۱۶ درمان خانگی زخمها که باید بدانید
اثر زخم ها می توانند شکل ها و اندازه های مختلفی داشته باشند و همگی می دانیم که دلمان می خواهد هر چه سریع تر و برای همیشه از شرشان خلاص شویم. درمان های زیبایی ای که برای از بین بردن جای زخم ها وجود دارند بعضی اوقات بسیار دردناک هستند و همچنین خیلی گران تمام می شوند.
سرویس سبک زندگی فردا: پوست به دلایل مختلفی زخم میشود، از قبیل: تصادف، نیش حشرات، خراش، آکنه، سوختگی، آبله مرغان، جراحی و واکسیناسیون. شکل و اندازه جای زخمها با هم متفاوت است. بدن انسان این توانایی را دارد که به مرور زمان جای این زخمها را تا حدودی ترمیم کند. اما بسته به نوع زخم و پوست، این زمان گاهی طولانی مدت است. برای تسریع در روند ترمیم میتوانید از برخی درمانهای خانگی و طبیعی استفاده کنید. همچنین اثر زخم ها می توانند شکل ها و اندازه های مختلفی داشته باشند و همگی می دانیم که دلمان می خواهد هر چه سریع تر و برای همیشه از شرشان خلاص شویم. درمان های زیبایی ای که برای از بین بردن جای زخم ها وجود دارند بعضی اوقات بسیار دردناک هستند و همچنین خیلی گران تمام می شوند.
همواره این را در نظر داشته باشید که ترمیم شدن پوست به معنای برگشتن به حالت قبلی نیست. شاید موضع و محل زخم و بخیه بسیار نسبت به حالت قبل از ترمیم بهبود یابند، ولی هیچگاه مانند پوست اولیه نخواهند شد. پس نبایستی توقعی بیجا نسبت به درمان داشته باشیم. قبل از درمان بایستی به این نکته توجه کنیم که نوع زخم ایجاد شده چیست؟ آیا زخمها از نوع سطحی هستند یا عمقی؟ محل جوشگاه بخیه به چه شکلی است؟ و… اینها سوالاتی هستند که میتوانند روش درمانی مخصوص به خود را داشته باشند.
۱. آلوئه ورا آلوئه ورا به خاطر خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی که دارد، یکی از بهترین درمانهای طبیعی برای از بین بردن جای زخم هاست. این گیاه یک نرم کننده طبیعی برای کمک به ترمیم پوست آسیب دیده محسوب میشود و باعث تسریع در رشد پوست سالم است. علاوه بر این، باعث بهتر شدن بافت پوست میشود. پوست سبز بیرونی آلوئه ورا را بکَنید و ماده ژل مانند آن را بیرون بیاورید. ژل را روی زخم بمالید و با حرکات دایرهای ماساژ دهید. بگذارید ۳۰ دقیقه روی پوستتان بماند، بعد آن را بشویید. دو بار در روز از این ژل استفاده کنید.
نکته مهم: از آلوئهورا در زخم باز استفاده نکنید.
۲. روغن نارگیل
روغن نارگیل یکی دیگر از درمانهای عالی برای از بین بردن جای زخم هاست. ویتامین E. و آنتی اکسیدان در روغن نارگیل، باعث تسریع در روند درمان شده و از شکل گیری زخمهای جدید جلوگیری میکند. به علاوه اسید لوریک، اسید کاپریلیک و اسید کاپریک موجود در روغن نارگیل، تولید کلاژن را تحریک میکند، باعث سرعت بخشیدن در درمان پوست آسیب دیده میشود و آسیب رادیکال آزاد را از بین میبرد. روغن نارگیل خالص را روی حرارت ملایم بگذارید تا کاملاً تبدیل به مایع شود. روغن گرم را کف دستتان بریزید و به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه روی ناحیه آسیب دیده ماساژ دهید. بگذارید حداقل یک ساعت بماند تا روغن کاملاً جذب پوستتان شود. برای گرفتن بهترین نتیجه، این کار را ۲ تا ۴ بار در روز انجام دهید.
۳. از بین بردن جای زخم با روغن ویتامین E.
روغن ویتامین E. آنتی اکسیدان عالی برای محو کردن جای زخم میباشد. خاصیت مرطوب کنندگی آن باعث آبرسانی به پوست شده و بافت آسیب دیده را درمان میکند.
۴. برگ استادیو
چند کپسول ویتامین را باز کنید. روغن را به روی زخم زده و ۱۰ دقیقه ماساژ دهید. به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه زمان بدهید و سپس با آب ولرم بشویید. این کار را چند بار در طول روز انجام دهید.
نکته مهم: ابتدا این روغن را روی گوشهای از پوست امتحان کنید. برخی از افراد واکنش آلرژیکی نسبت به ویتامین E. دارند.
۵. روغن زیتون
روغن زیتون یکی دیگر از درمانهای مؤثر و طبیعی برای از بین بردن جای زخم هاست. این روغن حاوی ویتامین E. است و پوست را نرم و مرطوب نگه میدارد. به همین خاطر باعث بهبودی پوست آسیب دیده میشود. برای بهترین نتیجه، از روغن زیتون خالص استفاده کنید.
مقداری روغن زیتون خالص و گرم شده را روی ناحیه آسیب دیده بمالید و با حرکات کوچک و دایرهای پوست را ماساژ دهید. ۳۰ دقیقه صبر کنید، بعد روغن را با یک پارچه پاک کنید. اگر در طول شب روغن روی پوستتان بماند بهتر است. روش دیگر این است که مقداری روغن اسطوخودوس را با روغن زیتون خالص ترکیب کنید، بعد این ترکیب را روی ناحیه آسیب دیده بریزید و به مدت چند دقیقه آرام ماساژ دهید. بگذارید ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بماند، بعد با آب ولرم بشوئید. هر کدام از این روشها را چند بار در روز تکرار کنید تا نتیجه دلخواه خود را بدست آورید.
۶. عسل
عسل یک مرطوب کننده طبیعی است، به همین خاطر یک درمان مؤثر برای از بین بردن جای زخم هاست. عسل مانع از تجمع سلولهای پوست مرده و باعث تحریک پوست برای بازسازی بافت جدید میشود. مقداری عسل را روی زخم بمالید، با یک باند روی آن را بپوشانید و بگذارید در طول شب به همین صورت بماند. صبح آن را با آب گرم بشوئید. هر شب قبل از خوابیدن این کار را تکرار کنید. روش دیگر این است که مقدار مساوی از شکر کریستالی و عسل را با هم مخلوط کرده و یک اسکراب درست کنید. به آرامی آن را روی ناحیه آسیب دیده بمالید و چند دقیقه صبر کنید. بعد آن را با آب گرم بشویید و خیلی آرام خشک کنید. در نهایت روی آن مرطوب کننده بزنید. یک یا دو بار در هفته از این روش استفاده کنید.
۷. جوش شیرین
جوش شیرین یکی دیگر از درمانهای خانگی رایجی است که برای از بین بردن جای زخمها مورد استفاده قرار میگیرد. جوش شیرین و آب را به نسبت ۵ به یک مخلوط کنید تا خمیر حاصل شود. این خمیر را روی زخم مالیده و اجازه دهید به مدت ۲ الی ۳ دقیقه بماند و خشک شود. سپس با آب ولرم ناحیهی زخم را بشویید. این رویه را ۲ یا ۳ بار در هفته تکرار کنید
۸. کره کاکائو
استفاده از کره کاکائو درمانی موثر برای زخمها و جراحات است که میتواند هر نوع اثر زخمی را بهبود بخشد. کره کاکائو را به درستی بهترین مرطوب کننده طبیعی نامیده اند که با نرم کردن و تسکین ناحیهی زخم باعث ایجاد فرآیند بهبودی طبیعی میشود. ۹. روغن درخت چای
روغن درخت چای دارای مواد تشکیل دهندهی ضد باکتریایی قوی ایست که به از بین بردن اثر به جا مانده زخمها به طور کامل کمک میکند. از آن جا که این روغن بسیار قوی ست همیشه باید ابتدا با مقداری آب ترکیب شود و سپس روی محل زخم اعمال گردد. پس از چند دقیقه نیز باید با آب شسته شود. این درمانهای طبیعی برای بهبودی زخمهای به جا مانده از جراحتها بسیار موثر هستند و مطلقا هیچ گونه تاثیر مضری از خود به جای نمیگذارند. همچنین باید از دستکاری کردن بریدگیها و زخمها و جراحتها خودداری کرد، چون که این کار باعث بدتر شدن شدت جراحت و تثبیت و طولانی شدن مدت ایجاد جای زخم میشود.
۱۰. لیمو ترش
لیموترش حاوی آلفاهیدروکسیل اسید است که کمک می کند سلول های پوستی مرده از پوست جدا شوند، فرآیند رشد سلول های جدید را سرعت می بخشد و همچنین باعث می شود پوست قابلیت ارتجاعی خود را بازیابد. به علاوه، لیمو مثل یک سفیدکننده طبیعی باعث می شود که جای زخم ها روشن تر شود. یک تکه پارچه ی کتانی را به آبلیمو آغشته کنید و آن را بر روی ناحیه ی زخم بمالید. سپس ده دقیقه صبر کرده و آنگاه با آب جای زخم را بشویید. این کار را به شکا روزانه انجام دهید تا تاثیر واضح و فوق العاده آن را ببینید.
۱۱. فرآورده پیاز
پیاز دارای ترکیبات ضدالتهابی است که از ایجاد کلاژن در ناحیه زخم جلوگیری می کند. این باعث می شود که زخم کمتر قابل رویت باشد و در طول زمان به تدریج بهبود یابد. فرآورده ی پیاز به آسانی به شکل ژل در دسترس است. ژل را هر روز روی ناحیه ی زخم بمالید. این کار باید به طور مرتب چند ماه انجام شود تا جای زخم ها به طور کامل محو شوند.
۱۲. املا (انگور فرنگی هندی)
املا یا انگور فرنگی هندی یک منبع بسیار غنی ویتامین سی بوده و یکی از موثرترین درمان های طبیعی برای جلوگیری از تشکیل بافت زخم در قسمت های تازه بهبودیافته ی پوست می باشد. با ترکیب پودر املا با روغن زیتون یا آب می توانید در خانه خمیر املا درست کنید. این خمیر را روی ناحیه ی زخم مالیده و پس از چند دقیقه با آب بشویید.
۱۳. خمیر خیار
خیار طبیعی ترین ماده ایست که طبیعت برای نرم و مرطوب کردن پوست در اختیار انسان گذاشته است. مخصوصا که هیچ گونه ناراحتی پوستی ایجاد نمی کند. دانه های خیار را جدا کرده، سپس خیارها را در همزن بریزید تا خمیر خیار به دست بیاید. سپس به این خمیر یک عدد سفیده ی تخم مرغ اضافه کرده و این ترکیب خمیری را روی محل زخم قرار دهید. به مدت 20 دقیقه بگذارید بماند و بعد با آب سرد بشویید. از این روش به طور مرتب استفاده کنید تا محل زخم ها به شکل طبیعی روشن تر شوند.
۱۴. استفاده از باکتین
اگر درد مانع تمیز کردن همه اجسام خارجی از خراشیدگی است میتوان از یک بیحس کننده موضعی (مثل باکتین) با کاهش درد بهره گرفت اما در هر صورت باید از آلودگی بیشتر جلوگیری کرد و تا آن جا که ممکن است زخم را تمیز نگه داشت.
۱۵. فشار مستقیم
اگر زخم شما خونریزی دارد با کمک فشار مستقیم و بالا بردن محل آسیب دیده میزان خونریزی را کنترل کنید.
۱۶. استفاده از حوله مرطوب
اگر ناراحتی ناشی از شستشو مانع شستن ناحیه میشود، ناحیه را با حوله مرطوب گرم خیس کنید. برای پاک کردن محل خراشیدگی از گاز استریل و یا تمیزترین پارچه موجوداستفاده کنید.
منابع: saat24/shebreh
دیدگاه تان را بنویسید