۷ گزینه غذایی ممنوع زمان یبوست

کد خبر: 783747

رژیم‌های غذایی سرشار از چربی می‌توانند به شکل گیری یبوست منجر شوند. در بسیاری موارد، غذا‌های حاوی چربی زیاد از محتوای فیبر چندانی برخوردار نیستند.

۷ گزینه غذایی ممنوع زمان یبوست

سرویس سبک زندگی فردا: رژیم غذایی یکی از دلایل ابتلا به یبوست محسوب می‌شود.به نقل از سلامت نیوز ، در شرایطی که برخی مواد غذایی به پیشگیری از بروز یبوست کمک می‌کنند، برخی دیگر می‌توانند در شکل گیری یا تشدید آن موثر باشند.

۷ گزینه غذایی ممنوع زمان یبوست

به گفته موسسه ملی سلامت آمریکا، اگر کمتر از سه بار در هفته اجابت مزاج داشته باشید و/یا مدفوع در تکه‌های کوچک و سخت و همراه با درد دفع شود به یبوست مبتلا هستید. به نظر می‌رسد زنان بیشتر از مردان مستعد ابتلا به این شرایط هستند.

آب و فیبر از عناصر کلیدی برای کمک به اجابت مزاج راحت هستند. البته اگر فردی به میزان زیاد مواد غذایی سرشار از فیبر مصرف کند، اما مایعات کمی بنوشد، نه تنها به بهبود یبوست کمکی نمی‌شود، بلکه شرایط آن وخیم‌تر می‌شود. از این رو، تامین آب مورد نیاز بدن اقدام اصلی محسوب می‌شود.

در ادامه با برخی مواد غذایی که هنگام ابتلا به یبوست باید از مصرف آن‌ها پرهیز کرد، بیشتر آشنا می‌شویم.

لبنیات

اگر به عدم تحمل لاکتوز مبتلا هستید برای مقابله با یبوست از مصرف لبنیات پرهیز کنید. افرادی که بدن آن‌ها نمی‌تواند قند موجود در محصولات لبنی را پردازش کند، ممکن است پس از مصرف آن‌ها با یبوست یا اسهال مواجه شوند. مصرف لبنیات می‌تواند موجب نفخ شود و از این رو به افراد مبتلا به یبوست توصیه می‌شود این محصولات را مصرف نکنند.

غذا‌های سرخ شده

رژیم‌های غذایی سرشار از چربی می‌توانند به شکل گیری یبوست منجر شوند. در بسیاری موارد، غذا‌های حاوی چربی زیاد از محتوای فیبر چندانی برخوردار نیستند. گوارش چربی به زمان زیادی نیاز دارد، در شرایطی که میوه‌ها و سبزیجات به طور معمول در کمتر از ۲۴ ساعت گوارش و از بدن دفع می‌شوند. اگر به یبوست مبتلا هستید مصرف غذا‌هایی که در روغن یا کره سرخ شده اند را کنار بگذارید.

آرد سفید

هنگامی که موضوع یبوست مطرح می‌شود، کربوهیدارت‌ها از شهرت خوبی برخوردار نیستند. آرد سفید از محتوای فیبر چندانی برخوردار نیست، از این رو مصرف زیاد آن در شرایطی که به میزان کافی میوه و سبزیجات مصرف نمی‌کنید می‌تواند بر اجابت مزاج تاثیرگذار باشد. بهتر است به تدریج مصرف کربوهیدارت‌های سرشار از فیبر، مانند غلات کامل، را به جای همتایان پالایش شده آن‌ها برنامه ریزی کنید.

چای

این مورد ممکن است موجب شگفتی شما شود، اما هنگام ابتلا به یبوست باید در زمینه نوشیدن چای محتاط باشید. در شرایطی که چای‌های گیاهی احتمالا اثر منفی به همراه نخواهند داشت، اما چای سیاه حاوی تانن‌ها است که می‌تواند شدت یبوست را افزایش دهد. همچنین، چای حاوی کافئین است و در شرایطی که اندکی از این ماده می‌تواند به تحرک دستگاه گوارش کمک کند، مقدار بیش از حد کافئین می‌تواند کم آبی بدن را موجب شده و اثری معکوس به همراه داشته باشد.

موز

موز سرشار از فیبر و کربوهیدارت‌ها است، اما برخی متخصصات تغذیه پرهیز از مصرف آن در زمان ابتلا به یبوست را توصیه می‌کنند. مصرف این ماده غذایی می‌تواند شرایط یبوست را وخیم‌تر سازد و به جای کمک به حرکت راحت مدفوع، آن را متوقف کند. این مساله به ویژه درباره موز‌هایی که به خوبی نرسیده اند صدق می‌کند.

زردآلو

میوه‌ها به طور معمول منبع خوبی برای فیبر هستند، اما بهتر است از مصرف زردآلو در زمان ابتلا به یبوست پرهیز کرد. برگه زردآلو می‌تواند اندکی بیشتر مشکل آفرین باشد، زیرا احتمال زیاده‌روی در مصرف میوه‌های خشک شده که جمع و جورتر از میوه‌های تازه هستند، بیشتر است. از این رو، امکان دریافت فیبر بیش از اندازه افزایش می‌یابد و در نهایت با تشدید مشکل در دستگاه گوارش مواجه خواهید شد.

برنج

برنج یکی دیگر از مواد غذایی است که به جای حرکت روان و سریع در دستگاه گوارش، توقفی طولانی‌تر در این بخش دارد. در شرایطی که مصرف متعادل کربوهیدارت‌ها خوب است، برنج سفید فاقد عناصر فیبری موجود در برنج قهوه‌ای است. انتخاب برنج قهوه‌ای برای ارتقا سلامت روده توصیه می‌شود. با این وجود، اگر به اسهال مبتلا هستید مصرف برنج سفید بهترین گزینه برای شما خواهد بود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد