روزه را با چای باز کنیم یا خرما؟

کد خبر: 675018

می‌توان وعده شام سبک را میل نمود. سوپ و آش سبک، حلیم یا پوره کم چرب نیز از غذاهای توصیه شده برای این وعده‌ هستند. مصرف ماست کم‌چرب به همراه کمی کشمش و گردو نیز در این وعده توصیه می‌شود.

روزه را با چای باز کنیم یا خرما؟
سرویس سبک زندگی: اگرچه روزه‌داری اساسا برای اطاعت از فرمان خدا و پرورش روح آدمی است، اثرات قابل توجهی در ارتقاء سلامت جسمانی ما نیز ایفاء می‌کند. پیروی از برنامه غذایی درست که تنوع و تعادل در دریافت را حفظ کند، می‌تواند اثرات این ماه را دوچندان نماید. در ادامه این مطلب را به نقل از سایت زندگی آنلاین می‌خوانیم.
برای داشتن تغذیه سالم، چگونه افطار کنیم؟
متاسفانه پرخوری و استفاده از مواد غذایی نامناسب بویژه غذاهای چرب و قندی بویژه در مهمانی‌های گسترده‌ای که در این ماه برگزار می‌شود موجب می‌شود، که نه تنها از اثرات مفید روزه‌داری بهره‌مند، نشویم بلکه به معضلات اساسی مانند افزایش وزن و چربی خون، یبوست و کم آبی دچار گردیم.
رعایت رژیم غذایی سالم و دریافت مناسب در سه وعده غذایی نقش مهمی در افزایش بهره‌مندی ما از این ماه دارد و حتی در بهره روحانی ما از این ماه نیز موثر است، بنابراین دریافت سه وعده افطاری، شام و سحری در این ماه ضروری است. البته با توجه به کوتاه بودن شب‌های رمضان در این سال‌ها می‌توان وعده شام را با فاصله کمی از افطار و یا در کنار آن میل کرد.
وعده افطار ترکیباتی مشابه صبحانه دارد، زیرا اساسا صبحانه نیز بعد از ناشتایی طولانی ما در شب میل می‌شود. وعده شام نیز همان وعده شام معمول است، یعنی وعده‌ای سبک و مغذی. در ادامه به نکاتی برای ارتقاء وعده افطار اشاره می‌شود.
روزه را چگونه باز كنیم؟
روزه باید با یک نوشیدنی ولرم مثل شیر گرم یا چای کمرنگ با خرما یا کشمش باز شود. پس از آن غذاهای سبکی مثل نان سنگک و پنیر و گردو، فرنی یا شیر برنج به مقدار کم مصرف شود.
در صورت تمایل می‌توان از شیر عسل، شیرخرما و یا شیر موز نیز استفاده کرد و یا مصرف آنها را به وعده قبل خواب برای نوجوانان روزه‌دار موکول کرد. به یاد داشته باشید که وعده افطار به هیچ وجه نباید با دریافت مایعات خیلی گرم یا سرد شروع شود، زیرا تعادل دستگاه گوارش بهم می‌خورد.
نیم تا سه ربع بعد افطار
با فاصله اندک، حدود نیم تا سه ربع بعد افطار، که بدن آماده دریافت غذا شد، می‌توان وعده شام سبک را میل نمود. سوپ و آش سبک، حلیم یا پوره کم چرب نیز از غذاهای توصیه شده برای این وعده‌ هستند. مصرف ماست کم‌چرب به همراه کمی کشمش و گردو نیز در این وعده توصیه می‌شود.
مصرف غذاهای چرب و سرخ شده و غذاهای پرادویه علاوه بر آسیب به سلامت عمومی، موجب افزایش تشنگی می‌شوند. بنابراین بهتر است از غذاهای آبپز و پخته استفاده شود که ادویه کمتری بویژه فلفل و نمک کمتر دارند. مصرف غذاهای شور و تند، قهوه، نوشابه‌های کافئینه، چای پررنگ، کله پاچه و سیرابی می‌تواند عطش را افزایش دهد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد