با این کارها اعتماد به نفس فرزندتان را تقویت کنید

کد خبر: 664954

پدر ومادر مهم‌ترین عنصر پرورش «اعتماد به نفس» کودکان هستند.اعتماد به نفس حالتی از ذهن است. طریق فکر و احساس فرد نسبت به خود و دیگران است و براساس نحوه رفتار ارزیابی می‌شود. در یک کلام، اعتماد به نفس یعنی ارج نهادن به شان و منزلت خود و داشتن این ویژگی که نسبت به خود و دیگران مسئول و متعهد باشیم.

روزنامه آرمان: پدر ومادر مهم‌ترین عنصر پرورش «اعتماد به نفس» کودکان هستند.اعتماد به نفس حالتی از ذهن است. طریق فکر و احساس فرد نسبت به خود و دیگران است و براساس نحوه رفتار ارزیابی می‌شود. در یک کلام، اعتماد به نفس یعنی ارج نهادن به شان و منزلت خود و داشتن این ویژگی که نسبت به خود و دیگران مسئول و متعهد باشیم.

نقش والدین

اعتماد به نفس حس ذاتی نیست بلکه اکتسابی است. والدین ومعلمین نقش مهمی در پرورش این حس دارند. کودکی که دارای خود انگاره مثبت باشد، همواره در خود احساس شادی و ارزشمندی می‌کند. این بچه‌ها احتمالا از خودشان تصور واقع گرایانه ای دارند و به دلیل اعتماد به توانایی هایشان، بهتر با موقعیت‌های مختلف مواجه می‌شوند. این کودکان به نوعی احساس پذیرفته شدن می‌کنند و خودشان را خوب و توانا تصور می‌کنند. والدین و مدرسه در ایجاد این نگرش مثبت بسیار نقش دارند.

به حرف‌های فرزندتان گوش دهید

برای ایجاد اعتماد به نفس در یک کودک باید آنها را تشویق به بیان کردن احساساتشان کرد. گاه احساس ترس و نگرانی کودک، با همین صحبت کردن‌های خانوادگی کاهش می‌یابد.جملاتی مثل «من هم اولین بار که سوار دوچرخه شدم ترسیدم ولی به هر طریقی انجامش دادم و دیدم چقدر جالب است»، کودک را تشویق به پرسیدن سوال می‌کند. سعی کنید جواب را در حد سن کودک به او ارائه دهید و از این طریق به آنها کمک می‌کنید که یک نگرش واقع گرایانه نسبت به توانایی هایش به‌دست آورند.

ساختاری انضباطی داشته باشید

مسیر مشخصی برای فرزندتان تعیین کنید. محدودیت‌ها را به موقع در مورد فرزندتان اجرا کنید. به جای اینکه بگویید «این کار را نکن» بر عبارت «این کار را بکن» تاکید کنید. ایجاد محدودیت‌های مناسب موقعیت‌هایی خلق می‌کند که بچه‌ها بتوانند در عین امنیت ریسک کنند. توقعات روشن و واضح، استانداردهای رفتاری معقول و رعایت کردن نظم باعث می‌شود کودکان خود کنترلی را بیاموزند.

بی‌دریغ عشق بورزید

مهم‌ترین وظیفه این است که به واقع به فکر فرزندان تان باشید و به آنها عشق بورزید. این امر باعث ایجاد حس امنیت، تعلق خاطر و حمایت می‌شود و ناهنجاری‌های جامعه را از بین می‌برد.

اوقاتی با فرزندان

زمانی را با فرزندتان سپری کنید. با آنها بازی کنید و حرف بزنید، به آنها اتحاد و همبستگی خانوادگی را بیاموزید و حس تعلق خاطر را در آنها به‌وجود آورید.

احترام متقابل را به‌وجود آورید

با فرزندانتان مودبانه رفتار کنید. از کلمات «لطفا»، «متشکرم» استفاده کنید. وقتی اشتباهی مرتکب شدید، معذرت‌خواهی کنید. بچه هایی که محترمانه با آنها رفتار می‌شود، یاد می‌گیرند چطور با شما و دیگران مودبانه و محترمانه رفتار کنند.

حل مساله را به آنها بیاموزید

والدینی که اجازه اشتباه کردن در فضای امن را به فرزندشان می‌دهند به آنها پیام می‌دهند، قادرند مشکلاتشان را خودشان حل کنند. توانایی حل مساله و غلبه بر موانع کمک می‌کند که کودک حس کند شخصی با ارزش، مستقل و شایسته است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد