تغییر شخصیت با ۱۴ توصیه کمتر شنیده شده

کد خبر: 627578

شخصیت قابلیت تغییر هم دارد. با تغییر تجارب و گذر زمان، شخصیت هر فرد تا حدودی عوض می‌شود. پس تغییر شخصیت امکان‌پذیر است و اگر از بخشی از آن ناراحت هستید، می‌توانید با استفاده از راهکارهای زیر آن را تغییر دهید.

تغییر شخصیت با ۱۴ توصیه کمتر شنیده شده
تغییر شخصیت با ۱۴ توصیه کمتر شنیده شده
سرویس سبک زندگی فردا: در درگیری‌ها و مشاجرات لفظی عبارت بی‌محتوایی وجود دارد که شاید خدای نکرده شما هم از آن استفاده کرده‌اید یا با آن مورد نوازش قرار‌ گرفته‌اید: «خیلی بی‌شخصیتی!». اما در هر صورت اگر در جایگاه گوینده یا شنونده‌ی این عبارت بوده‌اید، باید بدانید که این جمله هیچ مفهومی ندارد. شخصیت مجموعه‌ای از الگوهای فکری، رفتاری و احساسی است. همه‌ی اینها در کنار هم شخصیت شما را می‌سازند پس در واقع هیچ‌کس بی‌شخصیت نیست. اگر دنبال اهانت‌ کردن به دیگران هستید به دنبال چیز جدیدی بگردید. صد‌البته این شوخی است و مخاطبان فرهیختۀ ما هرگز به کسی توهین نمی‌کنند. شخصیت قابلیت تغییر هم دارد. با تغییر تجارب و گذر زمان، شخصیت هر فرد تا حدودی عوض می‌شود. پس تغییر شخصیت امکان‌پذیر است و اگر از بخشی از آن ناراحت هستید، می‌توانید با استفاده از راهکارهای زیر آن را تغییر دهید. این مطلب را به نقل از چطور بخوانید.
راهکار اول: زمینه‌ی تغییر را مشخص کنید
۱. برنامه‌هایتان را بنویسید
این مسئله امری دوجانبه است. باید ببینید اکنون چگونه هستید و دوست دارید چگونه باشید. با دانستن این موضوع و شناخت خواسته‌هایتان، با قوت بیشتری به جنگ تغییرات خواهید‌ رفت. باید بدانید که تغییرات شخصیتی شما به چه شکل خواهد‌ بود. بیشتر افراد به عمق مسئله‌ی تغییر، واقف نیستند و فکر می‌کنند تنها با تغییر عادت‌های بد مشکلات آنها رفع می‌شود. در حالی‌که ایجاد تغییرات شخصیتی، زمینه و آمادگی وسیعی می‌طلبد. اگر دوست دارید شبیه فرد خاصی شوید، در رفتار او کاملا دقیق شوید. دریابید چه چیزی را در او تحسین می‌کنید. نوع واکنش‌های او و مدیریت حرکات و اخلاقش در شرایط گوناگون چگونه است. حالت صحبت کردن، نشست و برخاست او چگونه است و از همه مهم‌تر رفتارهای مختلفش در کل او را چگونه نشان می‌دهد. با یادداشت‌برداری از نکات مورد علاقه‌تان آنها را منسجم کنید.
۲. تصمیم‌تان را با کسی در میان بگذارید
به دوستی که قابل اعتماد و داناست، درباره‌ی تغییرات مد نظرتان صحبت کنید. در این حالت، انگیزه‌ی شما برای تغییر بیشتر می‌شود و کسی وجود دارد که شما را حمایت و نظارت کند. پس نمی‌توانید قید تصمیم‌تان را برای تغییر بزنید. یا اگر از مسیرتان منحرف شوید او به شما کمک خواهد‌ کرد.
۳. به خودتان جایزه بدهید
چالش‌هایی برای تغییر خود در نظر بگیرید. از کارهای ساده شروع کنید و در هر گام با پیشرفتی که کسب می‌کنید، به خودتان جایزه بدهید و خودتان را تشویق کنید. مثلا اگر از حیوانات واهمه دارید، سعی کنید گام به گام با این ترس مواجه شوید. سعی کنید از حیوانات فرار نکنید. لازم نیست آنها را نوازش کنید یا به آنها دست بزنید. فقط به آنها کمی نزدیک شوید. باقی تغییرات را در مراحل بعدی پیگیری کنید و با موفقیت در هر گام به خودتان جایزه بدهید. جایزه می‌تواند یک چیز خیلی کوچک مثل یک وعده غذای دلخواه در رستوران یا یک سفر یا خرید لباس و هر چیز دیگری باشد، انتخاب با شماست.
راهکار دوم: الگوهای فکری‌تان را تغییر دهید
۱. به خودتان برچسب نزنید
ویژگی‌های منفی را به نام خود نزنید. مثلا من خجالتی هستم، من کمرو هستم و غیره. اگر فکر کنید خجالتی هستید و این ویژگی را برای خود به رسمیت بپذیرید، مغز شما به سرعت این حرف را می‌پذیرد و شما را در مسیری مطابق آن صفت قرار می‌دهد و بیهوده محدودیت‌هایی برای شما ایجاد می‌شود. خود را آزاد بگذارید. به دنبال فرصت‌های رشد و تغییر باشید. تغییر شخصیت در گرو کنار گذاشتن کلیشه‌های ذهنی و محدودیت‌های بیهوده‌ای است که با برچسب زدن به خود ایجاد می‌کنید.
۲. عبارات کلی را دور بریزید
تفکر سیاه و سفید را کنار بگذارید. کلی‌گویی نکنید. تفکر کلیشه‌ای را ترک کنید. مثلا اینکه همه‌ی پسرها قلدر هستند یا دخترها جیغ‌جیغو هستند، تلفن‌های هوشمند مضر هستند و… . این تفکرات، تفکرات کلیشه‌ای و کلی هستند. با دادن احکام کلی درباره‌ی مسائل، دور خود حصاری از سیم خاردار می‌کشید و امکان تغییر شخصیت را در خود از بین می‌برید. لزومی به تغییر نمی‌بینید، چون احساس می‌کنید هیچ‌چیز قابل تغییر نیست و کاری از دست‌تان برنمی‌آید.
۳. ذهن خود را باز بگذارید
اگر فکر می‌کنید که همه چیز ثابت است و حکمی کلی برای هر موضوعی وجود دارد، امکان تغییر برای شما از بین می‌رود. دروازه‌های تغییر را باز بگذارید. دنیا را متفاوت ببینید در این صورت می‌توانید روابط‌تان را بررسی کنید، تضادها را حل کنید. برای حل مشکلات توانا خواهید شد و سریع با آوردن بهانه‌ای در قالب جملات کلی عقب‌نشینی نمی‌کنید.
۴. افکار منفی را دور بریزید
کنترل ذهن شما تنها و تنها به دست خودتان است. اگر با خود تکرار کنید که نمی‌توانید، قطعا ناتوان خواهید بود و مغز فرمان شما را با جان و دل می‌خرد. پس افکار منفی را جدی نگیرید. ذهن به شکل عجیبی در برابر فرمان‌هایی که می‌گیرد مطیع است. ورودی‌های مثبتی به آن بدهید و مطمئن باشید تنیجه‌ای خیره‌کننده دریافت‌ خواهید کرد. بهتر است روی مهارت‌های مثبت اندیشی بیشتر کار کنید.
راهکار سوم: الگوهای احساسی‌تان را تغییر دهید
۱. تقلید کنید تا تغییر کنید
اگر دوست دارید اعتماد‌به‌نفس بالایی داشته باشید، در رفتار آدم‌های این‌چنینی دقیق شوید و سعی کنید از آنها تقلید کنید. آن‌قدر تقلید کنید تا این تقلید به تغییر شخصیت تبدیل شود. درباره‌ی ضعف‌هایتان با همه صحبت نکنید. نگذارید دیگران بفهمند نواقص شما چیست. در این صورت امکان تغییر سخت‌تر می‌شود و نظرات و قضاوت‌های دیگران نیز به مشکلات شما اضافه می‌شود.
۲. سعی کنید طوری رفتار کنید که دوست دارید
اهداف کوتاه‌مدت داشته‌ باشید. تغییر شخصیت کار آسانی نیست و فرایندی نسبتا زمان‌گیر است. اما سعی‌ کنید اهداف کوتاه‌مدت مشخص کنید و تغییرات قدم به قدم داشته باشید. اگر قرار است در یک مهمانی آخر هفته شرکت کنید و از این برنامه می‌ترسید و هیجان دارید، برای خود هدفی کوتاه‌مدت مشخص کنید. لازم نیست به کل و در تمام طول آن هفته کسی شوید که آرزو دارید. با خود قرار بگذارید که فقط آخر هفته خجالت و ترس را کنار بگذارید. مثل یک آزمون به آن نگاه کنید و خود را ملزم کنید که از آن پیروز بیرون بیایید. با این کار کم‌کم تجارب شما از تغییر شخصیت و ویژگی کسی که دوست‌ داشته‌اید، بیشتر می‌شود و به آنچه همیشه دوست داشتید باشید، بدل می‌شوید.
راهکار چهارم: الگوهای رفتاری‌تان را تغییر دهید
۱. حضور در محیط‌های جدید را تجربه کنید
تجارب جدید به زندگی‌تان اضافه کنید. برای کسب تجارب جدید باید رفتارهای جدید با افراد جدید و فعالیت‌های جدید را به زندگی خود وارد کنید. مثلا به یک باشگاه ورزشی بپیوندید یا شغل جدید با چالش‌های تازه را قبول کنید. از محیط‌های تکراری و قدیمی دور شوید. به سمت ترس‌هایتان شیرجه بزنید و خود را به چالش بکشید. از عنکبوت می‌ترسید؟ سعی کنید اول به آن نزدیک شوید و کم‌کم آن‌ را در دست بگیرید. روزی می‌رسد که بی هیچ ترسی با عنکبوت برخورد می‌کنید. قرار دادن خود در معرض ترس‌ها، مغز را فریب می‌دهد و او را در برابر واهمه‌های قبلی بی‌حس و بی‌تفاوت می‌کند.
۲. دفترچه یادداشت داشته باشید
فعالیت‌های تغییر شخصیت را یادداشت‌برداری کنید. همه چیز را مکتوب کنید. اینکه الان چگونه هستید و می‌خواهید چگونه باشید و یا چه اقداماتی در برنامه‌تان برای تغییر شخصیت طرح ریزی کرده‌اید. کدام اقدام‌ها مؤثر بوده‌اند و کدام‌ها نه. با مستندسازی اقدامات خود، مسیر تغییر را شفاف می‌سازید.
راهکار پنجم: گام آخر را محکم بردارید
۱. نقش لباس را جدی بگیرید
نحوه‌ی پوشش خیلی مهم است. اگر دوست دارید تغییراتی در رفتارهایتان ایجاد کنید، باید ظاهرتان هم متناسب با تغییرات درون‌تان باشد. از افراد مورد علاقه‌تان کمک بگیرید. الگوبرداری کنید. لازم نیست این تغییرات خیلی چشم‌گیر باشند. مثلا اضافه‌ کردن یک کلاه به تیپ‌تان، می‌تواند کافی باشد یا استفاده از رنگ جدیدی که قبلا جرأت استفاده از آن را نداشته‌اید. ناهماهنگی‌های شناختی را در خود کاهش بدهید. یعنی سعی‌ کنید میان انتظاراتی که از خود دارید و واقعیت موجود، تعادل و تناسب برقرار کنید.
۲. تغییرات مطلوب را عملی کنید
فقط فکر کردن به تغییرات کافی نیست. به شخصیت‌های مورد علاقه‌تان نگاه کنید و خودتان را تغییر دهید. کیف صورتی به دست بگیرید. کفش قرمز بپوشید یا هر کاری که برای شما متفاوت محسوب می‌شود. مثلا روزنامه‌ها و مجلات جدید مطالعه کنید. اقدام کنید. اقدام برای شروع تغییر شخصیت بسیار مهم است. جرأت داشته‌ باشید. جمله‌ی معروف و مؤثری وجود دارد که می‌گوید: «شما درخت نیستید، پس به هر جا که دوست دارید بروید.»
۳. ویژگی‌های جدیدتان را در خود نهادینه کنید
حالا که عادات اولیه را تغییر داده‌اید مثلا حلقه‌ی دوستان شما یا رفتارهای روزانه و برخوردهای اجتماعی‌تان متحول شده است، با جسارت بیشتری تغییر شخصیت را پیگیری کنید و تلاش کنید با این «من جدید» خو بگیرید. به گذشته و ویژگی‌های نامطلوبی که ترک کرده‌اید، فکر نکنید.
پیشنهادات
بی‌گدار به آب نزنید. هیچ‌گاه خود را به خاطر دیگران تغییر ندهید و تنها به خاطر شخص شخیص خودتان، ویژگی‌های منفی را کنار بگذارید. تغییر شخصیت وقتی لازم است که ویژگی‌های شما مانعی برای پیشرفت و آسایش‌تان باشد. اینکه شما اهل مطالعه هستید و به صحبت‌ کردن در جمع علاقه ندارید به هیچ وجه نقص نیست. حتی اگر در چشم سایرین اصطلاحا باحال به نظر نمی‌رسید. اگر کم‌حرفی یا سایر ویژگی‌های شما از روی خجالت نیست و شما را آزار نمی‌دهد یا در واقع با میل خودتان صورت می‌گیرد، نیازی به تغییر ندارید.
تغییر شخصیت به طور کامل و تبدیل شدن به یک آدم جدید برای هیچ‌کس ممکن نیست. ویژگی‌های منفی و مثبت خودتان را شناسایی کنید و آرام آرام سعی کنید ویژگی‌های منفی‌تان را از صافی تغییر شخصیت عبور دهید و نواقص‌تان را رفع کنید. همیشه قوی باشید، بدانید که تغییر سخت است اما نتیجه‌ی آن شیرین است.
ایجاد تغییرات رفتاری شما ممکن است در ابتدا به چشم اطرافیان بیاید و شما را سین‌جیم کنند و درباره‌ی شما کنجکاوی کنند؛ اصلا خجالت نکشید و به کار خود ادامه بدهید. آن‌قدر پیش بروید که این تغییرات برای همه عادی شود. شما ملزم به پاسخ‌گویی به هیچ‌کس نیستید. هر یک از شما مخلوق منحصر‌به‌فرد پروردگار است. بنده‌ای که اگر در غیر‌ممکن‌ترین حالت برای هیچ‌کس عزیز نباشد، برای خالق مهربانش دوست‌داشتنی است. با اتکا به این پشتوانه‌ی امن، نقایص خود را با اراده رفع کنید و همان کسی بشوید که آرزویش را دارید. زندگی لذت‌بخش‌تر خواهد‌ شد، شک نکنید.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد