سرویس سبک زندگی: فضای مجازی دارای زرق و برق و جذابیتهای فراوانی است که مخاطبهای بسیاری را جذب خود کرده و روزانه ساعتهای زیادی را در آن میگذرانند. شبکههای اجتماعی همه جا، در هر موقعیتی و به سرعت برای ما قابل دسترسی هستند. این سرعت باعث شده تا زمان و مكان از دست خیلی از ما خارج شود. مدیریت زمان و اولویتبندی كارهای روزمرهمان در استفاده از شبكههای اجتماعی و فضای مجازی موضوعی است كه اگر بر آن مسلط شویم به آسانی میتوانیم به كارهای روزمره برسیم و در عین حال از این فضا استفاده كنیم. ما نیز در اینجا به نقل از سایت همشهری آنلاین به بررسی ابعاد مختلف این قضیه پرداختهایم.
آسیبهایی كه میبینیم!
طبق تحقیقاتی كه صورت گرفته میانگین وقتی كه ایرانیها در روز برای فضای مجازی خود میگذارند چیزی بین ۵ تا ۹ ساعت است و این درحالی است كه بهطور میانگین هر ایرانی حداقل در یك شبكه اجتماعی عضو است. پس چنین موضوعی میتواند خسارتهای زیادی را هم به همراه داشته باشد؛
بازماندن از امور روزمره : این نخستین مشكلی است كه كاربران معتاد به فضای مجازی با آن مواجه میشوند و در طولانیمدت میتواند زندگی آنها را مختل كند.
اختلال در روابط اجتماعی : وقتی یكسوم از وقت شما در گوشی همراهتان میگذرد دیگر نمیشود توقع داشت كه رابطهای عادی با افراد جامعه داشته باشید؛ به مرور گوشهگیری را به در جمعبودن ترجیح میدهید و همین باعث افسردگی میشود.
تداخل در زمان خواب : اگر درگیری ذهنی بهخاطر كار زیاد و حضور فعال در فضای مجازی و شبكههای اجتماعی را هم كنار بگذاریم دانشمندان بارها و بارها تأكید كردهاند كه نگاهكردن به گوشی تلفن همراه بهخصوص قبل از خواب باعث میشود چشمها به مغز فرمان دهند كه هنوز وقت خواب نرسیده است و همین مسئله باعث میشود فرد دیر به خواب برود و با كمبود خواب مواجه شود.
افتادن در دام سودجویان : یا خودمان شاهد بودهایم و یا در صفحات حوادث روزنامهها دیدهایم كه كلاهبرداران اینترنتی میتوانند از طریق عضویت افراد در چند شبكه اجتماعی به اطلاعات شخصی و حتی بانكی آنها دست پیدا كنند و با راهكارهای خود از آنها سوءاستفاده كنند. این شاید یكی از ملموسترین اتفاقات در فضای مجازی باشد كه ناشی از عدممدیریت زمانی درست در فضای مجازی است.
نرمافزارهای كاربردی
گاهی اوقات عدممدیریت صحیح نرم افزارهای كاربردی كه روی گوشی تلفنهمراه خودمان نصب میكنیم باعث میشود نتوانیم زمان خودمان را به خوبی مدیریت كنیم و غرق در این نرمافزارها شویم. پس گام اول این است كه نرمافزارهای خودمان را مدیریت كنیم و به جای اینكه از چندین شبكه اجتماعی و نرمافزار تحت وب استفاده كنیم؛ با یك برنامهریزی، ارتباطات خود را بر بستر یك نرمافزار ادامه دهیم. همچنین شما یكسری نیازمندیهایی دارید؛ پس سعی كنید در فضای مجازی و وبگردیها یا كانالهایی كه در شبكههای اجتماعی عضو هستید، بهدنبال نیازهای خود باشید؛. علاوه بر این اگر عضو گروهی میشوید اول از همه ویژگیها و اهداف گروه را بخوانید، سپس عضو شوید و استفاده از فضای مجازی را در راستای افزایش اطلاعات و پیشبرد اهدافتان قرار دهید مثلا گروههای دانشگاهی، كانال اساتید و... و از اتلاف وقت برای امور غیرضروری جلوگیری كنید.
دیدگاه تان را بنویسید