سرویس سبک زندگی فردا: دوست دارید جنگل کوچکی درون خانهتان یا روی میز کارتان داشته باشید؟ پس دست به کار شوید و باغ شیشهای خود را بسازید! تراریوم یا همان باغ شیشهای به کاشت گیاهان درون فضاهای شیشهای بسته و عموما کوچک اطلاق میشود. در ادامه این مطلب را به نقل از سایت فوت و فن میخوانیم.
وسایل مورد نیاز برای ساخت تراریوم:
۱. ظرف: یک ظرف شیشهای صاف و بیرنگ دربسته یا بدون در تهیه کنید (جام شیشهای، کاسه و… . میتوانید از شیشههای مربا هم استفاده کنید)
۲. سنگ: بسته به سلیقهتان هم میتوانید از سنگهای درشت و هم سنگ ریزه استفاده کنید. سنگهای رنگی موجود در بازار هم میتوانند ظاهر جذابی به باغتان بدهند!
۳. ذغال فعال یا ذغال معمولی
۴. خاک: خاک را متناسب با گیاهانی که در باغ شیشهایتان میکارید انتخاب کنید (برای کاکتوس و ساکولنت خاک کاکتوس و برای سایر گیاهان از خاک معمولی استفاده کنید).
۵. گیاه: به دلیل بسته بودن فضای تراریوم رطوبت هوای درون آن بالاست پس سعی کنید بیشتر از گیاهان رطوبت دوست استفاده کنید. گیاهانی که رشد کمی دارند هم در اولویت قرار دهید.
۶. قاشق یا هر وسیله گیری برای کاشت
۷. قیچی
۸. خزه (انتخابی)
۹. قارچ کش
۱۰. وسایل تزئینی (عروسک کوچک، سنگ، صدف و…)
حالا میتوانیم شروع کنیم!
مرحله اول: ظرف انتخابیتان را با آب و صابون بشویید تا از هرگونه هاگ قارچ و باکتری پاک شود.
مرحله دوم: ته ظرف را به عمق ۵ الی ۳ سانتی متر از سنگ پر کنید. این سنگها به عنوان زهکش عمل کرده و مانع از ماندن آب در محیط ریشه میشوند.
مرحله سوم: ذغال معمولی یا ذغال فعال را به قطعات کوچک خرد کنید و یک لایه از آنها را روی سنگها بریزید. ذغال باعث ضدعفونی و استریل شدن محیط تراریومتان میشود و از رشد عوامل بیماریزای گیاهی جلوگیری میکند.
مرحله چهارم: خاک مخصوص گیاهان را تهیه کرده و روی ۲ لایه قبلی درون ظرف بریزید. ارتفاع لایه خاک باید در حدود ارتفاع گلدان گیاه باشد.
مرحله پنجم: گیاهان را از گلدان خارج کنید. سعی کنید تا حد امکان خاک را از اطراف ریشهها پاک کنید. اگر ریشهها خیلی بلند هستند به وسیله قیچی کمی کوتاهشان کنید.
به وسیله قاشق سوراخی درون خاک ایجاد کنید و گیاهانتان را درون آن بکارید. بعد از کاشت همه گیاهان، خاک را در اطرافشان فشرده کنید تا صاف و ایستاده بمانند.
مرحله ششم: حالا نوبت به تزیین دنیای شیشهایتان میرسد!
از هر وسیلهای که دوست دارید میتوانید برای تزیین استفاده کنید. عروسکهای کوچک، مجسمه، صدف، خزه و… .
مرحله هفتم: بعد از اتمام کار احتمالا تمام دیوارههای ظرفتان کثیف شده. با پارچه مرطوب یا به کمک گوش پاک کن آن را تمیز کنید و مقدار کمی آبیاری کنید. آبیاری بیش از حد بزرگترین دشمن باغ شیشهای شماست پس دقت کنید کنید که در هر بار آبیاری خاک خیلی خیس نشود و آب در ته ظرف جمع نشود. برای اولین آبیاری مقداری قارچ کش به آب آبیاری اضافه کنید.
نکتهها
برگهای مرده افتاده را از محیط تراریوم خارج کنید تا محیطی برای رشد قارچها ایجاد نشود.
هرگز تراریوم را در معرض آفتاب مستقیم قرار ندهید چرا که حالت گلخانه ایجاد شده و گیاهانتان پژمرده میشوند. نور غیر مستقیم بهترین نور برای تراریوم است.
آبیاری مجدد را هنگامی که خاک خشک شد انجام دهید.
حالا از دنیای کوچک سبزتان لذت ببرید!
دیدگاه تان را بنویسید