سرویس سبک زندگی فردا : رئیس انجمن اورولوژی ایران با بیان اینکه مبتلایان به نارسایی متوسط و شدید کلیه نباید روزه بگیرند، گفت: وقتی این افراد دچار کم آبی میشوند نارسایی کلیه آنان تشدید و احتمال دارد مجبور به دیالیز شوند. در ادامه این مطلب را به نقل از ایرنا بخوانید.
نارسایی کلیه به شرایطی که در آن کلیه نتواند به طور بایسته عمل کند، گفته میشود و به معنی کاهش شدید عملکرد کلیه است. کلیه نقش مهمی در دفع مواد زائد و تعادل آب و الکترولیتها در بدن دارد.
عباس بصیری افزود: همانطوری که روزه داری برای افراد سالم میتواند مزیتهایی به همراه داشته باشد در افراد ناسالم از جمله مبتلایان به نارسایی کلیه میتواند وضعیت آنان را از نظر جسمی بدتر کند و به این افراد صدماتی وارد شود.
رئیس انجمن اورولوژی ایران به افرادی که نارسایی کلیه به همراه بیماری قند دارند توصیه کرد که از گرفتن روزه خودداری کنند که این کار میتواند به آنها آسیب برساند.
بصیری به برخی از باورهای غلط در بین مردم اشاره کرد و گفت: برخی از افراد باور دارند که روزه گرفتن در ماههای گرم سال به کلیهها آنها آسیب میرساند که این اعتقاد برای افراد سالم غلط است و روزه گرفتن به کلیههای افراد سالم، صدمهای نمیرساند.
رئیس انجمن اورولوژی ایران گفت: کسانی که سرطان کلیه داشته و عمل جراحی کرده اند میتوانند روزه بگیرند و روزه داری برای این افراد مشکلی ندارد، اما کسانی که فعالیت کلیه شان مختل شده، روزه گرفتن برای آنان منع شده است.
وی به مردم توصیه کرد که در بین افطار تا سحری آب بنوشند تا در ساعات روزه داری دچار کمبود آب نشوند.
بصیری بیان کرد: هرچند ممکن است مقدار مصرف آب در ایام غیرگرم با فصول گرم ثابت باشد، اما حجم آبی که با تعریق از بدن خارج میشود در ایام گرم بیشتر است و در نتیجه حجم ادرار افراد کم میشود و این موضوع میتواند افراد را مستعد بیماری کلیوی کند.
دیدگاه تان را بنویسید