چگونه استرس کاری خود را مهارکنیم؟

کد خبر: 741736

نه گفتن در محیط کار را بیاموزید. سعی‌کنید که کارها را با همکارانتان تقسیم‌کنید و یک‌تنه بار همه مسؤولیت‌ها را به دوش‌نکشید. در یک کلام، بکوشید تا رابطه‌ای مسالمت‌آمیز با همکارانتان داشته‌باشید.

چگونه استرس کاری خود را مهارکنیم؟

سلامتیسم: اگر در محیط کاری خود احساس خستگی می‌کنید، اگر زودرنج شده‌اید و دیگر اشتیاقی به کارکردن ندارید، اگر احساس می‌کنید که مشکلات ریز و درشت کاری، سلامتی شما را تحدید‌ می‌کند،‌ احتمالاً به استرس کاری دچار‌ شده‌اید. تحقیقات نشان‌ می‌دهند که اضافه کاری، توقعات نابجای ارباب رجوع و نیز کار بی وقفه، همگی از عواملی هستند که منجر به استرس می‌شوند. استرس کاری در درازمدت خطرناک است چون تعادل عصبی و هورمونی بدن را مختل می‌کند و در نهایت بر قدرت تمرکز و خلاقیت فردی تأثیر منفی می‌گذارد. بیماری‌های روانی،‌ بیماری‌های قلبی و عروقی مثل فشارخون، از دیگر پیامدهای استرس محیط‌ کار محسوب می‌شوند. غلبه بر استرس درحقیقت هیچ معجون خوراکی برای غلبه بر استرس وجود ندارد. اگر می‌خواهید زندگی کاری خوبی داشته‌باشید، باید فشارهای‌کاری را شناسایی‌کنید، آن‌ها را بپذیرید و خودتان را با آن تطبیق‌دهید. در اکثر مواقع، این موقعیت تنش‌زا نیست که مشکل ایجاد می‌کند، بلکه جدی‌گرفتن بیش از حد این شرایط است که تولید استرس می‌کند. در وهله اول،‌ شناخت فردی و آگاهی صحیح از موقعیت کاری، بهترین راهکار در کاهش استرس و سازگاری با آن‌است. سپس برای مبارزه با استرس، باید نحوه تحلیل شرایط تنش‌زا را بیاموزیم تا بهترین نتایج را از این موقعیت بگیریم، باید رابطه‌ای نسبی میان مسائل گوناگون محیط کار برقرارکنیم و در نهایت با اعتمادبه‌نفس از شکست‌ها درس‌بگیریم.

مراقب سلامتی خود باشید و تحت هر شرایطی، آرامش خود را حفظ‌کنید

۱. دور کافئین، دخانیت و الکل را یک خط قرمزبکشید. این مواد شاید در وهله اول استرس را کاهش‌دهند ولی در درازمدت، اضطراب و دلهره را تشدید می‌کنند. ۲. تغذیه‌ای متعادل داشته‌باشید و سعی‌کنید ویتامین‌ها و ریزمغذی‌ها را در سبدغذایی روزانه خود بگنجانید. ۳. از زندگی خانوادگی و اجتماعی خود مراقبت ‌و رابطه‌ای متعادل میان آن ‌دو برقرار کنید. ۴. نه گفتن در محیط کار را بیاموزید. سعی‌کنید که کارها را با همکارانتان تقسیم‌کنید و یک‌تنه بار همه مسؤولیت‌ها را به دوش‌نکشید. در یک کلام، بکوشید تا رابطه‌ای مسالمت‌آمیز با همکارانتان داشته‌باشید. ۵. روحیه مثبت خود را تقویت‌کنید و تحت هر شرایطی از زندگی لذت ‌ببرید: مثلاً هنگام نهار از اداره بیرون ‌بزنید و نهارتان را با افراد که دوست ‌دارید، میل ‌نمایید. شب‌ها قبل از بازگشت به منزل، یک زنگ تفریح برای خودتان و خانواده ترتیب ‌دهید، مثلاً به سینما، نمایشگاه و یا به خرید بروید... ۶. برای تفریحات خود برنامه‌ریزی‌کنید، سرگرمی‌های جدید برای خود دست و پا ‌کنید و بکوشید تا زندگی خود را از حالت تک‌بعدی خارج‌سازید و فقط به کارتان فکر‌نکنید. ۷. ورزش و نرمش را حتما‍ً در برنامه روزانه خود بگنجانید. حرکات فیزیکی مثل پیاده‌روی، ژیمناستیک، حرکات کششی و حتی سونا برای کاهش اثرات استرس بسیار مفیدهستند. ۸. درنهایت، سعی‌کنید تا نحوه صحیح خوابیدن را در خود تقویت‌کنید. به این معنا که برای خوابیدن به سراغ قرص‌های خواب‌آور و آرام‌بخش‌ نروید. یادتان باشد که کیفیت خواب شما، نه تنها سلامت جسمی شما را تضمین می‌کند بلکه تعادل روحی شما را نیز در طول روز حفظ می‌کند. زمانی‌که استرس اوج می‌گیرد... اگر به هر دلیلی نتوانستید استرس خود را مدیریت‌کنید و درنهایت اگر به شدت دچار این بحران روانی شدید، حتماً به پزشک خانوادگی خود و یا به پزشک محل کارتان مراجعه‌کنید. پزشک خانوادگی حتماً استراحت و یک‌سری درمان دارویی را تجویز ‌خواهد کرد. پزشک وابسته به محل کار نیز در صورت لزوم برای شما یک مرخصی استعلاجی در نظر خواهد گرفت و یا حتی یک ساعت و برنامه کاری جدید برای شما ترتیب ‌خواهدداد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد