۶ راهکار برای خاموش کردن آتش دعوای زن و شوهری

کد خبر: 704140

از همسرتان بپرسید که چگونه می‌توانید کمکش کنید. سعی کنید خطوط ارتباطی بین شما و همسرتان در هر حالتی حفظ شود. به گونه‌ای که پیش خودش فکر کند که در هر شرایطی یک حامی دارد که قرص و محکم پشتش ایستاده است. در زمانی که احساس می‌کنید، استرس همسرتان بالاست، سعی کنید بدون تحریک کردن عواطفش با او احساس همدردی کنید. اگر فکر می‌کنید این احساس همدردی باعث آزارش می‌شود، سعی کنید با صبر و مهربانی همراه با محبت کنارش باشید و بگذارید تا کمی آرام شود.

۶ راهکار برای خاموش کردن آتش دعوای زن و شوهری
سرویس سبک زندگی فردا؛ بشیر قلی‌زاده سرچشمه: هنگامی که رابطه شما و همسرتان دچار تنش و مشکل می‌شود، چنین رفتارهایی می‌تواند به اختلاف نظر، فاصله گرفتن از هم و حتی به قطع ارتباط منجر شود. شما می‌توانید از چنین فرصت‌هایی در زنگی به نفع خودتان استفاده کنید تا علاوه بر اینکه از یکدیگر جدا نشوید بلکه صمیمیت‌تان نسبت بهم دوچندان شود. اما بهترین روش ارائه پشتیبانی از همسر چیست؟ آیا روشی وجود دارد که از بقیه روش‌ها کار آمدتر باشد؟
چگونگی با رفتار استرس آمیز همسرمان برخورد کنیم
بر اساس مطالعه‌ای که در دانشگاه فلوریدای امریکا درباره نقش حمایتی در خانوار صورت گرفته است، جایی که استرس روزانه زن و مرد بالا باشد. تمامی روش‌های حمایتی بین طرفین نتایج مثبتی را در بر خواهد داشت. برای کمک به شما و درک هرچه بیشتر و موثرتر نقش حمایتی بین زن و شوهر، شما را با عوامل متعددی که باعث استرس می‌شود و راه‌های مقابله با آن آشنا می‌کنیم.
بیشتر بخوانید: وقتی نمی‌شود گفت، بالای چشمت ابروست!
علائم استرس‌زا را تشخیص دهید
برنامه‌های گیج کننده و خواسته‌های زندگی روزمره بخشی از زندگی است. همین مسائل می‌توانند دنیای ما را پیچیده‌تر کنند. از خودتان بپرسید که چرا استرس باید باعث جداییتان شود. برای اینکه در زندگی از شریک زندگیتان فاصله نگیرید، بهتر است درباره خلق و خوی خودتان کمی فکر کنید و به دنبال کشف عواملی که باعث استرس می‌شوند، باشید تا بتوانید نحوه‌ٔ درست برخورد با آنها را بررسی کنید. سعی کنید همدیگر را درک کنید و از کارهایی که ممکن است، باعث ناراحتی طرفین شود، خوداری کنید. گاهی اوقات پرسیدن حال همسر بعد از یک رفتار پرخاشگرانه شاید شما را به منشاء این رفتارها سوق دهد تا بتوانید با هم از پس این مشکل برآیید. از خوتان بپرسید که رفتارتان نسبت به همسرتان چگونه است؟ در این بین عادت‌هایی هست که شما می‌توانید به آنها بپردازید. عادت‌هایی مثل؛ نحوه‌ٔ خوابیدن، غذا خوردن و خلق خوی شخصیتی شما، از این مواردی که ذکر شد کدامشان باعث ناراحتی شریک زندگیتان می‌شود؟ روی این مسائل خوب و موشکافانه فکر کنید. در اکثر موارد زنان با توجه به خلق و خوی مهربانانه‌ای که دارند، علائم جسمی استرس را بیشتر از مردان بروز می‌دهند. با این حال به راحتی نمی‌توان از رفتار یک مرد فهمید که استرس دارد یا نه اما این موضوع در مورد زنان کاملا برعکس است. شما باید وضعیت همسرتان را درک کنید و از او حمایت کرده و به او عشق بورزید. شما می‌تواند با حمایت از همسر خود در زمان‌های خاص به تقویت روابطه زناشویی خودتان کمک فراوانی بکنید.
مهربانی
شفقت و مهربانی ارائه دهید
هنگامی که شریک زندگیتان در معرض استرس قرار می‌گیرد، ممکن است از خودش کارهای غیر معقول بروز داده. در چنین شرایطی که تنش زیاد است، حتی ممکن است، استرس زیاد باعث درگیری فیزیکی شود. چنین رفتارهایی می‌تواند خیلی راحت بینتان جدایی بیاندازد. اما شما می‌توانید پیش از آنکه احساس همسرتان را جریحه‌دار کنید و باعث تشدید این تنش شوید، کمی به عقب برگردید و با خونسردی و شفقت با همسرتان برخورد کنید و او را آرام کرده، سپس از مشکل پیش آمده، جویا شوید. اگر می‌بینید میل به پاسخ دادن دارد. در غیر این صورت فقط حمایتش کنید و بگذارید تا آرام شود. شما اگر با چنین روشی جلو بروید مطمئن باشید در نگاه همسرتان ستودنی خواهید بود. هرگز از ابراز شفقت و مهربانی به همسرتان دریغ نکنید. این نشانه ضعف شما نیست، بلکه بزرگی و اعتماد به نفس شما در برخورد با مشکلات را نشان می‌دهد.
