای مدفوعی تحت میکروسکوپ تشخیص داده شود. زمانی که سرطان گسترش مییابد، توسط گرههای لنفی میتواند باعث متاستاز در مغز، کبد و ریه شود.
به گفته دکتر رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، بر اساس نتایج گزارش ثبت سرطان مبتنی بر جمعیت ایران، بروز سالانه سرطان معده با ۲۱.۵ مورد در ۱۰۰ هزار نفر، سرطان پوست با ۲۰.۵ در ۱۰۰ هزار نفر، سرطان پروستات با ۱۸.۵ مورد در ۱۰۰ هزار نفر، روده بزرگ، با ۱۶.۵ مورد در ۱۰۰ هزار نفر و سرطان مثانه با ۱۴.۳ در ۱۰۰ هزار نفر در سال شایعترین سرطانها در میان مردان ایرانی هستند.
سابقه خانوادگی، ابتلا به پولیپ، رژیم غذایی کم فیبر، چاقی و اضافه وزن، کم تحرکی، دیابت، سیگار و مصرف چربی از جمله مهمترین عوامل خطر این عارضه هستند. در ادامه مهمترین نشانههای سرطان روده ذکر شده است.
-وجود خون در مدفوع
وجود خون در مدفوع مهمترین نشانه بیماری است، ولی همان طور که گفته شد میتواند قابل مشاهده نباشد و نیازمند بررسی آزمایشگاهی است. مشاهده خون در لباس زیر را جدی بگیرید.
-تغییر در اجابت مزاج
مشکلات رودهای گاه به گاه و با توجه به نوع تغذیه بسیار عادیست؛ اما بی نظمیها مداوم میتواند نشانه بیماری باشد. سرطان کولون بر تمام روده تاثیر میگذارد، ولی سرطان رکتال معمولا بخش پایینی روده را تحت تاثیر قرار میدهد. معمولا سرطان بخش پایینی روده با اسهال مکرر، یبوست یا بی اختیاری مدفوع همراه است
-خستگی بیش از حد
خستگی علایم متفاوتی دارد، ولی در عین حال میتواند نشانه خیلی از امراض باشد. اگر با مشکلاتی مانند بی خوابی، احساس افسردگی و کمبود انرژی و خستگی مزمن مواجهید، مراجعه به پزشک توصیه میشود.
-کم خونی بی دلیل
کم خونی یکی از مهمترین دلایل خستگی است؛ ولی این امر در مردان نسبتا غیر معمول است. پس در صورت کم خونی و خستگی مداوم مراجعه به پزشک ضروری است.
-کاهش وزن سریع و بی دلیل
کاهش وزن بی دلیل نشانه خوبی نیست و در هر صورت باید بررسی شود.
-انسداد روده
در صورت رشد تومور، دفع مدفوع با مشکل مواجه میشود و گاهی میتواند منجر به انسداد کامل روده شود. درد شدید شکم یکی از مهمترین علایم این حالت است. معمولا دفع دردناک نیز در این حالت دیده میشود. کاهش قطر مدفوع نیز یکی از شایعترین علامتهای انسداد روده است.
علاوه بر موارد مذکور، اسهال، یبوست، بی اختیاری مدفوع، کاهش حجم مدفوع، عدم احساس تخلیه کامل، تیرگی مدفوع، ایجاد نفخ مداوم، ضعف، کاهش اشتها، تنگی نفس، حالت تهوع، استفراغ، عفونتهای ادراری مداوم، افزایش سایز کبد، زرد شدن پوست، تورم غدد لنفاوی و درد شکم، باسن یا پا علایمی هستند که باید جدی گرفته شوند.
روده بزرگ آخرین بخش از سیستم گوارشی است. در این بخش از روده، آب و نمک ضایعات غذا خارج میشوند و ضایعات آماده دفع میشوند. سرطان روده بزرگ از رشد غیر قابل کنترل سلولها ناشی میشود. معمولا اولین مرحله سرطان روده بزرگ، ایجاد تومورهای کوچک به نام پولیپهای آدنوماتوز است که در دیواره داخلی روده بزرگ تشکیل میشوند. ممکن است این پولیپها به سرطان بدخیم تبدیل شوند. سرطان روده سومین سرطان شایع در جهان و دومین علت مرگ ناشی از سرطان در آمریکاست.
دیدگاه تان را بنویسید