سرویس سبک زندگی فردا؛ بشیر قلیزاده سرچشمه: ما در زندگی روزمره با مواد زیادی سرکار داریم برخی از این مواد قابلیت بازیافت داشته و برخی دیگر قابلیت تبدیل شدن به مواد دیگر را دارند. به طور مثال ما میتوانیم بطریهای شیشهای را بعد از مصرف مواد درونشان برای بازیافت جمع کنیم و حتی کاغذ و مقوایی که روزانه با آنها سر کار داریم بعد از استفاده میتوانند به چرخه بازیافت برگردند. شما میتوانید از مواد تجزیه پذیری چون پوست میوهها نهایت استفاده را ببرید. به خصوص اگر در خانهتان باغچه و یا گلدانهای پر از گل داشته باشید. چرا وقتی که میخواهید خاک گلدانتان را عوض کنید به دنبال کودهای شیمیایی که بعضا خطرناک و حساسیت زا هستند، میروید. در حالی که خودتان میتوانید نیاز گلهایتان به مواد مغذی را در خانه تامین کنید. به یاد داشته باشید تامین خاک مغذی برای گلدان و باغچهتان به این روش هم از نظر سلامتی و هم از نظر مالی به نفعتان است. پوست موز از آن پوست میوههایی است که هم حجم قابل ملاحضهای دارد و هم حاوی مواد مغذی است و هم طرفداران زیادی دارد؛ شما میتوانید آنها را خشک کرده و به عنوان کود استفاده کنید. در این مطلب شما را
با ۵ روش استفاده از پوست موز برای غنی کردن خاک گلدانهایتان آشنا میکنیم.
بیشتر بخوانید: ۱۰ کاربرد باور نکردنی پوست موز
۱. پوست موز را خشک و خرد کنید
در این روش شما باید پوست موزها را خرد کرده و یا به صورت نوارهای باریک در بیاورید و سپس درون فر آشپزی و یا مکانی که بتواند رطوبت پوست موز را بگیرد قرار دهید. در مناطقی که از آفتاب خوبی برخوردار است، بهترین کار این است که پوست موزهای خرد شده را درون سینی قرار داده و سپس زیر نور مستقیم خورشید خشک کنید تا رطوبت خود را از دست دهد. شما میتوانید پوست موز خشک شده را در مرکز گلدان قرار دهید و یا آنها را زیر خاک گلدانتان دفن کنید. گل و یا گیاه شما به مرور زمان مواد مغذی پوست موز خشک شده را جذب میکند. از دیگر استفادههای پوست موز خشک شده، این است که وقتی میخواهید خاک گلدان را کاملا با یک خاک جدید جایگزین کنید، این تکه پوست موزها را با خاک جدید مخلوط کنید تا خاکی غنی برای میزبانی گل و گیاه خود داشته باشید.
۲. پودر کردن و فریز کردن پوست موز
در این روش ابتدا باید پوست موز را به شکل یک دست و صاف شده درون سینی فر آشپزخانه قرار دهید تا خشک شود. دمای مورد نیاز برای این کار ۷۷ الی ۹۳ درجه سانتی گراد یا ۱۷۰ تا ۲۰۰ درجه فارنهایت است. وقتی اطمینان حاصل کردید که پوست موزها به خوبی سیاه، خشک و شکننده شدند، بعد از خنک شدن آنها را با استفاده از خرد کن (مولینکس) به تکههای خیلی ریز که شبیه به پودر قهوه شود، تبدیل کنید. بخشی از این پودر را درون کیسه پلاستیکی بریزید و در فریزر قرار دهید و مقدار مصرفی را با خاک مخلوط کنید تا باعث رشد میکروبهای مفید شود. این میکروبها باعث تخریب و تسهیل در تجزیه مواد مغذی میشوند تا مواد مفید برای رشد گیاه به راحتی در اختیارشان قرار گیرد.
بیشتر بخوانید: از فواید باور نکردنی پوست موز چه میدانید؟
نکته: ما برای اینکه پودر پوست موز تازه بماند، آن را درون فریزر ذخیره میکنیم. این کار باعث ماندگاری بیشتر پوست موز در برابر عوامل محیطی چون فساد و تخریب، میشود.
۳. پوست موز و اسپری کردن روی گیاه و خاک
برای اینکه شما بتوانید یک کود آلی مایع درست کنید، ابتدا دو قاشق سوپ خوری پودر موز خشک شده را به همراه یک قاشق سوپ خوری پوست تخم مرغ خرد شده و مقدار خیلی کم نمک خوراکی را درون ظرفی بریزید. سپس با استفاده از آب مقطر این مواد را با هم مخلوط کنید. به یاد داشته باشید آب حتما مقطر باشد و نیز نمک مصرفی خیلی کم باشد. ترکیب این مواد را درون آبپاش و یا اسپری تمیز بریزید و سپس روی برگ گیاه یا درون خاک آن اسپری کنید.
۴. نوارهای پوست موز در خدمت گیاهان
سعی کنید از پوست موز ضد عفونی شده برای گیاهان سالم باغ خود استفاده کنید. یعنی اینکه از پوست موز آفت زده به هیچ وجه استفاده نکنید. پوست موز به ویژه روی گلهای گیاه بسیار تاثیر گذار است. شما میتوانید پوست موز را به شکل نواری در بیاورید و روی سینی فر پهن کرده و درون فر قرار دهید. دمای مورد نیاز برای این کار ۶۶ درجه سانتی گراد و یا ۱۴۵ درجه فارنهایت است. وقتی پوست موز به صورت قهوهای تیره و ترد شده در آمد. بعد از این مرحله نوارهای خشک شده را با استفاده از مولینکس خرد کنید. از پودر خشک شده میتوان به صورت مستقیم استفاده کرد. فقط مراقب باشید که پودر پوست موز مستقیم روی ریشه گیاه و یا گلتان قرار نگیرد. شما میتوانید از پودر برای پرورش نهال گیاه نیز استفاده کنید، به شرط آنکه آن را با مقداری خاک مخلوط کرده، سپس درون گلدان بریزید.
۵. استفاده از پنلهای خورشیدی برای خشک کردن پوست موز
اگر شما ترجیح میدهید که پوست موزها را در خارج از خانه خشک کنید. پنلهای خورشیدی و یا هر سطح صاف مثل پشت بامها ایده بسیار خوبی است، به شرط آنکه کمی صبور باشید. برای این کار کافی است، پوست موزها را روی چنین سطوحی هموار کنید. شرط اصلی این کار وجود نور مستقیم خورشید به مدت زمان ۵ الی ۶ ساعت است. شما وقتی پوست موزها را روی سطح صاف زیر نور خورشید پهن کردید، سعی کنید بعد از ۵ ساعت به آنها نگاهی بیاندازید. اگر به اندازه کافی سیاه و ترد شده باشند، به طوری که وقتی دستتان میگیرید مثل یک تکه بیسکویت کاکائوی ترد بشکند، این یعنی آماده جمع آوری است. سپس میتوانید این پوستهای خشک شده را پودر کرده و درون یخچال برای مصارف آینده نگهداری کنید.
بیشتر بخوانید: پوست موز به چه دردی میخورد؟
نکته: دلیل خشک کردن پوست موزها به این خاطر است؛ که با این روش آب اضافی آن تبخیر میشود، اما مواد مغذی باقی میماند. این روش کمک میکند تا حجم و جرم اضافی پوست موز کاهش یابد و با استفاده از پودر کردن آن جای بسیار کمتری را بگیرد. دلیل دیگر این کار این است که پوست موز خیلی زود فاسد میشود، به طوری که تمامی حشرات موذی را به سمت خودش جلب میکند و منظره بسیار زشتی را به وجود میآورد. شما با خشک کردن آن باعث میشوید که دیگر هیچ حشرهای به سمت آن جذب نشود. اگر میخواهید این کار را با حجم زیادی از پوست موز اجرا کنید، کافیست این موضوع را با همسایههای خود در میان بگذارید تا مواد اولیه شما به آسانی تهیه شود.
منبع: balconygardenweb
دیدگاه تان را بنویسید