۸ عادت سالم که تمام والدین باید به فرزند کودک خود آموزش دهند
درک اصول اولیه انتخاب نوشیدنیهای مناسب در کودکان مهم است. کودکان نسبت به بزرگسالان تحرک بیشتری دارند به همین دلیل مصرف آب و نیاز به آب در آنها بیشتر است. خوردن آب نقش مهمی در سلامتی کودک و همچنین کنترل وزن آن دارد.
سرویس سبک زندگی فردا: برای آموزش رفتارهای سالم به کودکان، تنبیه یا دادن پاداش به آنها راه حل مناسبی نیست بلکه شما باید بتوانید نقش یک الگوی مناسب را ایفا کنید. ۸ عادت سالم را که تمام والدین باید به فرزند کودک یا نوجوان خود آموزش دهند،به نقل از بیتوته از این قرار است:
نوشیدن مقدار مناسب آب:
درک اصول اولیه انتخاب نوشیدنیهای مناسب در کودکان مهم است. کودکان نسبت به بزرگسالان تحرک بیشتری دارند به همین دلیل مصرف آب و نیاز به آب در آنها بیشتر است. خوردن آب نقش مهمی در سلامتی کودک و همچنین کنترل وزن آن دارد. پزشکان و متخصصان بر این باورند که خود کودک به اندازه کافی آب نمیخورد و بهتر است که والدینشان خوردن آب را به آنها یاد آور شوند. اگر کودکان آب کافی ننوشند بیش از بزرگسالان با خطر کم آبی بدن، خستگی مفرط، سرگیجه، سردرد و ضعف عضلانی مواجه خواهند بود. در این میان، پژوهشگران آلمانی دریافتند کودکانی که تشویق به نوشیدن آب در مدرسه میشوند، در بیش از یک سال، یک سوم کمتر از سایر بچهها دچار اضافه وزن میگردند.
دقت به برچسب مواد غذایی:
این مهم است که به کودکان تان یادآوری کنید در مورد تعداد کالری بستههای غذایی در هر وعده، مقدار چربیهای اشباع شده و ترانس، میزان قند و نمک آنها بر حسب گرم، به برچسبهای تغذیهای دقت کنند.
خوردن غذاهای رنگارنگ:
به کودکان خود درک ارزش غذایی رنگهای مختلف خوراکیها را بیاموزید. این بدان معنی نیست که هر وعده غذایی باید لزوما رنگارنگ باشد. شما باید تلاش کنید ترکیب وسیعی از میوهها و سبزیجات را در رنگهای مختلف به رژیم غذایی کودکان تان اضافه کنید.
مصرف منظم صبحانه:
القای یک روتین غذایی به طور منظم در دوران کودکی به حفظ این عادت در بزرگسالی کمک خواهد کرد. آموزش کودکان برای داشتن یک صبحانه مغذی و کم چرب برای حفظ انرژی و بهبود کارکرد حافظه مهم است. ضمن این که مصرف صبحانه منظم برای حفظ وزن سالم و جلوگیری از ابتلا به بیماریهای مزمن نقش مهمی دارد. محققان دانشکده پزشکی هاروارد این نکته را تایید کرده اند که پرهیز از صبحانه در کودکان، خطر ابتلا به چاقی را تا ۴ برابر افزایش میدهد ضمن این که مصرف فیبر زیاد در صبحانه، با کاهش خطر ابتلا به دیابت و بیماریهای قلبی مرتبط است.
انتخاب فعالیتهای فیزیکی لذت بخش:
انتخاب فعالیتهایی که کودکان از آنها لذت میبرند، باعث ادامه این فعالیتها در بزرگسالی خواهد شد. حق انتخاب طیف وسیعی از فعالیتهای فیزیکی از جمله شنا، تیر اندازی با کمان، ژیمناستیک و ... را به کودک خود بدهید.
پرهیز از نشستن زیاد:
محققان کلینیک مایو گزارش میدهند که تماشای بیش از یک تا دو ساعت تلویزیون توسط کودکان آنها را در معرض انواع مشکلات سلامتی از قبیل: اختلال در عملکرد مدرسه، مشکلات رفتاری، چاقی و اضافه وزن، خواب نامنظم و مقاومت در برابر خواب و عدم فعالیت فیزیکی قرار میدهد.
لذت بردن از مصرف وعدههای غذایی در کنار خانواده:
تحقیقات محققان دانشگاه فلوریدا نشان داده است که به اشتراک گذاری وعدههای غذایی با خانواده باعث استحکام خانواده، جلوگیری از چاقی در کودکان، خواب بهتر در کودکان، و جلوگیری از اعتیاد به الکل و سوء مصرف مواد مخدر میشود.
تعامل با دوستان:
بر اساس نظر محققان دانشگاه فلوریدا، رشد مهارتهای ارتباطی در دوران مدرسه اهمیت زیادی دارد و باعث برقراری ارتباط موثر، مهارتهای همکاری و مهارتهای حل مساله میشود. ضمن این که عملکرد کودک در مدرسه را نیز تقویت میکند. بر اساس نظر محققان انجمن بهداشت روانی کانادا نیز، رشد مهارتهای ارتباطی در کودکان باعث طرز تفکر مثبت در آنها و افزایش حس اعتماد به نفس میشود.
دیدگاه تان را بنویسید