ما یتیم‌های بی‌امام

کد خبر: 668219

امام رضا (ع) روایتی دارند به این مضمون که: «امام، (مثل) همدمی رفیق، برادری صمیمی، پدری مهربان و مادری دلسوز است و پناهگاه بندگان در گرفتاری‎های سخت...» خواندن این روایت، برای روزگار ما -روزگار سخت پنهان‌بودن امام- مثل نقل روضه می‌ماند؛ آن عبارتی که آخرهای دعای افتتاح می‌خوانیم وصف‌الحال خوبی‌ است: «انا نشکو الیک ... غیبه ولیّنا». تنها چیزی که آدم را آرام می‎کند هم‌ این است؛ که می‎شود از این حال و روز به خدا شکایت برد.

ما یتیم‌های بی‌امام
سرویس سبک زندگی فردا؛ مریم روستا: یک؛ مهدوی بشویم: «صبغه‌الله» قرآن برایم یکی از دوست‌داشتنی‌ترین عبارت‌هاست. این‌که آدم رنگ خدا بگیرد، رویایی و خیال‌انگیز است. رنگ بنده‌های خوب خدا را گرفتن هم کم از آن ندارد. آن‌هایی که به گفته قرآن باید به هدایت‌شان اقتدا کرد. ۱ توی روزگار غیبت شاید مهم‌ترین کاری که آدم باید بکند همین رنگ امام را گرفتن است؛ «مهدوی شدن». یادم به سلمان افتاد؛ به «محمدی» بودنش. امام صادق(ع) جایی گفته‌اند: «سلمان برای این «سلمان محمدی» شد که هوای امیرمؤمنان را بر هوای خودش ترجیح می‌داد، با فقرا دوستی می‎کرد و به علم و عالمان عشق می‎ورزید» ۲ . شاید رمز «مهدوی شدن» را هم بشود توی همین عبارت‌های حضرت‌شان جست‌وجو کرد.
ما یتیم‌های بی‌امام
دو: ما یتیم‌های بی‌امام
امام رضا (ع) روایتی دارند به این مضمون که: «امام، (مثل) همدمی رفیق، برادری صمیمی، پدری مهربان و مادری دلسوز است و پناهگاه بندگان در گرفتاری‎های سخت...» ۳ . خواندن این روایت، برای روزگار ما -روزگار سخت پنهان‌بودن امام- مثل نقل روضه می‌ماند؛ می‌شود پای تک‌تک عبارت‌هایش نشست و گریه کرد؛ مثل بچه‌ها لب ورچید و برای نبودن‌شان زار زد. آن عبارتی که آخرهای دعای افتتاح می‌خوانیم وصف‌الحال خوبی‌ است: «انا نشکو الیک ... غیبه ولیّنا». تنها چیزی که آدم را آرام می‎کند هم‌ این است؛ که می‎شود از این حال و روز به خدا شکایت برد.
سه: ای مثل روز، آمدنت روشن!
کسی در محضر امام صادق (ع) قرآن تلاوت می‌کرد. رسید به آیه‌‌ٔ «والنهار اذا جلیها» ۴ امام گفتند: مقصود از روز، امامی است از نسل فاطمه (س) که تاریکی‌‎های ظلم را از بین می‌برد. دل آدم هوایی می‌شود از حال زمین وقت آمدنش؛ زمین بی‌ظلم. زمینِ آرام. زمینِ پر از عدالت و امنیت. روزگار نبودنش به شب می‌مانَد. یک شب طولانی برای زمین. نیمه‌‌ٔشعبان‌ها بهانه‌‌ خوبی است که با استیصال و اضطرار، آمدن روز را از خدا طلب کنیم.
ما یتیم‌های بی‌امام
چهار: صاحب‌ داشتن!
به شیخ مفید نوشته بود: «انّا غیر مهملین لمراعاتکم و لا ناسین لذکرکم». گفته بود: «ما حواسمان به شما هست، هوای شما را داریم.» این را خطاب به همه شیعیان نوشته بود. صاحب ماست. حال آدم خوب می‌شود از صاحب‌داشتن. می‌شود وقت‌های بی‌کسی به او پناه برد، وقت‌های درد با او نجوا کرد، وقت‌های نیاز، از او طلب کرد. امام، پناه بنده‌هاست؛ هزاری هم که مثل خورشید پشت ابر باشد. خدا را برای بودنش، برای داشتنش شکر!
پی‌نوشت:
۱. اولئک الذین هدی الله فبهدیهم اقتده/سوره صافات/ آیه ۹۰ ۲. (بحارالانوار/ ج ۲۲/ ص ۳۲) ۳. الامام الانیس الرفیق و الولد الشفیق و الاخ الشقیق و الام البره للولد الصغیر و مفزع العباد فی الداهیه الناد... ۴. سوره شمس/آیه ۳
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد