۵ تکنیک‌ ساده برای سحرخیز شدن بدون دردسر

کد خبر: 703805

به طور معمول اگر زنگ بیدار باش در کنار تخت‌تان باشد بعد از شنیدن اولین زنگ سعی می‌کنید که آن را بدون دردسر خاموش کنید. حال اگر زنگ هشدار در یک اتاق دیگر باشد، مجبور می‌شوید برای خاموش کردن آن از روی تخت خود بلند شوید. همین امر سبب می‌شود تا کمی از خواب آلودگی‌تان بر طرف شود. سپس سعی کنید بدون مکث به حمام بروید. به طور معمول بعد از دوش گرفتن صبح گاهی خوابتان می‌پرد.

۵ تکنیک‌ ساده برای سحرخیز شدن بدون دردسر
سحرخیزی
سرویس سبک زندگی فردا؛ بشیرقلی‌زاده سرچشمه: هر شخصی زمان خاصی برای بیدار شدن دارد، برخی‌ها قبل از طلوع خورشید بیدار می‌شوند و برخی دیگر همراه با طلوع خورشید. در این بین افرادی نیز هستند که دوست دارند تا ظهر بخوابند. همانطور که می‌دانید ترک عادت یکی از کارهای بسیار سخت برای همه ماست. همه ما شیرنی خواب صبح و زحمت بیدار شدن در این زمان را تجربه کرده‌ایم. آیا راهی است که بتوان بدون دردسر و رنج زیاد راحت بیدار شد؟ برای جواب این سوال باید بگوییم که اگر تصمیم گرفته‌اید که به موقع از خواب بیدار شوید باید برای رسیدن به این مهم، یکسری اصول را رعایت کنید. ما در این یادداشت شما را با تکنیک‌های موفقیت آمیزی آشنا می‌کنیم که با پیروی از آن می‌توانید بیدارشدن به موقع از خواب را بدون زحمت زیاد تجربه کنید.
بیشتر بخوانید: با مصرف این ۵ گیاه همیشه سحرخیز باشید
زود بیدار شدن می‌تواند یکی از چیزهای مورد علاقه افراد سحر خیز در جهان باشد. صبح آرامش خاصی دارد نه برای خوابیدن! زیرا جهان شروع به بیدار شدن می‌کند، زمان مناسب برای تفکر، نوشتن، تمرین و خواندن، در کمال آرامش ساعات اولیه پس از بیدار شدن است. زود بیدار شدن به شما این امکان را می‌دهد که ساعتی برای تمرکز و ایده پردازی داشته باشید. این در حالی است که در بقیه ساعات روز می‌توانید ایده‌های خود را پیاده کنید.
زود خوابیدن
ترک عادت را تدریجی شروع کنید
بهترین روش برای اینکه بتوانید ۲ ساعت زودتر از روزهای قبل بیدار شوید این است که به مدت ۲ الی ۴ روز، ۱۰ الی ۱۵ دقیقه زودتر از روزهای قبل بیدار شوید. این زمان را تا وقتی که احساس می‌کنید بدون زحمت ۱۵ دقیقه زودتر بیدار می‌شوید، تکرار کنید. به طور مثال اگر هر روز ساعت ۸ صبح بیدار می‌شدید به طور ناگهانی ۶ صبح بیدار نشوید، سعی کنید به مدت چند روز ۷:۴۵ صبح بیدار شوید. شما می‌توانید به مرور زمان خود را به ساعت ۶ صبح برسانید. این روش ممکن است برای اکثر مردم خسته کننده باشد. شما می‌توانید این روش را نادیده بگیرید. اما در بسیاری از آزمایشات در این باره، تغییرات زمان خواب به صورت تدریجی اعمال می‌شود و برنامه خواب به صورت تدریجی و آهسته بوده است.
بیشتر بخوانید: ۷ کامروایی که با سحرخیزی به دست می‌آید
تغییرات ناگهانی برای بیدار شدن می‌تواند روی شما تاثیرات نامطلوب بگذارد و این کار برای مدت طولانی دوام نخواهد آورد. زیرا تغییرات ۱ الی ۲ ساعت برای بیدار شدن می‌تواند ظهر و بعد از ظهر کسل کننده‌ای را نصیبتان کند. از این رو کمبود خواب باعث می‌شود که روزهای بعد نتوانید به راحتی بیدار شوید و اگر این ماجرا چند روز ادامه یابد می‌تواند سختی بیدار شدن را چند برابر کند و همین موضوع باعث می‌شود که شما از این کار دست بردارید. چنین وضعی نمی‌تواند زیاد دوام بیاورد دیر یا زود زمان‌بندی جدیدتان بهم می‌خورد. همانطور که ثابت شده است تغییر الگوی خواب بسیار دشوار است. بنابراین روش تدریجی بسیار بهتر عمل می‌کند. گزینه تدریجی عمل کردن می‌تواند در نحوی غذا خوردن، ورزش کردن و ترک عادت‌هایی ناخوشایند، به کارتان می‌آید.
سحرخیزی
گام‌های موثر در بیدار شدن
با این تفاسیر که گفته شد، سعی کنید زنگ هشدار بیدار باش خود را بین ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بگذارید و چند روز با این زمان بیدار شوید. وقتی بیدار شدن در این زمان، برای شما عادی شد، می‌توانید ۱۵ دقیقه‌‌ٔ دیگر براین زمان بیافزایید، تا زمانی که به آن ساعتی که از قبل، برنامه ریزی کرده‌اید، برسید. اینکه پس از زنگ هشدار دوست دارید باز هم چرت بزنید، کاملا طبیعی است. سعی کنید با کمی همت این دوران را پشت سر بگذارید.
بیشتر بخوانید: چطور صبح زود از خواب بیدار شویم؟
روش‌هایی موثر برای بیدار شدن بدون خواب آلودگی
هیجان قبل از بیداری
قبل از این که به خواب بروید سعی کنید برای فردای خود برنامه ریزی کنید و به فکر انجام دادن کارهایی باشید که باعث هیجان شما می‌شوند. هر شخصی به کاری علاقه دارد؛ بعضی ورزش کردن، بعضی دیدن دوستان، بعضی قدم زدن و چیزهای دیگر... سعی کنید این تفکر را هنگام بیدار شدن نیز مد نظر داشته باشید تا هیجاناتی که به شما می‌دهد، باعث پریدن خوابتان بشود و راحت‌تر از تخت فاصله بگیرید.
سحرخیزی
پریدن از روی تخت
به محض اینکه از خواب بیدار شدید، سعی کنید از تخت فاصله بگیرید و برای اینکه خواب از سرتان بپرد به خودتان بگویید که من زنده‌ام! به طور جدی خود را برای مقابله با روز آماده کنید و بگویید که آماده برای رویارویی با یک روز دیگر هستید. شرط موفقیت این روش فاصله گرفت از تخت خواب است، به خصوص در روزهای سرد سال که لذت خوابیدن دو چندان می‌شود.
بیشتر بخوانید: سحرخیز باش تا وزن کم کنی!
زنگ هشدار در اتاق خواب خودتان نباشد: به طور معمول اگر زنگ بیدار باش در کنار تخت‌تان باشد بعد از شنیدن اولین زنگ سعی می‌کنید که آن را بدون دردسر خاموش کنید. حال اگر زنگ هشدار در یک اتاق دیگر باشد، مجبور می‌شوید برای خاموش کردن آن از روی تخت خود بلند شوید. همین امر سبب می‌شود تا کمی از خواب آلودگی‌تان بر طرف شود. سپس سعی کنید بدون مکث به حمام بروید. به طور معمول بعد از دوش گرفتن صبح گاهی خوابتان می‌پرد. فکر کردن در این زمان به چیزهای هیجان انگیز هم می‌تواند به کمکتان بیاید.
بدترین کار بعد از بیدار شدن
سعی کنید وقتی که از خواب بیدار شدید، خودتان را با ایمیل، اخبار، رسانه‌های اجتماعی و وبلاگ‌ها مشغول نکنید. زمان خود را در اول صبح با این موارد هدر ندهید.
بعد از بیدار شدن از خواب آب بنوشید
بهترین کار بعد از بیدار شدن
- سعی کنید وقتی بیدار می‌شوید، یک لیوان آب بنوشید. یادتان باشد که در تمام طول شب شما آبی ننوشیده‌اید. در صورت امکان یک لیوان آب کامل بنوشید. این کار باعث می‌شود خواب از سرتان بپرد و همچنین نیاز بدنتان به آب تا حدودی بر طرف شود.
- سعی کنید به مدت ۳ دقیقه بنشینید و تمرکز کنید. این کار یک روش خوب برای شروع یک روز عالی است.
بیشتر بخوانید: ۱۴ راهکار برای سحرخیزی
- اگر امکانش بود کارهای روزانتان را بنویسید.
۱۰ دقیقه پیاده روی و یا ورزش کردن اول صبح هم بسیار مفید است.
- لذت خوردن یک لیوان چای و یا قهوه را در اول صبح از دست ندهید.
خواب خوب
مواردی را که پیش از خواب باید رعایت کنید
اگر می‌خواهید صبح به راحتی بیدار شوید، این کار مستلزم یک خواب خوب است. شما نمی‌توانید تمام شب را بیدار باشید و صبح هم به راحتی از تختخواب فاصله بگیرید. در اینجا چند نکته مهم که پیش از خوابیدن باید رعایت شود، جمع آوری شده که در ادامه به آنها می‌پردازیم.
- قبل از اینکه به خواب بروید سعی کنید ۷ الی ۸ ساعت خواب را، پیش از بیدار شدن برای خود تعریف کنید. بنابراین اگر قصد بیدار شدن در ساعت ۶ صبح را دارید. بهتر است ساعت ۱۱ شب به خواب بروید. البته این کار بستگی به سیستم خواب شما نیز دارد. اکثر افراد به ۷.۵ تا ۸ ساعت خواب در طول شبانه روز نیاز دارد. البته ۷ ساعت خواب با یک چرت بعد از ظهر نیم ساعت هم بسیار مفید است.
بیشتر بخوانید: ۵ فایده سحرخیزی
- سعی کنید یکسری عادات را قبل از خواب برای خود تعریف کنید. به طور مثال قهوه ساز خودتان را تمیز کنید. سپس مسواک بزنید و دهانتان را با دهانشویی تمیز کنید، سپس به رختخواب بروید.
- البته هر شخصی بنا به خصلتی که دارد قبل از خواب کاری را انجام می‌دهد. سرویس رفتن قبل از خواب نیز می‌تواند شما را از استرس دور کند و به راحتر خوابیدنتان کمک کند.
- نوشیدن مایعات کافئین‌دار به هیچ وجه قبل از خواب توصیه نمی‌شود. سعی کنید برای اینکه راحت بخوابید ۲ الی ۳ ساعت قبل از خواب از خوردن هر گونه غذایی دست بکشید.
موبایل در رختخواب
- به هیچ وجه وسایل الکترونیکی مثل؛ لپ تاپ، تلفن همراه و هر چیز دیگر که باعث می‌شوند، زمان خوابتان بهم بخورد را با خود به تختخواب نبرید. اگر در اتاق خواب خود تلویزیون دارید، سعی کنید وقتی تصمیم به خواب گرفتید خاموشش کنید.
- ورزش کردن بطور مستمر و روزانه به شما کمک می‌کند علاوه بر این که بدن شما زیبا و سالم بماند. خستگی حاصل از ورزش هم به شما کمک می‌کند که راحت‌تر بخوابید.
بیشتر بخوانید: سحرخیز باش تا کامروا شوی!
- اگر برای خوابیدن مشکل دارید، سعی کنید چشمانتان را ببندید و نفس‌های آرام و عمیق بکشید. در صورت امکان ذهنتان را با هیچ موضوعی درگیری نکنید تا راحت‌تر به خواب بروید.
منبع: zenhabits
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت