با ۸ فایده اشک ریختن آشنا شوید

کد خبر: 735817

مجرای اشک‌آور دائما اشک‌هایی را تولید می‌کند که حاوی ضد باکتری و غنی از پروتئین هستند. هنگامی که پلک می‌زنیم، این اشک‌ها به مرطوب شدن چشم‌هایمان کمک می‌کنند.

با ۸ فایده اشک ریختن آشنا شوید

سرویس سبک زندگی فردا: گریه کردن، واکنش و پاسخ طبیعی انسان به طیف وسیعی از احساسات، از جمله ناراحتی، غم و اندوه، شادی و ناامیدی است. اما آیا گریه می‌تواند منافعی برای سلامتی ما داشته باشد؟به نقل از فوت و فن گریه کردن چیز غیر معمولی نیست و هم آقایان و هم خانم‌ها هرازگاهی این کار طبیعی را انجام می‌دهند. در ایالات متحده، زنان به طور متوسط حدود ۳ ٫ ۵ بار در ماه و مردان حدود ۱ ٫ ۹ بار در ماه گریه می‌کنند.

در این مطلب به بررسی اینکه چرا مردم گریه می‌کنند و مزایای آن برای سلامتی می‌پردازیم.

چرا مردم گریه می‌کنند؟

مزایای گریه کردن: چرا اشک ریختن هرازگاهی مفید است؟

مردم ۳ نوع اشک تولید می‌کنند:

پایه‌ای:

مجرای اشک‌آور دائما اشک‌هایی را تولید می‌کند که حاوی ضد باکتری و غنی از پروتئین هستند. هنگامی که پلک می‌زنیم، این اشک‌ها به مرطوب شدن چشم‌هایمان کمک می‌کنند.

رفلکس:

این‌ها اشک‌هایی هستند که توسط عوامل تحریک کننده مانند باد، دود یا پیاز ایجاد می‌شوند. این اشک‌ها برای از بین بردن چنین تحریک کننده‌هایی و محافظت از چشم‌ها تولید می‌شوند.

احساسی:

همانطور که می‌دانید اشک‌های احساسی اشک‌هایی هستند که انسان‌ها در پاسخ به طیف وسیعی از احساسات خود می‌ریزند. این اشک‌ها نسبت به دیگر اشک‌ها حاوی سطوح بالاتری از هورمون‌های استرس هستند.

وقتی مردم از گریه کردن صحبت می‌کنند منظور آن‌ها همان اشک‌های احساسی است.

مزایای گریه کردن

۱. اثرات آرامشبخش دارد

خود آرامشی زمانی است که مردم:

احساسات خود را تنظیم کنند خودشان را آرام کنند پریشانی و اندوه خود را کاهش دهند

مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۴ نشان داد که گریه کردن ممکن است تأثیر مستقیمی در آرامش‌بخشی افراد داشته باشد. این مطالعه توضیح داد که چگونه گریه کردن می‌تواند سیستم عصبی پاراسمپاتیک (PNS) را فعال کند و به مردم در آرام و ریلکس شدن کمک کند.

۲. از دیگران حمایت می‌گیرید

گریه کردن علاوه بر کمک به تسکین و آرامش خود می‌تواند باعث شود تا اطرافیان نیز احساس همدردی کنند و از شما حمایت کنند.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۶ توضیح می‌دهد که گریه کردن در درجه اول یک رفتار همبستگی است، زیرا حمایت اطرافیان را به خود جذب می‌کند. این به عنوان یک مزیت اجتماعی شناخته شده است.

۳. به تسکین و تسلی درد کمک می‌کند

تحقیقات نشان می‌دهد که ریزش اشک‌های هیجانی، علاوه بر تسکین دهنده‌ی خود، دو هورمون اکسیتوسین و اندورفین را آزاد می‌کند. این هورمون‌های شیمیایی باعث می‌شوند تا فرد احساس خوبی داشته باشد و همچنین درد فیزیکی و روحی روانی فرد کاهش یابد. به این ترتیب، گریه می‌تواند به کاهش درد و ترویج احساس رفاه و سلامتی کمک کند.

۴. خلق و خوی فرد را بهتر می‌کند

گریه ممکن است روحیه افراد را بالا ببرد و احساساتشان را بهتر کند. علاوه بر کاهش درد، اکسیتوسین و اندورفین‌ها می‌توانند باعث بهبود خلق و خوی شما شوند. به همین دلیل این هورمون‌های شیمیایی اغلب به عنوان مواد شیمیایی " احساس خوب " نامیده می‌شوند.

۵. خارج کردن سموم و کاهش استرس

هنگامی که انسان در پاسخ به استرس گریه می‌کند، اشک‌های او حاوی تعدادی از هورمون‌های استرس و سایر مواد شیمیایی است. محققان بر این باورند که گریه می‌تواند سطوح این مواد شیمیایی را در بدن کاهش دهد که به نوبه خود باعث کاهش استرس می‌شود. با این وجود، برای تایید این موضوع تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است.

۶. کمک به خواب راحت

یک مطالعه کوچک در سال ۲۰۱۵ نشان می‌دهد که گریه می‌تواند نوزادان را به بهتر خوابیدن کمک کند. این که آیا گریه همان تاثیر را بر بزرگسالان دارد، هنوز جای تحقیق بیشری دارد.

با این حال، اثرات آرام بخشی، بالا بردن خلق و خو و کاهش درد در گریه کرن ممکن است به فرد کمک کند تا راحت‌تر بخوابد.

۷. با باکتری‌ها مبارزه می‌کند

گریه کردن به از بین بردن باکتری‌ها کمک می‌کند و چشم‌ها را پاک می‌کند، زیرا اشک حاوی مایعی به نام «لیزوزیم» است.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۱ نشان می‌دهد که لیزوزیم دارای خواص ضد میکروبی قوی است که حتی می‌تواند به کاهش خطرات ناشی از عوامل بیوتروری مانند سیاه زخم کمک کند.

۸. بهبود بینایی

اشک‌های پایه‌ای که پس از هر بار چشمک زدن آزاد می‌شوند، به مرطوب نگه داشتن چشم‌ها کمک می‌کنند و از خشک شدن و از بین رفتن غشا‌های مخاط جلوگیری می‌کنند.

همانطور که مؤسسه ملی چشم توضیح می‌دهد، اثر روان و لیز کردن چشم‌ها توسط اشک‌های پایه‌ای به فرد کمک می‌کنند تا دید واضح‌تری داشته باشد، زیرا هنگامی که غشا‌ها خشک شوند بینایی فرد ممکن است تار شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد