سرویس سبک زندگی فردا؛ سیده فاطمه مطهری: داستان این کتاب درباره مادربزرگ مهربانی است که برای نوهاش لباسی میدوزد و دخترک قصه تا چهارسال آن لباس را میپوشد و هرسال مادربزرگ تغییراتی در لباس میدهد تا به خاطر رشدی در قد و وزن دختر داستان، قابل استفاده و پوشیدن باشد.
در واقع نویسنده با این قصه میخواهد مفاهیم محیط زیستی و بازیافت را برای کودکان مطرح کند؛ لباسی که هنوز قابل استفاده است و فقط کمی کوچک شده، با کمی تغییر و اضافه کردن پارچه دوباره قابل استفاده است و حتی میشود آن را به کودکی کوچکتر هدیه داد تا او از آن لباس استفاده کند.
در قسمتی از کتاب از قول مادربرزگ به نوهاش میخوانیم: «فقط موقعی باید از پارچه نو استفاده کنیم که مجبوریم و چاره دیگری نداریم. تو از پارسال چاقتر نشدهای، فقط قدت بلندتر شده. پس بیا از پارچههایی که داریم کمی به قدِ لباست اضافه کنیم تا بتوانی امسال هم آن را بپوشی».
حفاظت از محیط زیست، صرفهجویی و قناعت و استفاده بهینه از لباس مفاهیمی است که در این کتاب مستقیما به کودک آموزش داده میشود و علاوه بر آن، مخاطب کتاب با اصطلاحات و ابزار دوخت و دوز و خیاطی آشنا میشود.
دخترک قصه الگوی خوبی برای مخاطب این کتاب میتواند باشد که نه تنها از دوباره پوشیدن یک لباس شکایت نمیکند بلکه احساس خوبی دارد و خودش سالهای بعد قبول نمیکند لباس جدیدی برایش بدوزند و به مادربزرگ میگوید: «من همان لباس قبلیام را دوست دارم و دلم میخواهد باز هم بپوشمش. تازه میخواهم به محیط زیست هم کمک کنم» و در تغییر و بازیافت لباسش کمک میکند. رابطه مادربزرگ و نوه نیز به خوبی در این کتاب به تصویر کشیده شده است و علاوه بر متن، تصاویر جذاب کتاب هم این رابطه را به مخاطب منتقل میکند. خانم لیز مورفی که تصویرگر این کتاب هستند با تکنیک کلاژ به خوبی توانستهاند تصاویر را منطبق و همخوان با متن درآورند و مهربانی و احساس لذت و خوشی دو عنصر داستان را به مخاطب منقل کنند.
یکی دیگر از حسنهای این کتاب، خط درشت و فونت خانا است که خواندن کتاب را برای کودکانی که تازه میتوانند بخوانند، راحتتر میکند. مشخصات این کتاب به این شرح است:
لباس همیشگی من نویسنده: هرییت زیفرت مترجم: مریم رزاقی انتشارات: زعفران
شاید به خاطر عنصر دختر کتاب، پسربچهها کمتر با «لباس همیشگی من» ارتباط برقرار کنند، ولی والدین میتوانند این کتاب را برای کودکانشان بخوانند و با تغییر دادن یکی از لباسهای کوچک شده فرزندشان، ماجرای کتاب را برای کودک عینی و ملموس کنند تا به خوبی با مفاهیم کتاب آشنا شود.
دیدگاه تان را بنویسید