اثرات بیماری آسم بر بارداری
در اصل بارداری اثر قابل پیشبینی بر سیر آسم ندارد. به عبارتی یکسوم بیماران در دوران بارداری بهتر میشوند، یکسوم تغییری نمیکنند و یکسوم هم وضعیتشان بدتر میشود.
سرویس سبک زندگی فردا: یک متخصص زنان و زایمان گفت: «در پروسه بارداری در مبتلایان به آسم، ممکن است تا حدی احتمال فشارخون بارداری، محدودیت رشد جنین و زایمان پیش از موعد، بیشتر از افراد عادی باشد.» در ادامه این مطلب را به نقل از سایت سلامانه میخوانیم.
دکتر مریم خادم اظهار داشت: «شایعترین بیماری ریوی، آسم است که تقریبا ۴ تا ۸ درصد زنان باردار به آن دچار هستند. آسم، نوعی التهاب مزمن راههای هوایی است که وراثت در بروز آن نقش مهمی دارد. در تماس بودن با مواد محرک محیطی مثل آنفلوآنزا، دود سیگار، هوای سرد و آسپرین در تشدید علایم بیماری بسیار دخیل است و منجر به این میشود که راههای هوایی فرد به دلایل فوق دچار انسداد شود که دلیل آن هم انقباض عضلات صاف برونش و ترشحات زیاد است.»
وی در ادامه افزود: «در دوران بارداری به طور عادی، تهویه دقیقهای و حجم جاری ریهها افزایش پیدا میکند بنابراین، فشار اکسیژن شریانی هم بالا میرود، در حالی که فشار دیاکسیدکربن نهایتا کم میشود. از طرفی دیگر، به دلیل بزرگ شدن رحم و فشار آن از پایین بر قفسه سینه، حجم قفسه سینه کم میشود از این رو مادر باردار بهویژه در انتهای بارداری تا حدی احساس تنگی نفس میکند که به تدریج با تنفسهای عمیقتر (نه تندتر) جبران میشود.»
دکتر خادم در پاسخ به این سوال که بارداری چه اثری بر سیر آسم دارد، گفت: «در اصل بارداری اثر قابل پیشبینی بر سیر آسم ندارد. به عبارتی یکسوم بیماران در دوران بارداری بهتر میشوند، یکسوم تغییری نمیکنند و یکسوم هم وضعیتشان بدتر میشود. اما این قانون کلی وجود دارد که هر چه آسم شدیدتر باشد، احتمال تشدید آن در بارداری و حتی نیاز به بستری شدن هم افزایش مییابد.»
وی همچنین یادآور شد: «امروزه اگر بیمار به نوع شدید آسم مبتلا نباشد، پیامد بارداری عالی خواهد بود. در نوع شدید ابتلا به آسم فرد مبتلا در اغلب روزهای هفته به دلیل تنگی نفس از خواب بیدار میشود، چندین بار در روز به اسپری سالبوتامول یا مشابه آن نیاز دارد. همچنین فعالیت بدنی به شدت محدود میشود و حجم بازدمی با فشار در او کمتر از ۶۰ درصد مقدار پیشبینی شده است.»
این متخصص زنان و زایمان در پایان خاطرنشان کرد: «در پروسه بارداری در مبتلایان به آسم، ممکن است تا حدی احتمال فشارخون بارداری، محدودیت رشد جنین و زایمان پیش از موعد، بیشتر از افراد عادی باشد که صد البته در آسم متوسط و شدید این مشکلات بیشتر خواهد بود.»
دیدگاه تان را بنویسید