بیشتر بخوانید: ۹ رفتار مناسب در مقابل همسر عصبانی
خطوط ارتباطی را باز کنید
بسیاری از مردم تا صحنه استرس زا می‌ببینند، ناراحت می‌شوند. به گفته شریل پل «زوجین ممکن است در اوایل زندگی به این فکر کنند که به نیازهای واقعی خود نرسیده‌اند. اما در نهایت یاد خواهند گرفت که از این خواسته خود سر باز زنند و به دنبال چیزهایی باشند که نیاز دارند. این درست همان جایی است که ارتباط صمیمانه می‌تواند زخم‌های قدیمی را درمان کند» اگر متوجه شده‌اید که همسرتان از مواضع خود عقب نشینی کرده است، تلاش کنید به او نزدیک شوید و به گونه‌ای رفتار کنید تا بفهمد که برای شنیدن حرف‌هایش وقت زیادی در اختیار دارید و منتظر سخنانش هستید. از همسرتان بپرسید که چگونه می‌توانید کمکش کنید. سعی کنید خطوط ارتباطی بین شما و همسرتان در هر حالتی حفظ شود. به گونه‌ای که پیش خودش فکر کند که در هر شرایطی یک حامی دارد که قرص و محکم پشتش ایستاده است. در زمانی که احساس می‌کنید، استرس همسرتان بالاست، سعی کنید بدون تحریک کردن عواطفش با او احساس همدردی کنید. اگر فکر می‌کنید این احساس همدردی باعث آزارش می‌شود، سعی کنید با صبر و مهربانی همراه با محبت کنارش باشید و بگذارید تا کمی آرام شود.
چگونگی با رفتار استرس آمیز همسرمان برخورد کنیم
مردان و زنان نسبت به استرس واکنش متفاوت دارند
مردان و زنان به استرس واکنش متفاوت نشان می‌دهند. یکی از دلایل اصلی این امر مربوط به هورمون استرس در زنان و مردان است. عامل ایجاد استرس و تنش در بدن مربوط به هورمون‌هایی به نام کورتیزول و اپی نفرین می‌شود. این هورمون‌ها باعث می‌شوند فشار خون بالا رفته و سطح قند خون نیز افزایش یابد. در چنین شرایطی Oxytocin از مغز آزاد می‌شود تا با تاثیرات کورتیزول و اپی‌نفرین مقابله کند و بدن را آرامش قبل از استرس برساند. مردان Oxytocin کمتری نسبت به زنان تولید می‌کنند اما وقتی در شرایط استرس زا قرار می‌گیرند، واکنش قویتری به کورتیزول و اپی نفرین از خود نشان می‌دهند. مطالعه‌ای دراین باره نشان می‌دهد، این امر باعث شده زنان با تمایل و دوست داشتن بیشتر در معرض بیشتر فشار خون قرار گیرند، این یعنی زنان تلاش بیشتری برای حفاظت از خود و پرورش جوانان انجام می‌دهند. اما مردان که دوز کمتری Oxytocin آزاد می‌کنند، در صورت بروز استرس دست به سرکوب احساسات خود می‌زنند و از چنین شرایطی می‌گریزند تا دچار استرس و فشار خون بالا نشوند.
بیشتر بخوانید: ۳ رفتار جایگزین قهر کردن برای متاهل‌ها
هویت زن و مرد
هویت زن و حس اعتماد به نفسش، هر دو به شددت اسیر احساسات هستند و با هم ارتباط مستقیم دارند. بنابراین زنان نیاز بیشتری به احساس دارند. از این رو به مراقبت و توجه بیشتری نیز نیاز دارند. از سوی دیگر مردان عملگرا بوده و در رقابت رو در رو، سرمایه گذاری بیشتری می‌کنند. بنابراین مردان از پیشنهاد کمک بیشتر استقبال می‌کنند تا تحت مراقبت باشند.
چگونگی با رفتار استرس آمیز همسرمان برخورد کنیم
استرس بخشی از زندگی است
درمان و کاهش استرس در زندگی به هیچ وجه آسان نیست. باید یاد بگیرید که استرس بخش از زندگی روزمره همه انسان‌هاست. حتی اگر شریک زندگی‌مان یکی از عوامل استرس زا باشد. در مواجه با استرس به خودتان فرصت دهید و به جای درگیر شدن و پرخاشگری سعی کنید عشق و محبت را جایگزین کنید. در پاره‌ای از مواقع ارزش آن را دارد تا به خاطر شریک زندگی‌تان غرورتان را بشکنید و مسائل خرد و کوچک را نادیده بگیرید. این کار ممکن است مشکل باشد، ولی ارزش امتحان کردن را دارد. عشق ورزی شما ممکن است، باعث ارتباط عمیق نشود، اما پایه‌ای سالم و ایمن را در زندگی زناشویی برپا می‌کند که هر دو طرف می‌توانند روی آن حساب باز کنند.
منبع: tonyrobbins
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت