سرویس سبک زندگی فردا: نامش مرض قند است؛ خواه ژنتیکی باشد یا غیرژنتیکی، اما زندگی را برای فرد دیابتی دشوار میکند. به طوری که فرد مبتلا باید مدام دارو بخورد و حساب و کتاب میزان قند خونش را داشته باشد. در ادامه این مطلب را به نقل از آشپزباشی بخوانید.
۶ اشتباه که افراد دیابتی مرتکب میشوند:
شناخت درستی از داروهایشان ندارند
اگر مبتلا به دیابت هستید، لازم است داروها و تاثیر هر کدام را به درستی بدانید. اکثر دیابتیها بدون آگاهی از نقش داروها، دقتی در نحوه صحیح استفاده از آنها ندارند. به عقیده متخصصان، بیمار باید ناظر تیزبین درمان خود باشد، بتواند داروهای موثر در تنظیم قند خونش را به درستی مصرف کند و از اختلالات دارویی بیشتر بداند. علاوه بر این شما به عنوان یک بیمار دیابتی باید فهرستی از تمام داروهایی را که برای دیابت، فشار خون و کلسترول مصرف میکنید، تهیه کنید.
برخی مواد غذایی را حذف میکنند به دلیل این که دیابتی هستید نیازی نیست پایه برنامه غذاییتان با یک فرد غیردیابتی متفاوت باشد. به عقیده متخصصان، حذف کردن مواد غذایی از برنامه غذایی دیابتیها یک اشتباه رایج است. رژیم غذایی دیابتیها باید متعادل و متنوع یعنی شامل پروتیدها (۱۵ درصد از کل کالری دریافتی)، گلوسیدها (۵۰ تا ۵۵ درصد) و لیپیدها (۳۰ تا ۳۵ درصد) باشد.
نکته اساسی این است که شما بهعنوان فرد مبتلا به دیابت باید مصرف کربوهیدراتهای (گلوسیدهای) زودجذب مانند محصولات غذایی شیرین را کاهش دهید؛ زیرا این مواد غذایی با سرعت زیادی قند خون را بالا میبرند. توجه داشته باشید داشتن سه وعده غذایی در روز و کاهش میزان کالری دریافتی در شب (اگر اضافه وزن دارید) جزو اصول تغذیه درست دیابتیهاست.
زیاد حمام میروند
به طور کلی شست و شوی زیاد بدن به دیابتیها توصیه نمیشود. البته منظورمان دوش کوتاه روزانه نیست. منظورمان شست و شوی افراطی بدن در حمام آن هم هر روز است. چون این کار خطر بروز بیماری قارچی (میکوز) در بیماران دیابتی را بیشتر میکند. علاوه بر این باید از استفاده صابونهای خیلی قوی که باعث انتشار قارچهای زمینه ساز میکوز هستند بپرهیزید و از صابونهای خنثی یا کمی چرب و بی رنگ استفاده کنید. باید حواستان به بهداشت پاهایتان باشد و به هر نوع خراش یا زخمی حساس باشید.
سرخود عمل میکنند
آیا تصور میکنید دارویی مناسبتان نیست و بهاصطلاح به شما نمیسازد؟ همسایه یا دوستتان، دارویتان را نامناسب و خطرناک ارزیابی میکند؟ شاید حق با شما باشد، اما نباید به صلاح دید خود یا سفارش اطرافیان دارو را قطع کنید. داروهای دیابتیها باید مرتب بررسی شده و در صورت نیاز میزان شان کم و زیاد شود. حتما مرتب با پزشکتان در تماس باشید و با او درباره ادامه یا قطع داروهایتان مشورت کنید.
پیاده روی نمیکنند
اگر دیابت دارید، حتما هر روز ۳۰ دقیقه پیادهروی کنید. فرقی نمیکند بیماریتان در چه مرحلهای باشد یا چند سال دارید؛ کارکردن روی عضلات و تقویت آنها یکی از بهترین روشها برای بهبود استفاده از انسولین محسوب میشود. بی شک منظورمان دویدن چند ساعته نیست. توصیه متخصصان این است که روزانه یا یک روز در میان فعالیت جسمانی مناسب و سبک مانند پیاده روی داشته باشید.
قند را مجرم اصلی میدانند بیشتر مردم تصور میکنند دیابت صرفا به دلیل مصرف زیاد قند بروز میکند، اما این باور اشتباه است. دیابت قبل از هر چیزی در نتیجه دریافت کالری بیش از اندازه و کم تحرکی و خانهنشینی بروز میکند. اگر تحرک بدنی تان کم است، خانه دار یا پشت میزنشین هستید و به ندرت چند قدم راه میروید، بهتر است بیشتر به فکر سلامت تان باشید.
دیدگاه تان را بنویسید