۷ راهکار برای حل مشکل کودکان خجالتی

کد خبر: 709720

تا زمانی که کودک احساس امنیت و آرامش کند کنارش باشید. به او این فرصت را بدهید که با محیط‌های جدید آشنا شود و اخت بگیرد. تا زمانی که نسبت به محیط جدید احساس آرامش پیدا کند دور و برش باشید سپس او را تنها بگذارید.

۷ راهکار برای حل مشکل کودکان خجالتی
سرویس سبک زندگی فردا: آیا کودک تان در خانه پرحرف است اما در جمع خجالتی و کم حرف؟ یا این که همیشه و همه جا خجالتی است؟ طبق گفته های روانشناسان خجالت و کم رویی در دوران کودکی امری کاملا طبیعی است. روش‌های زیادی وجود دارد که والدین می‌توانند به کار ببرند تا به کودک کمک کنند که پوست خود بیرون بیاید. در این جا ۷ روش برای کمک به حس آرامش و اعتماد به نفس کودک، به نقل از سایت بدونیم آمده است.
۷ روش برای حل مشکل کودکان خجالتی
مداخله نکنید
وقتی می‌بینند کودکتان برای دوست شدن با بچه‌هایی که در پارک مشغول بازی هستند درگیر است جلو می روید و با اشاره به بچه‌هایی که در حال تاب بازی هستند ضربه آرامی به شانه‌هایش می‌زنید و او را به جلو هل می‌دهید. اما روانشناسان این کار را تایید نمی‌کنند چون اگر در این کار دخالت کنید کودک تحمل سرخوردگی را یاد نخواهد گرفت. (به عنوان مثال: یاد نمی گیرند که چگونه وقتی در شرایط خاصی قرار می‌گیرند باید رفتار کنند) این ارزشمندترین مهارتی است که او نیاز دارد در محیط مدرسه بلد باشد.
اما نزدکیش باشید
فرض می‌کنیم قرار است کودکتان را به یک جشن تولد ببرید. آنجا تا زمانی که کودک احساس امنیت و آرامش کند کنارش باشید. به او این فرصت را بدهید که با محیط‌های جدید آشنا شود و اخت بگیرد. تا زمانی که نسبت به محیط جدید احساس آرامش پیدا کند دور و برش باشید سپس او را تنها بگذارید. نیاز نیست که تا لحظه آخر کنارش بمانید. او باید بپذیرد که شما قرار است بروید و او هم قرار است که خوب باشد.
آن‌ها را برای موقعیت‌های جدید آماده کنید
باز هم همان جشن تولد را در نظر بگیرید. رفتن به خانه شخصی برای اولین بار کمی او را عصبی می‌کند. قبل از رفتن با او صحبت کنید و او را نسبت به آن جا آشنا کنید. به عنوان مثال بگویید: هفته بعد قرار است به جشن تولد سالی برویم. مثل تولدی که ماه پیش رفتیم قرار است شادی کنیم و کیک بخوریم.
با مثال آن‌ها را راهنمایی کنید
هیچ وقت از کودکتان کاری را که هیچوقت خودتان حاضر به انجام دادنش نیستید نخواهید. به عنوان مثال: با آدم‌هایی که میبینی مهربان و گرم و صمیمی باش. بچه‌ها معمولا رفتار پدر و مادرشان را تقلید می کنند. وقتی خودتان در کنار غریبه ها احساس آرامش نمی کنید چگونه می‌توانید از کودکتان انتظار داشته باشید که چنین کاری را انجام دهد.
به زور چیزی را جلو نبرید
چیزهای جدید را به کودکتان با استفاده از رویکرد عاملی معرفی کنید. رویکرد عاملی تکنیکی است که تنها یک یا دو چیز را در یک زمان تغییر می دهد. به عنوان مثال بچه همسایه را به خانه دعوت کنید تا با کودک شما مشغول بازی و سرگرمی شود. سپس برای تغییر محیط آن ها را به پارک ببرید. وقتی دیدید شرایط کاملا برای کودک آرام است دوستان دیگری را هم دعوت کنید تا برای بازی به آن ها ملحق شوند. آرام آرام به کودکتان فرصت دهید تا خودش را با تمام این شرایط وفق بدهد.
درباره لحظات پر اضطراب خودتان با او صحبت کنید
حتی بچه‌هایی که خجالتی نیستند هم با خجالت موقعیتی مواجه می‌شوند. به خصوص هنگام شروع مدرسه. به کودک اجازه دهید بداند که هر کسی ممکن است با این لحظات پر اضطراب مواجه شود. درباره لحظات پر استرسی که خودتان داشتید (مثل صحبت کردن در جمع) و درباره این که چگونه آن شرایط را مدیریت کردید (در محیط کار یک کنفرانس ارائه دادید تا دیگر خجالت نکشید) بگویید.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد