اختلال تیروئیدی چه تاثیری بر باروری دارد؟

کد خبر: 690860

سقط جنین، مرده زایی و مرگ داخل رحمی، تولد زودرس کودک و حتی فشارخون بارداری و کم خونی در زنانی که در دوران بارداری دچار اختلال تیروئیدی می‌شوند، بیشتر از سایر مادران است.

اختلال تیروئیدی چه تاثیری بر باروری دارد؟
سرویس سبک زندگی فردا: عضو مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری پژوهشگاه ابن سینا گفت: ابتلا به اختلالاتی چون پرکاری و یا کم‌کاری تیروئید، تخمک‌گذاری را در زنان مختل می‌کند و میزان باروری آنها را کاهش می‌دهد. در ادامه این مطلب را به نقل از سایت سلامت آنلاین می خوانیم.
اختلال تیروئیدی چه تاثیری بر باروری دارد؟
تیروئید، غده‌ای پروانه ‌ای‌شکل در قسمت بالایی حنجره، جلوی گلو است. این غده دارای چهار عملکرد اصلی است که شامل جذب و انتقال ید، ساخت و ترشح تیروگلوبین، اتصال ید به تیروگلوبین به منظور ساخت هورمون‌های تیروئیدی و ترشح هورمون تیروئید به دستگاه گردش خون است.
به نظر پزشکان اختلالات تیروئید از شایع ترین اختلالات غدد به ویژه در زنان است و سبب عوارضی از جمله ناباروری می‌شود. اختلالات غده تیروئید در مردان نیز در سنین بلوغ سبب کوتاهی قد یا تاخیر بلوغ و در جوانی سبب ناتوانی های جنسی می‌شود.
دکتر سیمین ظفردوست با اشاره به اینکه کنترل اختلال تیروئید در دوران بارداری بسیار مهم است، افزود: اگر این بیماری در دوران بارداری کنترل نشود می تواند اثرات بسیار نامطلوبی برروی جنین و مادر داشته باشد.
این جراح و متخصص زنان و زایمان اظهار کرد: سقط جنین، مرده زایی و مرگ داخل رحمی، تولد زودرس کودک و حتی فشارخون بارداری و کم خونی در زنانی که در دوران بارداری دچار اختلال تیروئیدی می‌شوند، بیشتر از سایر مادران است.
ظفردوست به زنانی که تمایل به بارداری دارند توصیه کرد عملکرد تیروئید خود را قبل از بارداری کنترل کنند و ادامه داد: اختلال در کارکرد تیروئید علاوه بر احتمال ناباروی می تواند با علائم متفاوتی مانند تغییر در وضع بدن، تمرکز فکر، اختلال در چربی خون، ضربان قلب و دمای بدن، خود را نشان دهد.
اختلال تیروئید در زنان ۴ تا ۵ برابر شایع تر از مردان
وی به شیوع اختلال تیروئید در زنان اشاره کرد و گفت: اختلال تیروئید در زنان ۴ تا ۵ برابر شایع تر از مردان است که یکی از علل ‌این موضوع، بیشتر بودن اختلالات خود ایمنی در زنان می‌باشد.
این فلوشیپ ناباروری با اشاره به اینکه مصرف داروهایی مانند مولتی ویتامین‌های و مکمل‌های کلسیم و آهن در دوران بارداری با جذب داروی لووتیروکسین (قرص تیروئید) تداخل ایجاد می‌کند، گفت: بهتر است زنان بارداری که قرص کم کاری تیروئید و مولتی ویتامین استفاده می‌کنند بین استفاده این داروها حداقل ۳ تا ۴ ساعت فاصله بگذارند.
ظفردوست بیان کرد: زنانی که به کم کاری تیروئیدی مبتلا هستند، در دروران بارداری باید تیروئید خود را تحت کنترل داشته باشند و ممکن است میزان دوز داروی آنها در این دوران افزایش پیدا کند.
کم کاری تیروئید احتمال سقط جنین را افزایش می‌دهد
وی، کم کاری را یکی از مشکلات عمده تیروئید دانست و اظهار کرد: کم کاری تیروئید در دورن بارداری می‌تواند به سقط جنین منجر شود و این بیماری احتمال سقط جنین را افزایش می‌دهد.
ظفردوست افزود: اگر کم کاری تیروئید قبل از سن بلوغ در دختران بوجود آید سبب تاخیر در تکامل جنسی آنان می‌تواند شود و حتی در مواردی می‌تواند بلوغ زودرس را این دختران ایجاد کند.
وی شایع ترین علت کم کاری تیروئید در زنان سنین باروری را بیماری‌های خود ایمنی دانست و گفت: در بدن آنها آنتی بادی‌هایی علیه تیروئید ساخته می‌شود که این کار سبب کم کاری تیروئید می‌شود.
جراح و متخصص زنان و زایمان، یکی دیگر از اختلالات شایع تیروئید را پرکاری اعلام کرد و گفت: اختلال پرکاری تیروید می‌تواند با اختلال در تخمک گذاری زنان همراه باشد که این موارد سبب کاهش باروری این افراد می‌شود.
او ادامه داد: شیوع پرکاری تیروئید در جمعیت عادی ۱/۵ درصد است اما در زنانی که مبتلا به ناباروری هستند این مقدار به ۲/۳ درصد می‌رسد. این آمار هم نشان می‌دهد که پرکاری تیرویئد روی باروری تاثیرگذار است.
ظفردوست با اشاره به اینکه در زنان باردار نیاز به هورمون‌های تیروئیدی افزایش می‌بابد، گفت: نیاز به هرمون‌های تیروئید در زنان باردار ۳۰ تا ۵۰ درصد افزایش پیدا می‌کند.
براساس اعلام وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی، یکی از مشکلات جدی زوج‌های جوان ناباروری است به طوری که حدود سه میلیون زوج نابارور در کشور وجود دارد که باید خدمات درمانی لازم به آنها ارائه شود و در مجموع ۱۵درصد ازدواج ‌های کشور با ناباروری همراه است.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد