عوارض داروهایی که مثل نقل و نبات مصرف می‌کنیم

کد خبر: 668303

فشار خون نیرویی است که توسط جریان خون به دیواره رگ‌ها وارد می‌شود تا خون در سراسر رگ‌ها و بدن جریان یابد.

عوارض داروهایی که مثل نقل و نبات مصرف می‌کنیم
سرویس سبک زندگی فردا : با توجه به اینکه بیشتر افراد تمایلی به استفاده از روش‌های طبیعی درمان ندارند، امروز بازار دارویی به یک بازار بزرگ و پر درآمد تبدیل شده است. فشار خون و کلسترول بالا، آرتروز، دیابت، آلزایمر، بیماری‌های قلبی و افسردگی شایع‌ترین بیماری‌های مرتبط با سن محسوب می‌شوند که اکثر افراد بالای ۵۵ سال، با یک یا چند مورد دست و پنجه نرم می‌کنند. آگاهی از عوارض جانبی این دارو‌ها برای تمام مصرف کنندگان ضروری است. در ادامه این مطلب را به نقل از آشپزباشی بخوانید.
عوارض دارویی که مثل نقل و نبات مصرف می‌کنیم
عوارض داروی فشار خون فشار خون نیرویی است که توسط جریان خون به دیواره رگ‌ها وارد می‌شود تا خون در سراسر رگ‌ها و بدن جریان یابد. اگر این نیرو افزایش پیدا کند و در طول زمان ثابت باقی بماند، بدن با مشکلات زیادی روبرو می‌شود. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، فشار خون بالا و به دنبال آن بیماری‌های قلبی، یکی از مهمترین علل مرگ و میر زنان است.
پرمصرف‌ترین دارو‌های کنترل فشار خون، مسدود کننده بتا (بتا بلاکر)، مسدود کننده کانال‌های کلسیم و مهارکننده‌های ACE هستند. نامنظم شدن ضربان قلب، تهوع و یبوست از مهمترین عوارض جانبی اکثر این دارو‌ها محسوب هستند. استفاده از این دارو‌ها در افراد مبتلا به نارسایی کلیه و کبد و دیابتی‌ها باید با احتیاط باشد.
عوارض داروی دیابت
دیابت به علت ناتوانی بدن در تولید یا مصرف انسولین بوجود می ‏آید. انسولین هورمونی است که توسط لوزالمعده تولید می‌شود و نقش آن استفاده از قند به عنوان عظیم‌ترین منبع انرژی بدن است. سال‌ها این بیماری با داروی مرگبار آواندیا درمان می‌شد که خوشبختانه پس از ۱۰ سال پیگیری، استفاده از آن در سراسر دنیا ممنوع شد. ولی هنوز هم در برخی از نقاط دنیا دیابت با داروهای خطرناک درمان می‌شود.
عوارض داروی زوال عقل
بیماری پیشرونده آلزایمر شایع‌ترین نوع زوال عقل است که باعث اختلال در حافظه، تفکر و رفتار فرد می‌شود. این بیماری از دیدگاه علمی بر اثر کاهش ماده شیمیایی سروتونین در مغز بروز می‌کند و به این ترتیب انتقال پیام‌های عصبی مختل می‌شود. کاهش ضربان قلب، غش، تهوع، استفراغ، خونریزی دستگاه گوارش، زخم معده و تشنج، شایع‌ترین عوارض جانبی داروهای درمان آلزایمر هستند.
عوارض داروی آرتریت
آرتریت (التهاب مفاصل) به التهاب دردناک در ناحیه مفاصل گفته می‌شود و یکی از بزرگترین معضلاتی است که افراد به مرور زمان و با گذشت سن با آن مواجه می‌شوند. شایع‌ترین دردهای ناشی از آرتروز در نواحی زانو، لگن، ستون فقرات و دست دیده می‌شود. حدود سه چهارم افراد میانسال و سالخورده به آرتروز مبتلا هستند. معمولا برای کنترل این عارضه از داروهای ضد التهابی غیر استروییدی تجویز می‌شود. این دارو‌ها به هیچ عنوان آرتریت یا شایع‌ترین شکل آن یعنی آرتروز را درمان نمی‌کنند و فقط درد را به طور موقت کاهش می‌دهند.
عوارض داروی افسردگی
افسردگی حاد یکی از شایع‌ترین اختلالات روانی محسوب می‌شود که سالیانه حدود ۱۴ / ۸ میلیون نفر را در آمریکا تحت تاثیر قرار می‌دهد. توهم، تمایل به خودکشی، تهوع، دوبینی، عدم تعادل، یبوست و مشکلات هضم از مهمترین عوارض جانبی داروهای درمان افسردگی محسوب می‌شوند. نکته جالب این است که بسیاری از افرادی که افسرده تشخیص داده شده اند، به هیچ عنوان افسرده نیستند و به دارو نیاز ندارند.
عوارض قرص‌های خواب آور
اختلال خواب یکی از مهمترین معضلات حوزه بهداشت است و اغلب افراد برای درمان آن به قرص‌های خواب آور رو می‌آورند. برخی از کارشناسان عوارض بهداشتی قرص‌های خواب را بیشتر از سیگار می‌دانند و بر این باورند که این دارو‌ها خطر ابتلا به سرطان را ۳۵ درصد و خطر مرگ زودرس را حدود ۵ برابر افزایش می‌دهند.
عوارض داروهای کاهش دهنده کلسترول استاتین، مهمترین داروی کاهش دهنده کلسترول است که احتمال ابتلا به دیابت نوع دو را ۴۶ درصد افزایش می‌دهد. کاهش حافظه، آب مروارید و نارسایی کلیه، از مهمترین عوارض جانبی این دارو هستند. با توجه به موارد مطروح متخصصان به افراد توصیه می‌کنند که تا حد امکان با کنترل رژیم غذایی و پیروی از رژیم غذایی مدیترانه ای، فعالیت فیزیکی، اجتناب از استرس و مدیتیشن، به درمان بیماری بپردازند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد