عواملی که باعث زایمان زودرس میشوند
برای پیشگیری از تولد نوزاد نارس، نکات پراهمیتی وجود دارد که رعایت کردن آنها میتواند تا حد زیادی از تولد نوزاد نارس پیشگیری کند و احتمال تولد نوزاد را در زمانی زودتر از زمان طبیعی به حداقل ممکن برساند.
سرویس سبک زندگی فردا: هنگامی که به ۳۷ هفته کامل بارداری برسید، کودک شما رسیده و اصطلاحا ترم است.به نقل از کرمانی اگر کودک شما قبل از اینکه ۳۷ هفته شوید بدنیا بیاید، زایمان شما زودرس بوده است و کودکتان نارس است.
بیشتر نوزادان نارس بعد از ۳۲ هفته شدن، شانس خوبی برای زنده ماندن و رشد کردن دارند.
مشکلات نوزاد نارس چیست؟
هرچند که مراقبتهای شدید برای نوزادان بسیار زودرس، به طور چشمگیری بهتر شده و میزان بقا و زنده ماندن این نوزادان بسیار بهبود پیدا کرده است. با این حال، گاهی اوقات ممکن است اثرات طولانی مدت برای نوزادانی که خیلی زود متولد میشوند، شامل فلج مغزی و مشکلات یادگیری باشد. اکثر نوزادانی که نسبتا زودرس هستند و در حدود ۳۴ هفته تا ۳۶ هفته به دنیا میآیند، خوب عمل میکنند. با این حال، آنها میتوانند در مقایسه با نوزادان متولد شده در زمان مناسب، بیشتر در معرض مشکلات بلند مدت باشند.
به طور کلی، هر چه سن بارداری شما در نوزاد نارس بیشتر باشد، اندامهای او بالغتر میشوند، ریه هایش بهتر برای تنفس آماده میشوند و نوزاد قدرت بیشتری برای مکیدن و تغذیه دارد.
چرا زایمان زودرس اتفاق میافتد؟
اکثریت زایمانهای زودرس بدون پارگی کیسه آب رخ میدهند. زایمان زودرس در بین حاملگیهای چندقلویی رایج است، اما مهمترین علل زایمان زودرس عبارتند از:
کشش بیش از حد رحم، اگر شما دوقلو یا بیشتر باردار باشید و یا اگر شرایطی مانند مایع آمنیوتیک بیش از حد (polyhydramnios) داشته باشید، بیشتر در معرض خطر قرار دارید.
ضعف سرویکس و یا طول کوتاه گردن رحم که البته سونولوژیست میتواند این را در اسکن اولتراسوند در اواسط بارداری تشخیص دهد.
سابقه زایمان زودرس خودبه خودی عفونت باکتریایی پارگی زودرس کیسه آب خونریزی شدید برخی از اختلالات رحم سبک زندگی شما نیز میتواند سبب زایمان زودرس تان شود. به طور مثال اگر شرایطی مانند: فاصله کوتاه بین حاملگیها فقر مالی و عاطفی مادر سیگار کشیدن یا مصرف مواد مخدر، به ویژه کوکائین کمبود وزن و یا اضافه وزن بیش از حد بارداری در نتیجه IVF عوارض بارداری مانند: پره اکلامپسی یا دیابت یک وضعیت پزشکیای که در این شرایط بدنیا آمدن نوزاد شما مورد اطمینانتر است، از این که بارداری شما ادامه یابد.
تروما یا ضربه شدید به شکم
را داشته باشید بیشتر در معرض زایمان زود رس خواهید بود. به یاد داشته باشید که داشتن یک یا چند مورد از این عوامل به این معنا نیست که نوزاد شما قطعا زود متولد خواهد شد. این فقط شانس این اتفاق را افزایش میدهد.
علائم زایمان زودرس چیست؟
دردهای شکمی نامنظم، لکه بینی یا خونریزی خفیف از واژن و آبریزش، از علایم زایمان زودرس میباشد که در صورت مشاهده باید به بیمارستان مراجعه شود. مادرانی که احتمال زایمان زودرس دارند لازم است فعالیتهای خود را کاهش دهند و تا برطرف شدن علایم، از نزدیکی پرهیز کنند.
راههای پیشگیری از زایمان زودرس چیست؟
برای پیشگیری از تولد نوزاد نارس، نکات پراهمیتی وجود دارد که رعایت کردن آنها میتواند تا حد زیادی از تولد نوزاد نارس پیشگیری کند و احتمال تولد نوزاد را در زمانی زودتر از زمان طبیعی به حداقل ممکن برساند.
- در طول دوران بارداری، ارتباط خود را با پزشک قطع نکنید. به او مراجعه کنید و روند رشد جنین و علائم عمومی بدن خود و جنین تان را بررسی کنید. با کنترل بیماریهای مادر و کنترل تغذیه و تأمین شرایط مناسب برای حاملگی میتوان از تولد نوزاد نارس جلوگیری کرد.
- قبل از مصرف هرگونه دارو، حتی مسکنها با پزشک تان مشورت کنید و از مصرف داروهای شیمیایی و گیاهی بدون مشاوره با پزشک پرهیز کنید.
- رژیم غذایی خود را دست کم نگیرند و مصرف خوراکیها و مواد غذایی سالم را فراموش نکنید.
- وزن خود را در شرایط طبیعی نگه دارید و مراقب باشید که در دوران بارداری بیش از حد دچار اضافه وزن و چاقی نشوید.
- از استعمال سیگار و قرار گرفتن در محیطی که در آن افراد سیگاری حضور دارند، پرهیز کنید.
- در مورد مادران افسرده و مضطرب، اگر پزشک متخصص با این افراد گفتگو کند میتواند ترس و اضطراب آنها را به حداقل برساند. حمایت و نقش پدر نیز در کاهش این نگرانیها بسیار تاثیرگذار است.
- از آن جا که عفونتهای دهان و دندان یکی از دلایل زایمان پره ترم است، توصیه میشود قبل از باردار شدن نسبت به درمان آن اقدام کنید.
آیا نوزاد زنده میماند؟
متأسفانه، نوزادانی که قبل از ۲۲ هفته کامل بارداری متولد شده اند، بعید به نظر میرسد که قادر به ادامه حیات باشد. نوزادان متولد شده در ۲۳ هفته یا ۲۴ هفته ممکن است زنده بمانند، اما بستگی به وزن تولد و سلامت آنها در هنگام تولد دارد. هرچه سن بارداری شما بیشتر باشد شانس نوزاد افزایش مییابد.
بهترین شرایط برای مراقبت از نوزاد نارس چیست؟
تغذیه شیر مادر برای همه نوزادان مهم است، اما شاید حتی بیشتر در نوزادان نارس، که در معرض خطر بیشتر عفونت هستند، بسیار اهمیت یابد. تغذیه با شیر مادر باعث محافظت بیشتری در برابر عفونت میشود و همچنین تمام مواد مغذی مورد نیاز نوزادتان فراهم میشود. ممکن است کودک شما کوچک باشد تا بتواند به نوک پستان برسد، اما ماما قادر خواهد بود تا شما را در شیر دادن به این نوزادان کمک کند و به شما آموزش دهد. بعضی اوقات نوزادان نارس نیاز به یک لوله تغذیه کوچک از بینی به معده خود دارند. از طریق این لوله، شیر میتواند منتقل شود.
دیدگاه تان را بنویسید