شایع‌ترین علل کمردرد زنان و مردان

کد خبر: 750683

برخلاف توصیه‌های همیشگی در مورد استفاده از بالشت زیر سر و توصیه کلی در مورد نخوابیدن بصورت دمرو، در این بیماران برای جلوگیری از خمیده شدن ستون فقرات توصیه به عدم استفاده از بالش و یا بالش کوتاه داریم و همچنین بهتر است بصورت کوتاه و مکرر بروی شکم و دمرو بخوابند.

شایع‌ترین علل کمردرد زنان و مردان

سرویس سبک زندگی فردا: کمردرد شکایتی است که تقریبا همه افراد در طول عمر خود حداقل یک بار آنرا تجربه می‌کنند و علل ایجادکننده آن بسیار متنوع است. احتمال ابتلا به کمردرد از سنین کودکی و در هر جنسی وجود دارد. اگر چه بین اکثر علل ایجاد کننده کمردرد در مردان و زنان همپوشانی وجود دارد، ولی در این زمینه بین زن و مرد نیز اختلافاتی هست. در ادامه این مطلب را به نقل از سایت جام جم آنلاین می‌خوانیم.

شایع‌ترین علل کمردرد زنان و مردان

دکتر کامران آزما متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در این رابطه گفت: با وجود شیوع بالای کمردرد، به نظر می‌رسد که در طول دهه گذشته این میزان باز هم افزایش داشته است، ولی اینکه آیا این به دلیل گزارش و ثبت بیشتر کمردرد هست و یا تغییر در سبک زندگی و یا هردو، نیاز به بررسی‌های بیشتری دارد. در مجموع می‌توان گفت: همانند بیشتر مشکلات ایجاد کننده درد‌های مزمن در سیستم اسکلتی عضلانی، میزان شیوع کمردرد در زنان بیش از مردان است و این اختلاف بعد از دوران یائسگی شیب تندتری می‌گیرد و سپس در اواخر سالمندی میزان بروز آن در زن و مرد تقریبا یکسان می‌شود.

وی در ادامه افزود: شاید قسمتی از این اختلاف مربوط به تجربه شناختی و هیجانی نحوه بروز و تطابق با درد و یا حتی تفاوتی که مردان و زنان در جایگاه کاری و اجتماعی با هم دارند، باشد، ولی عوامل هورمونی، بارداری در زنان، اختلافات آناتومیکی ساختار و شکل لگن و حتی ژنتیک هم نقش مهمی دارند.

آزما تاکید کرد: یکی از شایع‌ترین علل کمردرد صدمات ناشی از فشار‌های بیش از حد به عضلات و رباط‌های این ناحیه در حین انجام کار‌های روزمره زندگی بصورت نادرست است، بلند کردن اجسام سنگین و یا حرکات ناگهانی و سریع موجب کشیدگی رباط‌ها و یا گرفتگی عضلات شده و منجر به ایجاد کمردرد‌های آنی و گاهی زودگذر می‌گردد و به نظر می‌رسد که بدلیل حجم کمتر و ضعیف‌تر بودن عضلات، احتمال بروز این نوع کمردرد‌ها در زنان بیشتر از مردان باشد.

رئیس مرکز تحقیقات بیومکانیک بالینی و ارگونومی دانشگاه علوم پزشکی خاطرنشان کرد: ولی کمردرد در مردان بیشتر یک زمینه دجنراتیو (ساییدگی) داشته و تا حدودی مرتبط با فعالیت‌های فیزیکی و سطح آمادگی جسمانی آنان است. اگرچه احتمال ساییدگی در دیسک‌های بین مهره‌ای ناحیه کمر در مردان نسبت به زنان هم بیشتر بوده و هم یک دهه زودتر رخ می‌دهد، ولی این نسبت در سنین بالاتر برعکس می‌شود، به طوری که میزان شیوع و شدت آسیب‌های دیسک‌های بین مهره‌ای در اواخر بزرگسالی و در شروع سالمندی در زنان بیشتر است.

این متخصص اظهار داشت: نکته جالب‌تر این است که بر اساس بعضی از مطالعات احتمال بهبودی اینگونه آسیب‌ها در مردان بیشتر و بنابر این شانس مزمن شدن اینگونه کمردرد‌ها در زنان بیشتر است.

به گفته وی، بعضی از انواع کمردرد مردان را بیشتر از زنان مبتلا می‌کنند، نمونه آن بیماری «اسپوندلیت انکلوزان» که از دسته بیماری‌های روماتیسمی و التهابی معروف به روماتیسم ستون فقرات بوده و مردان را سه تا پنج برابر بیشتراز خانم‌ها مبتلا می‌کند.

آزما گفت: این افراد در ابتدای بیماری که معمولا سنین ۱۵ تا ۳۵ سالگی یا کمی بالاتر است، از شروع تدریجی درد و خشکی و خستگی صبحگاهی در ناحیه تحتانی کمر و لگن شاکی هستند و در حدود یک در هزار نفر از افراد جامعه را درگیر می‌کند. رئیس مرکز تحقیقات بیومکانیک بالینی و ارگونومی دانشگاه علوم پزشکی در خصوص درمان این عارضه گفت: درمان این نوع کمردرد (روماتیسم ستون فقرات) عمدتا توسط همکاران روماتولوژیست صورت می‌گیرد، ولی بدلیل سیر و ماهیت مزمن این بیماری از جمله خشکی شدید و تغییر شکل نهایی ستون فقرات از جمله کمردرد‌هایی است که اقدامات توانبخشی و ورزش درمانی در آن اهمیت ویژه‌ای داشته و نکات بخصوصی دارد.

این متخصص در پایان توصیه کرد: برخلاف توصیه‌های همیشگی در مورد استفاده از بالشت زیر سر و توصیه کلی در مورد نخوابیدن بصورت دمرو، در این بیماران برای جلوگیری از خمیده شدن ستون فقرات توصیه به عدم استفاده از بالش و یا بالش کوتاه داریم و همچنین بهتر است بصورت کوتاه و مکرر بروی شکم و دمرو بخوابند. همچنین در خصوص ورزش درمانی بایستی ورزش‌های تنفسی و همچنین هوازی هم در رژیم ورزشی آنان قرار گیرد، و ورزش‌های مرتبط با افزایش انعطاف پذیری نه تنها برای ناحیه کمر بلکه برای ستون فقرات پشت و گردن هم انجام گیرد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد