سرویس سبک زندگی فردا: یکی از سوالاتی که معمولا توسط والدین پرسیده میشود این است که برای اوقات فراغت فرزندانشان در تابستان چه برنامهای داشته باشند؟ در ادامه این مطلب را به نقل از سایت زندگی آنلاین میخوانیم.
آیا آنها را در کلاسهای تقویتی ثبت نام کنند یا فعالیتهای هنری و ورزشی برایشان تدارک ببینند و یا اجازه دهند فرزندانشان تفریح کنند، تلویزیون نگاه کنند و استراحت بیشتری داشته باشند؟
برنامهریزی برای اوقات فراغت
باید بگویم برای پركردن تعطیلات یا ایام فراغت فرزندان، هیچ راه یا دستورالعمل ثابتی وجود ندارد. بلكه برنامهای كه تدارك میبینیم باید با نیاز، علاقه و توانمندیهای فرزندانمان تناسب داشته باشد.
برای بعضی از افراد، رفتن به كلاسهای تقویتی مفید و مورد علاقه آنهاست اما پركردن همه وقت نوجوانان، با درس و یاد گرفتن فرمول و حفظ كردن مطالب درسی، چندان كار درستی نیست، چون هم ذهنشان را خسته میكند و هم فرصت تجربه كردن و بودن در طبیعت و یادگیری از طبیعت یا از دیگران را از آنها میگیرد.
ثبتنام در کلاسهای هنری
از طرفی ثبت نام در كلاسهای فنی، هنری و ورزشی هم متأسفانه این روزها، بیشتر بر اساس رقابت و چشم و همچشمی (بین فرزندان و حتی بین خانوادههای آنها با یكدیگر) انجام میشود در حالیكه قبل از پرورش و آموزش هر استعدادی در فرزندانمان، حتماً باید او را بشناسیم و میزان توانمندی، علاقه و استعداد او را در آن رشته، برآورد كنیم و نظر خود او را بپرسیم و حتی با او مشورت و اتمام حجت كنیم تا از روی بی حوصلگی یا بیكاری به كلاسی كه ما را متحمل هزینه و زحمت میكند نرود و با او قرار بگذاریم كه رفتن به آن كلاس، او را به حد مشخصی كه بر آن توافق میكنیم برساند.
مثلاً اگر میخواهیم دخترمان را به كلاس خیاطی بفرستیم باید حد انتظارمان را در پایان كلاس به او گفته و با هم روی آن توافق كنیم وگرنه صِرف رفتن به یك كلاس، و صرف هزینه و زمان، مطلوب نیست.
اما به طور كلی داشتن برنامههای بودن در طبیعت (مانند كوهنوردی، یا گردش در پاركها یا پاركهای جنگلی)، تفریحات سالم (مانند سینما، تلویزیون و معاشرتهای سالم) در حد منطقی، ورزشهای صبحگاهی و حتی عصرگاهی یا كلاً فعالیتهای بدنی و ورزشی تا جای ممكن، و فعالیتهایی كه خلاقیت آنها را شكوفا كند، میتواند مفید باشد. به هر حال زمان آنها و پول خود را با انتخابهای نابجا هدر ندهید.
والدین و فرزندان
خود من بیشتر موافق این هستم که خود والدین، در تعطیلات، وقت بیشتری با فرزندان بگذرانند. کارهای خانه، خرید، مدیریت مالی، کارهایی مانند باغبانی، نگهداری از گل و گلدان، کارهای اتومبیل (شستن یا تعمیر)، آشپزی و خلاصه از این دست کارها را به فرزندان بیاموزند و سعی کنند کارها را بطور مشترک انجام بدهند تا فرزندانشان با زندگی و مهارتهای مرتبط با زندگی روزمره آشنا شوند و به فرزندان فرصت بیشتری برای استراحت و تفریح بدهند تا درخاتمه تعطیلات با روحیه بهتری بتوانند به درس و مدرسه بپردازند.
دیدگاه تان را بنویسید