توصیه‌هایی برای کار در زمان دانشجویی

کد خبر: 698206

خیلی‌ها زمان کارکردن را بعد از دانشگاه می‌دانند، و تمام انرژی خود را در دانشگاه می‌گذارند روی درس یا علاقه‌مندی‌های فوق‌برنامه‌ای که درآمدی به همراه ندارد. بعضی‌ها هم از همان اول جوری می‌چسبند به کار که درس از اولویت اصلی زندگی‌شان خارج می‌شود.

توصیه‌هایی برای کار در زمان دانشجویی
سرویس سبک زندگی فردا: خیلی‌ها زمان کارکردن را بعد از دانشگاه می‌دانند، و تمام انرژی خود را در دانشگاه می‌گذارند روی درس یا علاقه‌مندی‌های فوق‌برنامه‌ای که درآمدی به همراه ندارد. بعضی‌ها هم از همان اول جوری می‌چسبند به کار که درس از اولویت اصلی زندگی‌شان خارج می‌شود. در این مقاله، هم سعی می‌کنیم برخی از مزایا و معایب انجام کار پاره‌وقت در دوران دانشجویی را بررسی کنیم و هم چند کار دانشجویی را که می‌توان به صورت پاره‌وقت انجام داد، معرفی می‌کنیم. در ادامه این مطلب را به نقل از سایت سپیده دانایی می‌خوانیم.
توصیه‌هایی برای کار در زمان دانشجویی
مزایای کار پاره‌وقت:
کسب تجربه
یکی از هدف‌های بیشتر جوانان، رسیدن به موفقیت مالی است و درصد زیادی از آن‌ها نیز به‌دنبال رسیدن به موفقیت‌های سریع مالی هستند. شاید یکی از دلایل اصلی گسترش شرکت‌های هرمی در میان جوانان همین مسئله باشد؛ اما موفقیت در هر حوزه‌ای، ازجمله موفقیت مالی، مراحل و شرایطی دارد که بدون دستیابی به آن‌ها، رسیدن به موفقیت سخت و حتی غیرممکن خواهد بود. به همین دلیل است که جکسون براون، نویسنده شهیر آمریکایی، می‌گوید: «معمولاً برای رسیدن به موفقیت در یک حوزه، به ۱۰ تا ۱۵سال زمان نیاز است.»
یکی از شرایط لازم برای رسیدن به موفقیت، داشتن تجربه است. اهمیت تجربه به‌حدی است که حضرت علی، علیه‌السلام، آن را مهم‌تر و بالاتر از علم می‌دانند.
چندین سال پیش فردی به شکل معجزه‌آسایی در فاصله زمانی دو سال برنده دو مسابقه بخت آزمایی ۳/۱میلیون‌دلاری در کشور استرالیا شد. وقتی در بار دومی که برنده مسابقه شده بود از او سؤال کردند، الان می‌خواهی با این پولی که دوباره به دست آورده‌ای چه کار کنی، در پاسخ گفت: «الان این پول خیلی به دردم می‌خورد، چون در حال حاضر دارم با بدبختی زندگی می‌کنم و بسیار مقروضم!»
این مرد مهارت و توانایی لازم برای رسیدن به موفقیت مالی را نداشته است و حتی اگر میلیون‌ها دلار دیگر هم در اختیار او گذاشته می‌شد بعید نبود که آن‌ها را نیز به باد دهد.
هیچ شرکت یا فرد موفقی در دنیا وجود ندارد که در کوتاه‌مدت به موفقیت‌های بزرگی رسیده باشد. اگر تاریخچه شرکت‌های بزرگ را بررسی کنید، همگی آن‌ها ابتدا از کسب و کار کوچکی شروع کرده‌اند و به مرور بزرگ و بزرگ‌تر شده‌اند. شاخص‌ترین آن‌ها شرکت معظم مایکروسافت است که در آن، ابتدا خود بیل گیتس درصدد نوشتن یک سیستم عامل برای کامپیوترهای خانگی بوده است؛ اما در حال حاضر وضعیت مالی او به‌گونه‌ای شده که می‌دانیم.
پس شرط لازمِ رسیدن به موفقیت کسب تجربه است. یکی از بهترین زمان‌ها برای کسب تجربه دوران دانشجویی است. چرا؟ به دو دلیل:
اول اینکه در این مقطع سنی دانشجو تعهد مالی جدی ندارد. مخارج بیشتر دانشجوها به عهده والدین آن‌هاست و به همین دلیل دغدغه مالی ندارند و همین امر کسب تجربه در حوزه‌های مختلف را ساده‌تر می‌کند.
تجربه چیزی نیست که بتوانید با پول بخرید. تجربه چیزی نیست که در دانشگاه به شما آموزش دهند. این مسئله را دانشجویانی که به‌تازگی فارغ‌التحصیل شده و وارد بازار کار شده‌اند با تمام وجود حس کرده‌اند.
دوم آنکه توانایی ریسک‌پذیری و تحمل شکست در دوران جوانی بیشتر از مقاطع سنی بالاتر است.
یکی از شرایط لازم دیگر، رسیدن به موفقیت توانایی تحمل شکست و درس‌گرفتن از شکست‌هاست. آرتور گوردون، نویسنده، زمانی از توماس واتسون، بنیان‌گذار آی‌بی‌ام، پرسید، چگونه می‌تواند به‌عنوان یک نویسنده سریع‌تر به موفقیت برسد. توماس واتسون که یکی از غول‌های بزرگ دنیای تجارت در آمریکاست، در جوابش گفت: «اگر می‌خواهی سریع‌تر به موفقیت برسی، میزان شکست‌های خود را دو برابر کن. موفقیت در منتهی‌الیه شکست وجود دارد.» برای تجربه شکست چه زمانی بهتر از دوران دانشجویی و برای تجربه شکست چه شرایطی بهتر از کار پاره‌وقت که در آن سرمایه‌گذاری مالی و زمانی زیادی نکرده‌ایم.
کسب استقلال
معمولاً در جامعه ما به افراد بالای ۱۸سال جوان می‌گویند و بچه‌های دبستانی و بعضاً راهنمایی را نوجوان به‌حساب می‌آورند؛ اما هر مقطع سنی ویژگی‌های خاصی دارد که بسیاری از روان‌شناسان معتقدند تا فرد این ویژگی‌ها را داشته باشد، وارد آن مقطع سنی نشده است. به‌عبارت دیگر، جوانی ویژگی‌هایی دارد که تا فردی این ویژگی‌ها را نداشته باشد نمی‌توان او را جوان به‌حساب آورد. حتماً شما هم در اطرافیان خود فردی را دیده‌اید که به‌رغم اینکه بیست‌و‌چند‌سال دارد، دیگران معتقدند که او هنوز بچه است یا متناسب با سنش رفتار نمی‌کند.
یکی از ویژگی‌هایی که باعث می‌شود نوجوان از این مقطع سنی عبور کرده و وارد دوره جوانی شود، کسب استقلال است و یکی از اجزای مهم استقلال، رسیدن به استقلال مالی است؛ به‌ویژه این مسئله برای پسرها از اهمیت بیشتری برخوردار است. به همین دلیل است که پسری که همه شرایط مثبت را داشته باشد اما بدون شغل باشد و پدرش مخارج او را تأمین کند، گزینه مناسبی برای ازدواج نیست. کار پاره‌وقت یکی از بهترین راه‌ها برای تقویت استقلال در فرد است. در بسیاری از کشورهای غربی خانواده‌ها از اواخر دوران دبستان فرزندانشان را تشویق می‌کنند که کار پاره‌وقتی به‌خصوص در فصل تابستان داشته باشند و با بزرگ‌تر شدن فرد، میزان کارکردن نیز بیشتر و بیشتر می‌شود، تا جایی که در بسیای از خانواده‌ها فرزندان پس از ۱۸سالگی مستقل از خانواده خود زندگی می‌کنند. اما متأسفانه در کشور ما بسیاری از خانواده‌ها فکر می‌کنند هرچه آسایش بیشتری برای فرزندشان فراهم کنند و هر چه او سختی کمتری بکشد، برایش بهتر خواهد بود.
کار پاره‌وقت مکمل تحصیل در دانشگاه
اگر همین امروز به شما ۱۰۰‌میلیون‌تومان سرمایه بدهند و به شما بگویند یک کسب و کار جدید برای خودت ایجاد کن، به احتمال زیاد نمی‌توانید کسب و کار موفقی برای خودتان ایجاد کنید. چرا، چون تجربه کافی ندارید. به همین دلیل است که جکسون براون معتقد است برای رسیدن به موفقیت به ۱۰ تا ۱۵سال زمان نیاز است. تجربه چیزی نیست که بتوانید با پول بخرید. تجربه چیزی نیست که در دانشگاه به شما آموزش دهند. این مسئله را دانشجویانی که به‌تازگی فارغ‌التحصیل شده و وارد بازار کار شده‌اند با تمام وجود حس کرده‌اند. بسیاری از آن‌ها حتی فکر می‌کنند که بی‌سواد هستند و رشته تحصیلی آن‌ها هیچ فایده‌ای برایشان نداشته است. شاید در دوران دانشجویی میزان موفقیت افراد را بر اساس رشته تحصیلی و دانشگاه محل تحصیل بسنجند؛ اما پس از اتمام دوران دانشجویی، تنها ملاک موفقیت توانایی فرد در استفاده کاربردی از دانشی است که کسب کرده است.
تغییر نوع نگاه به پول و خرج‌کردن
یکی از خاطرات دوران کودکی برخی از ما این است که اگر درآمدی از طریق انجام کاری به دست می‌آوردیم، دوست نداشتیم آن را به‌سادگی خرج کنیم؛ چون برای آن پول زحمت کشیده بودیم. یکی از مهم‌ترین مزایای کارکردن این است که نگاه فرد به پول متفاوت می‌شود و به همین دلیل است که می‌گویند مردی که کار و درآمد ندارد هنوز مرد نشده است؛ چون نوع نگاه این فرد به زندگی متفاوت از فردی است که درآمد دارد. به عبارت دیگر، برای پول ارزش قایل است. از طرف دیگر، یکی از ویژگی‌های افراد موفق این است که می‌دانند پول خود را چطور خرج کنند و فردی که تجربه کارکردن داشته باشد، توانایی مدیریت خرج‌کردن پول را راحت‌تر پیدا می‌کند.
معایب کار پاره‌وقت
نرسیدن به کارهای دیگر: یکی از مهم‌ترین ایرادهای کار پاره‌وقت در دوران دانشجویی این است که داشتن کار پاره‌وقت باعث می‌شود که دانشجو از انجام کارهای مهم دیگرش باز بماند. مسلماً اولویت اول هر دانشجویی درس‌خواندن است و کار پاره‌وقت باید در اولویت دوم باشد؛ اما با داشتن برنامه‌ریزی می‌توان هم به درس‌های دانشگاه رسید و هم در کنار آن کار پاره‌وقتی داشت. معمولاً کارهایی را که در طول روز انجام می‌دهیم می‌توان به با دو ویژگی دسته‌بندی کرد: مهم و غیرمهم و ضروری و غیرضروری. کارهای ضروری کارهایی هستند که معمولاً ما را تحت فشار قرار می‌دهند و نتایج آن‌ها ملموس‌اند؛ اما کارهای مهم کارهایی هستند که در درازمدت برای ما مفید هستند و ما را به اهداف بلندمدتمان می‌رسانند. بر همین اساس می‌توان کارهایی که در طول روز انجام می‌دهیم را به ۴دسته تقسیم کنیم:
۱. کارهای مهم و فوری: کارهایی که مهم هستند و برای انجام آن‌ها مهلت زمانی وجود دارد.
۲. کارهای مهم و غیرفوری: کارهایی که مهم هستند، اما مهلت زمانی برای انجام آن‌ها وجود ندارد. به عبارت دیگر، کارهایی که در درازمدت مفید هستند. کارهایی مثل شناخت فرصت‌های تازه، برنامه‌ریزی و تفریح سازنده، ایجاد روابط، درس‌خواندن و کلاس زبان رفتن.
۳. کارهای غیرمهم و فوری: کارهایی که مهم نیستند، اما خودمان را مجبور به انجام آن‌ها می‌دانیم. مثل صحبت‌های طولانی و بی‌فایده با هم‌کلاسی‌ها.
۴. کارهای غیرمهم و غیرفوری: کارهایی که نه مهم هستند و نه اینکه محدودیت زمانی برای انجام آن‌ها وجود دارد؛ کارهایی مثل دیدن تلویزیون، صحبت‌کردن با تلفن، بازی‌کردن.
کسی در زندگی موفق است که بخش عمده وقتش را به کارهای دسته دوم اختصاص دهد؛ یعنی کارهای مهم و غیرفوری. به عبارت دیگر، می‌توان گفت این دسته شامل کارهایی است که در درازمدت می‌تواند برای شما مفید است. کار پاره‌وقت هم در این دسته جای می‌گیرد، چون همانطور که گفته شد، در درازمدت می‌تواند فواید زیادی برای شما داشته باشد.
تحقیقات نشان داده است که اکثر وقت ما صرف کارهای دسته‌های اول، سوم و چهارم می‌شود. برای برنامه‌ریزی درست کافی است کارهایی را که در طول روز انجام می‌دهید، در این ۴ دسته قرار دهید و سپس سعی کنید حداقل یک کار از دسته‌های اول، سوم و چهارم کم کنید و وقت این کارها را به کارهای دسته دوم اضافه کنید. آن وقت متوجه می‌شوید که هم می‌توانید به درس‌های دانشگاه برسید و هم در کنار آن یک کار پاره‌وقت داشته باشید. فراموش نکنید تحقیقات نشان داده است که یکی از پارامترهای پیش‌بینی‌کننده موفقیت افراد در آینده، میزان توانایی به تعویق انداختن لذت‌های زودگذر برای رسیدن به لذت‌ها و موفقیت‌های بزرگ‌تر است.
بی‌توجهی به درس و دانشگاه: یکی از دام‌های مهم کار پاره‌وقت، به‌خصوص برای کسانی که وضعیت مالی خوبی ندارند، این است که وقتی از کار پاره‌وقت خود درآمد کسب کنند، بیشتر و حتی تمام توجه و وقت خود را به آن اختصاص دهند و درس و دانشگاه را فراموش کنند. دلیل عمده این اتفاق هم این است که اصطلاحاً شیرینی این درآمد به مذاقشان می‌چسبد و سعی می‌کنند بیشتر و بیشتر به آن بپردازند؛ فارغ از اینکه ممکن است این کار فقط برای دوران دانشجویی مناسب باشد و نتوان روی آن به‌عنوان یک کار درازمدت حساب کرد.
برای کار دانشجویی سراغ چه کارهایی برویم؟
این موضوع خود می‌تواند سوژه مطلب مفصل جداگانه‌ای باشد؛ اما خلاصه‌ای از کارهای دانشجویی پاره‌وقت مناسب اینها هستند:
تدریس : یکی از ساده‌ترین روش‌های تولید درآمد در دوران دانشجویی، تدریس‌کردن است. تدریس دروس، دبیرستان، کنکور و دانشگاه که خوشبختانه متقاضیان زیادی هم دارد و به‌سادگی اجراشدنی است. شما به سادگی می‌توانید با چاپ چند بروشور یا آگهی در نیازمندهای روزنامه‌ها به این افراد دسترسی پیدا کنید.
استخدام پاره‌وقت : بسیاری از رشته‌ها از اواسط دوران دانشجویی می‌توانند به‌صورت پاره‌وقت مشغول به کارهای مربوط با رشته خودشان شوند: مانند حسابداری، گرافیک، کامپیوتر و مهندسی عمران.
کارهای پاره‌وقت نامربوط با رشته تحصیلی : گاهی به‌رغم اینکه برخی از شغل‌ها را نمی‌توان به‌عنوان یک شغل دائمی حساب کرد؛ اما می‌توانند منبع درآمد موقتی خوبی باشند. شغل‌هایی مانند منشی‌گری، بازاریابی، کار در آژانس، پیک موتوری، مسافرکشی و فروشندگی.
کارکردن در شغل پدر : اگر حتی شغل پدرتان را دوست ندارید، اگر امکانش وجود دارد، می‌توانید مدتی پیش پدر خود کار کنید. مطمئن باشید این فرایند زیاد طول نمی‌کشد و می‌توانید پس از مدتی به کاری که به آن علاقه دارید، خود بپردازید.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد