بعد از خوردن فست فود چه اتفاقی در بدن می‌افتد؟

کد خبر: 780860

فست‌فود‌ها انواع و اقسام مختلفی دارند و اگر در روز‌های مختلف همبرگر، پیتزا، سوسیس و ... خورده شود، فرقی ندارد. در واقع روغن و چربی در همه این غذا‌ها یکسان است و همگی عوارض بدی را به‌دنبال دارند.

بعد از خوردن فست فود چه اتفاقی در بدن می‌افتد؟

سرویس سبک زندگی فردا: تنها کشیدن سیگار اعتیادآور نیست، برخی به خوردن فست‌فود‌ها نیز اعتیاد دارند. اعتیادی مضر که ذره ذره سلامتی انسان را می‌رباید. تازه این پایان ماجرا نیست.به نقل از سلامت نیوز ، کافی است که نگاهی به پشت پرده فست‌فود‌های پر زرق و برق بندازیم تا ببینیم که تا چه اندازه با رعایت بهداشت همراه است.

بعد از خوردن فست فود چه اتفاقی در بدن می‌افتد؟

مساله‌ای که بار‌ها و بار‌ها رسانه‌ای شده، ولی در کاهش میل به خوردن فست‌فود‌ها نقشی نداشته است. ایرج خسرونیا، رئیس انجمن متخصصان داخلی درباره مضرات فست‌فود‌ها می‌گوید: فست‌فود‌ها با چربی‌های نامناسب جز چاق کردن، بالا بردن چربی خون، ایجاد کبد چرب و تنگی عروق فایده دیگری ندارند. متاسفانه فرهنگ غذایی قدیممان را که متشکل از لبنیات، سبزیجات و میوه‌جات بود، فراموش کردیم و به فست‌فود‌ها پناه آورده‌ایم. البته این مساله تا حدود زیادی تقصیر وسایل ارتباط جمعی و تبلیغات است.

همواره گفته می‌شود که فست‌فود‌ها دشمن سلامتی هستند. از نظر مواد غذایی زیان فست‌فود‌ها و غذا‌های آماده چیست؟

مشکلی که امروزه سلامت جامعه ما را نشانه رفته معضل فست‌فودهاست. در واقع ما از نظر غذایی نه وابسته به خارج هستیم و نه فرهنگ غذایی قدیم خودمان را حفظ می‌کنیم. آن چنان که زنان و مردان به‌دلیل شاغل‌بودن فرصت غذا درست کردن را ندارند و دائما به فست‌فود‌ها پناه می‌آورند.

حتی وقتی هم که افراد به مسافرت می‌روند به جای درست کردن غذا و داشتن سفر سالم از غذا‌های فست‌فود‌ی استفاده می‌کنند. با این اوصاف بهتر است که به بخش سی‌سی‌یو سری بزنید و ببینید که بسیاری از جوانان به‌علت بیماری‌های قلبی بستری هستند یا اگر به استخر و مکان‌های عمومی مراجعه کنید خواهید دید که قفسه سینه بسیاری از افراد ۴۰ تا ۵۰‌ساله به‌علت انجام عمل جراحی قلب شکافته شده است.

همچنین اگر روش آنژیوگرافی قلب مختص افراد ۶۰ تا ۷۰ ساله‌ای بود که مبتلا به تنگی عروق قلب بودند، اکنون می‌بینید که اکثر جوانان هم به‌دلیل خوردن فست‌فود‌ها به تنگی عروق مبتلا شده‌اند؛ بنابراین فست‌فود‌ها نه‌تن‌ها مفید نیستند، بلکه مضر هم هستند.

گرچه تاکنون بار‌ها و بار‌ها مضرات این نوع غذا‌ها اطلاع‌رسانی شده است، اما همچنان شاهد گرایش مردم به خوردن فست‌فود‌ها هستیم. در واقع روغن فست‌فود‌ها معلوم نیست که از چه نوعی است و تاکنون چند بار مورد استفاده قرار گرفته است. با وجود این باید گفت که فست‌فود‌ها با چربی‌های نامناسب جز چاق کردن، بالا بردن چربی خون، ایجاد کبد چرب و تنگی عروق فایده دیگری ندارند. آن چنان که می‌بینید وزن جوانان روزبه‌روز با خوردن فست‌فود‌ها رو به افزایش است و جای تاسف دارد که فرهنگ غذایی قدیممان را که متشکل از لبنیات، سبزیجات و میوه‌جات بود، فراموش کردیم و به فست‌فود‌ها پناه آورده‌ایم.

البته این مساله تا حدود زیادی تقصیر وسایل ارتباط جمعی و تبلیغات است. درست است که فست‌فود‌ها سوغات فرنگ هستند، ولی خارجی‌ها دائما فست‌فود مصرف نمی‌کنند و خوردن یک وعده غذای درست را ترجیح می‌دهند. به عبارت دیگر ممکن است در ماه یک بار یا در سال چند وعده فست‌فود مصرف کنند. در واقع آن‌ها از خوردن غذا‌های مضر پرهیز می‌کنند و مراقب سلامتی خودشان هستند، اما ما با فقدان این مساله در میان ایرانیان روبه‌رو هستیم.

علاوه بر اینکه الگوی تغذیه ایرانیان ناسالم است. باید گفت که بسته‌بندی فست‌فود‌ها کشنده‌تر از خود فست‌فودهاست ...

در این‌باره باید بگویم که جعبه‌های بسته‌بندی فست‌فود‌ها از مقوا‌هایی ساخته می‌شود که دست دوم و سوم هستند، یعنی اکثر این مقوا‌ها بازیافت‌اند و ممکن است انواع و اقسام ویروس‌ها و میکروب‌ها را در برداشته باشند. با وجود این، گاهی فست‌فود‌ها با دست‌های بدون دستکش بسته‌بندی می‌شوند که این عامل هم به نوبه خود بیماری‌زاست؛ بنابراین اگر قرار باشد غذای گرم را در یک جعبه قرار دهیم، آن جعبه باید صد در صد استریلیزه و عاری از میکروب باشد. این در حالی است که معلوم نیست جعبه‌هایی که از مواد دسته دوم و سوم درست می‌شوند و از چاپخانه‌های معمولی می‌آیند و با دست کارگران بسته‌بندی می‌شوند، چقدر میکروب و ویروس دارند؛ بنابراین باید ورزات بهداشت و درمان این مساله را در بازرسی‌های خود مدنظر قرار دهد. از سوی دیگر، مواد غذایی گرم و ولرم بهتر میکروب‌ها و ویروس‌ها را در خودشان پرورش می‌دهند؛ بنابراین توجه به این مساله ضرورت دارد. برای مثال اگر صد‌هزار میکروب و ویروس در یک جعبه وجود داشته باشد با حضور غذای گرم و چرب موجب ازدیاد میکروب‌ها و ویروس‌ها می‌شود.

بعد از خوردن فست‌فود‌ها چه اتفاقی در بدن می‌افتد؟

فست‌فود‌ها بیش از حد نیاز کالری وارد بدن می‌کنند. در واقع مقدار زیادی چربی خارج از حد معمول به سیستم گوارش، کبد و کلیه راه می‌یابد؛ یعنی هم کبد چرب شده و هم تنگی عروق ایجاد می‌شود. همچنین اگر مقدار بیشتری چربی مصرف کنیم با تورم پانکراس روبه‌رو خواهیم شد. این در حالی است که باید به آلودگی‌های میکروبی و ویروسی فست‌فود‌ها هم توجه کنیم که موجب اسهال، استفراغ و حالت تهوع می‌شوند.

از سوی دیگر، گاهی اوقات به‌دلیل استفاده از گوشت چرخ کرده امکان دارد که فست‌فود‌ها حاوی میکروب‌های فراوانی باشند و باعث بروز بیماری شوند. در سرکشی‌ها و بازرسی‌هایی که از برخی آشپزخانه‌ها، فست‌فودی‌ها، چلوکبابی‌ها و رستوران‌ها انجام می‌شود شاهد هستیم که واقعا هیچ‌گونه اصول بهداشتی رعایت نمی‌شود. در واقع سوسک‌ها از در و دیوار و ظروف بالا و پایین می‌روند و از مواد غذایی فاسد و تاریخ گذشته استفاده می‌شود. آن چنان که بار‌ها و بار‌ها با پلمب این اماکن روبه‌رو بوده‌ایم. با وجود این باید بگویم که اگر از آشپزخانه بهترین غذا‌فروشی‌ها دیدن کنیم قطعا حاضر نخواهیم شد که غذایشان را بخوریم.

برای کاهش خوردن فست‌فود‌ها چه تمهیداتی را می‌توان اندیشید؟

تنها راهکار وسایل ارتباط جمعی است که باید با راهنمایی‌های مناسب مردم را از مضرات فست‌فود‌ها آگاه کنند. به عبارت دیگر به مردم اعلام شود که اگر به‌راحتی این نوع غذا‌ها را می‌خورید و خوشمزه است، ممکن است دچار کبد چرب، بیماری‌های قلبی و عروقی، سکته مغزی و قلبی شوید. همچنین خوردن فست‌فود‌ها برای ماهی یک بار یا سالی چند وعده کافی است. نه اینکه هر روز و هر شب فست‌فود بخورید.

از سوی دیگر، فست‌فود‌ها انواع و اقسام مختلفی دارند و اگر در روز‌های مختلف همبرگر، پیتزا، سوسیس و ... خورده شود، فرقی ندارد. در واقع روغن و چربی در همه این غذا‌ها یکسان است و همگی عوارض بدی را به‌دنبال دارند. از سوی دیگر، شاهد هستیم که در سطح شهر فست‌فود‌های بی‌شماری جلوه‌گری می‌کنند و این مساله افراد را ترغیب به خوردن این نوع غذا‌ها می‌کند. در این میان خانواده‌ها شرط هستند. وقتی مادر خانه غذای خوب درست کند فرزندان کمتر به خوردن فست‌فود‌ها در خارج از خانه روی می‌آورند، اما همان‌طور که گفتم شاغل‌بودن مادران نیز به این مساله دامن زده است. با وجود این، باید والدین طوری فرزندان خود را تربیت کنند که مانند قدیم اعضای خانواده سر یک سفره بنشینند.

در این راستا وسایل ارتباط جمعی به‌ویژه رادیو و تلویزیون هم نقش بسزایی دارند و می‌توانند افراد را به دور هم‌بودن و خوردن غذای خانه ترغیب کنند. با این فرهنگسازی هم روابط خانوادگی بهتر خواهد شد و هم سلامتی افراد تضمین می‌شود. در واقع برای اینکه خوردن فست‌فود‌ها را کاهش دهیم باید همگی دست‌به‌دست هم دهیم.

با توجه به نکاتی که اشاره کردید عوارض فست‌فود‌ها در گروه‌های سنی مختلف چگونه است؟

اگر سیستم گوارش ضعیف‌تر باشد، عوارض خوردن فست‌فود‌ها بیشتر خواهد بود، یعنی سالمندان و میانسالان نمی‌توانند مانند یک جوان ۲۰‌ساله مواد غذایی را هضم و جذب کنند. در واقع آنزیم‌های هضم و جذب آن‌ها کندتر عمل می‌کنند. این مساله به تبع ممکن است با ناراحتی دستگاه گوارش، اسهال، استفراغ، دل درد و ... همراه باشد و حتی افراد را دچار انفارکتوس قلبی کند. در مورد کودکان هم باید بگوییم که اگر مرتب فست‌فود بخورند، جز دل درد، ناراحتی دستگاه گوارش و چاقی چیزی عایدشان نمی‌شود؛ بنابراین ضرورت دارد که عادت غذایی از سلامت برخوردار باشد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت