سرویس سبک زندگی فردا: کلیه میوههای جالیزی همچون خربزه، هندوانه، طالبی، گرمک و ملون از نظر محتوای انرژی و کالریزایی تقریبا با یکدیگر برابری میکنند و قند آنها میتواند جذب بدن شده، سبب بالا رفتن قند خون شود. در ادامه این مطلب را به نقل از سایت سلامت آنلاین میخوانیم.
برخی از افراد چاق یا مبتلایان به دیابت با این تصور که قند موجود در میوههای صیفی از نوع قند میوه و طبیعی است و اثر چندانی بر ازدیاد قند خون نخواهد داشت، از این میوهها به راحتی و بدون هیچ محدودیتی استفاده میکنند و گاهی هم آب این میوهها را جایگزین آب مصرفی، بخصوص در فصول گرم سال میکنند.
باید در نظر داشت میوههای شیرین، هر قدر آب بیشتری داشته باشند، کالری و قند کمتری در مقایسه با سایر میوههای شیرین دارند و در مقایسه با قند استخراج شده از چغندر قند یا نیشکر به میزان کمتری هم قند خون را افزایش می دهند اما در هر حال حاوی قندند و میتوانند سبب افزایش قند خون بویژه در مبتلایان به بیماری دیابت باشند.
زمانی که میوه ها به صورت پوره یا آب میوه مصرف می شوند نمایه گلیسمی آنها بالاتر میرود و به همین دلیل میوههایی که فرایند بیشتری تا زمان مصرف را طی میکنند، قند خون را نیز بیشتر بالا می برند.
همچنین این نکته مهم را هم باید در نظر داشت که گاه برخی مبتلایان به دیابت به دلیل ناآگاهی و ترس از بالا رفتن قند خون، از خوردن این منابع با ارزش خودداری میکنند یا به اندازه کافی و لازم از آنها استفاده نمیکنند، در حالی که از سوی دیگر، این میوهها میتوانند بسیاری از مواد مغذی لازم برای بدنشان را تامین کنند و کنار گذاشتن کامل آنها از رژیم غذایی و سبد تغذیه توصیه نمیشود.
مبتلایان به دیابت میتوانند همانند افراد عادی میوه بخورند اما ضروری است که این میوهها را به صورت جداگانه و در چند وعده میل کنند. در این زمینه جدولی نیز به نام «جدول نمایه گلیسمی» وجود دارد که میزان توان غذاهای حاوی کربوهیدرات را در بالا بردن قند خون بدن نشان میدهد و بهتر است مبتلایان به دیابت پیش از مصرف میوهها و مواد غذایی دیگر برای آگاهی بیشتر در این زمینه علاوه بر مراجعه به مشاور یا متخصص تغذیه، به این جدول نیز توجه داشته باشند.
دیدگاه تان را بنویسید