سرویس ترجمه فردا؛ فاطمه بختیاری دزفولی: در این مطلب اطلاعاتی درباره تعمیر گوشیای که شارژ نمیشود، تعمیر سوکت شارژ گوشی، مشکل شارژ نشدن گوشی، مشکل دیر شارژ شدن گوشی، دلیل شارژ نشدن گوشی ایفون، مشکل شارژ نشدن گوشی در حالت خاموش، کم شدن شارژ گوشی هنگام شارژ و مشکل شارژ نشدن گوشی در حالت روشن به شما میدهیم.
همهی ما در برههای از زمان با این مشکل دست به گریبان بودهایم، در پایانی روز طولانی در آستانهی خاموشی است. به خانه میرسید و آن را به برق میزنید، ولی هیچ اتفاقی نمیافتد. این مسئله به اندازهی کافی کلافه کننده است، ولی تلاش برای شناسایی مشکل کلافه کنندهتر است. مشکلات معدودی ممکن است در این زمینه رخ دهد، یا گوشی شما کلا شارژ نمیشود، یا به آهستگی شارژ میشود، آنقدر آهسته که سرعت تخلیهی شارژ آن بیشتر از شارژگیری آن است. اگر هر یک از این مشکلات را تجربه میکنید، چند راه حل به شما معرفی خواهیم کرد تا مشکل باتریتان را شناسایی کنید و نسبت به برطرف کردن این مشکل اقدام کنید.
۱. اپلیکیشن Ampere را دانلود کنید
اپلیکیشن Ampere یک ابزار واقعا عالی برای بررسی شارژ شدن و سرعت شارژ شدن گوشیتان است. این برنامه جریان ورودی به گوشیتان را در زمان شارژ مشخص میکند. به همین دلیل، این اپلیکیشن نه تنها برای مشخص شدن این که آیا گوشیتان شارژ میشود یا نه بسیار عالی است، بلکه برای شناسایی بهترین روش شارژ نیز فوقالعاده عمل میکند. اگر رقم نمایش داده شده در این اپلیکیشن سبز باشد، دستگاه شما در حال شارژ است، ولی اگر یک عدد منفی نارنجی رنگ است، دستگاه شما در حال مصرف باتری است. سعی کنید این اپلیکیشن را پس از تکمیل مراحل ذیل انجام دهید و ببینید چه تغییری حاصل میشود.
۲. از یک منبع انرژی دیگر استفاده کنید
این احتمال وجود دارد که گوشی یا شارژر شما مشکل نداشته باشند، بلکه مشکل از پریزی باشد که استفاده میکنید. اگر از پریز روی دیوار استفاده میکنید، یک پریز دیگر را امتحان کنید یا گوشیتان را مستقیم به کامپیوتر وصل کنید. اگر از یک پورت USB کامپیوتر استفاده میکنید، پورت دیگری را امتحان کنید یا از پریز استفاده کنید. اگر با تغییر منبع انرژی، گوشی شما شروع به شارژ شدن کرد، مشکل را یافتهاید و ممکن است لازم باشد برای رفع آن از یک متخصص (برقکار یا تعمیرکار کامپیوتر) کمک بگیرید.
۳. کابل شارژتان را بررسی کنید
دو مؤلفه وجود دارد که میبایست قبل از راهاندازی مجدد گوشی و تعمیر سوکت USB بررسی شوند، آداپتور و کابل شارژ. تاکنون کابل شارژ رایجترین مشکل شارژ کردن گوشیها بوده است، که کاملا منطقی است، کابل شارژ، اتفاقات مختلفی را تجربه میکند، گره خوردن و باز شدن، خم شدن، و تلاش برای ورودشان به سوکتهای نامناسب. تمامی این موارد میتوانند به کابل شارژر آسیب وارد کنند. احتمالا چند کابل شارژ در اطرافتان دارید، پس یک کابل دیگر را امتحان کنید و ببینید مشکل حل میشود یا نه. اگر کابل دیگری برای آزمایش ندارید، بهتر است قبل از رفتن به گام بعد، از یک نفر یک کابل قرض بگیرید.
۴. آداپتور را چک کنید
مؤلفهی بعدی که باید بررسی شود آداپتور شارژرتان است. این مورد برای مواقعی است که شما از آداپتوری استفاده میکنید که کابل آن قابل جدا شدن است. ممکن است پورت USB موجود روی آداپتور خراب شده باشد. درست مانند کابل شارژ، راه امتحان کردن صحت آداپتور این است که کابلتان را به یک آداپتور دیگر وصل کنید. بااینحال، اگر به یک آداپتور دیگر دسترسی ندارید، میتوانید آن را به کامپیوترتان نیز وصل کنید. اگر با همان گوشی و همان کابل فرآیند شارژ انجام شود، احتمالا مشکل از آداپتور شما است (هرچند بهتر است چند پریز برق دیگر را نیز امتحان کنید).
۵. تلفنتان را خاموش کنید
اگر زمانیکه قصد شارژ کردن گوشیتان را دارید در حال انجام یک بازی با گرافیک بالا هستید، این احتمال وجود دارد که انرژی مصرفی تلفنتان بیش از انرژی دریافتیاش باشد و باعث شود اینگونه به نظر برسد که شارژ نمیشود. اگر در زمان شارژ شدن، گوشیتان را خاموش کنید (یا حداقل صفحه را خاموش کنید)، ممکن است سرعت شارژ شدن آن بیشتر شود. حتی قرار دادن گوشیتان در حالت هواپیما نیز میتواند زمان شارژ را بسیار بهبود ببخشد.
۶. سوکت USB را بررسی کنید
زمانیکه کابل و آداپتور بررسی شدند، زمان آن است که به مسائل فنیتر پرداخته شود. غالبا مشکل از رابط فلزی کوچکی است که در پورت USB قرار دارد، ممکن است کمی خم شده باشد و این امر باعث شود ارتباط مناسبی با کابل شارژ برقرار نکند. برای رفع این مشکل، گوشیتان را خاموش کنید، و اگر میتوانید باتری آن را خارج کنید. از یک سنجاق یا چیزی شبیه به آن (از نظر اندازه) بردارید و زبانهی کوچک درون پورت USB گوشیتان را صاف کنید. مراقب باشید این کار را به آرامی انجام دهید، چرا که ممکن است به آن لطمه وارد کنید. سپس، باتری را در جای خود قرار دهید، گوشیتان را روشن کنید و دوباره آن را به شارژ بزنید. دیگر مشکل محتملی که برای شارژ نشدن گوشی وجود دارد این است که چیزی در پورت USB قرارگرفته باشد، مثلا پرز جیبتان. یک قوطی هوای فشرده تهیه کنید و آنچه درون پورت USB تان رفته است را خارج کنید. اگر مشکل ناشی از این پرزها باشد با این روش رفع میشود.
۷. باتری را تعویض کنید
اگر به جایی رسیدید که عمر باتریتان در حال به پایان رسیدن است، شاید زمان آن رسیده است که به خرید یک گوشی جدید بیاندیشید. اگر امکان خرید یک گوشی جدید را ندارید، ممکن است مشکلتان با تعویض باتری حل شود. بعضی اوقات تشخیص باتریهای خراب کار سادهای است، چرا که رسوب میکنند یا باد میکنند. البته اکثر گوشیهای امروزی باتری غیرقابل تعویض دارند، بنابراین مجبور هستید برای تعویض باتری به یک تعمیرکار مراجعه کنید.
۸. سیستم عاملتان را بهروز رسانی کنید یا به نسخهی قبلی بازگردانید
تغییرات در نرمافزار گوشی تان میتوان تأثیر بزرگتری بر عمر باتریتان داشته باشد. با وجود اینکه نسخههای جدیدتر آندروید از لحاظ عمر باتری بهینهسازی شدهاند، بعضی اوقات گوشیهایی که کمی قدیمیتر هستند نمیتوانند با نرم افزار جدید و نحوهی مدیریت باتری، کار کنند. اگر متوجه شدید مشکل شارژ شدن، همزمان با بهروز رسانی نرمافزار گوشیتان آغاز شده است، ممکن است لازم باشد به نسخهی قدیمیتر آندروید بازگردید، هرچند باید این موضوع را به خاطر داشته باشید که نصب آخرین نسخهی سیستم عامل همیشه موجبات امنیت بیشتر گوشیتان را فراهم میکند. دستورالعمل و راهنماهای زیادی برای باز گرداندن نسخهی قبلی آندروید وجود دارد، ممکن است برای این کار به اندکی اطلاعات فنی نیاز داشته باشید. از سوی دیگر، اگر نسخهی آندرویدتان قدیمی است، شاید بد نباشد از نسخهی جدیدتر استفاده کنید تا شاید مشکل شارژ شدن برطرف شود.
دیدگاه تان را بنویسید