سرویس سبک زندگی فردا: افراد زیادی هستند که با کاهش ساعات روز در فصول سرد سال دچار اضطراب و تغییرات خلق و خوی میشوند. کاهش انرژی، بی تحرکی، پایین آمدن عملکرد از علائم افسردگی فصلی است. از نشانههای دیگر افسردگی فصلی، پرخوری، زیادشدن وزن، و علاقه به خوردن مواد قندی و شکلات است. با این حال گزینههای غذایی سالمی وجود دارد که روند افسردگی فصلی و علائم ناشی از آن را بهبود میبخشد. در ادامه با این گزینهها به نقل از بیتوته آشنا میشویم.
مصرف شکلات تلخ: شکلات تلخ سطح اندروفین مغز را تحت تاثیر قرار میدهد. اندروفین جزو آن دسته از ترکیبات شیمیایی است که در بدن تولید و باعث میشود احساس کنید حالتان خوب است. مزایای شکلات تلخ فقط به این موضوع خلاصه نمیشود بلکه به نظر میرسد شکلات تلخ خاصیتی دارد که از لخته شدن خون در رگها جلوگیری میکند. نتایج یک بررسی که در هلند انجام شده نشان میدهد آن دسته از مردان هلندی که روزانه یک سوم یک تخته شکلات را میخوردند، فشارخون شان در سطح پایینتری قرار داشت و نرخ ابتلا به بیماریهای قلبی در آنها کمتر بود. دانه کدو تنبل: این دانه یک داروی ضد افسردگی طبیعی است و مواد معدنی موجود در آن توانایی مبارزه با التهاب که خود عامل بروز افسردگی و اضطراب است را دارد. علاوه بر این، دانه کدو تنبل سرشار از منیزیم است که به عنوان یک ماده معدنی آرامبخش شناخته شده، به طوری که کاهش میزان منیزیم در بدن منجر به القاء اضطراب خواهد شد. دارچین: در مصر باستان، این ادویه پرطرفدار برای درمان انواع شرایط سلامت استفاده میشده است. محققان آمریکایی در این میان به این نتیجه رسیدهاند که حتی بوی دارچین میتواند منجر به بهبود عملکرد
شناختی شود. این ادویه برای بهبود سطح اضطراب و افسردگی نیز مفید است چون میتواند باعث تنظیم قند خون شود. یک قاشق چای خوری دارچین حاوی ۲۲ درصد منگنز است؛ یک ماده معدنی کمیاب که میتواند منجر به بهبود عملکرد سیستم عصبی مرکزی و خنثی سازی رادیکال های آزاد شود. زردچوبه: کورکومین موجود در زردچوبه یک عامل ضد التهابی قوی و یک ایبوپروفن طبیعی است که میتواند منجر به کاهش علائم افسردگی و اضطراب شود. سیب: خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی دارد و میتواند به جلوگیری از آسیبهای ناشی از استرس اکسیداتیو و التهاب در بدن کمک کند. سیب همچنین سرشار از فیبرهای محلول است که منجر به تنظیم نوسانات قند خون میشود. بادمجان: علاوه بر این که منبع خوبی از مس، ویتامین ب ۱، فیبر و منگنز است، مواد شیمیایی گیاهی مهم از جمل ترکیبات فنلی و فلاونوئیدها را دارد که آنتی اکسیدانهای قوی هستند. ماده شیمیایی گیاهی موجود در پوست بادمجان به نام ناسونین، منجر به محافظت غشای سلولی مغز در برابر ضربه یا رادیکالهای آزاد میشود. سیب زمینی شیرین: سرشار از آنتی اکسیدان است ضمن این که ویتامین ث و منگنز، ویتامین ب ۶، بیوتین، اسید پانتوتنیک، بیوتین، پتاسیم و...
آن را برای مبارزه با افسردگی و اضطراب نباید نادیده گرفت. سیب زمینی شیرین حاوی رنگدانههای آنتوسیانین و فلاونوئیدها است که منجر به کاهش التهاب در بدن میشوند و خاصیت ضد میکروبی دارند. آنتوسیانین نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهای مرتبط با شیوه زندگی از جمله سرطان، دیابت، بیماریهای قلبی عروقی و بیماریهای عصبی دارد. چای بابونه: بابونه به عنوان یک داروی قدیمی برای درمان بسیاری از شرایط پزشکی از جمله ترس و بیخوابی استفاده میشده است. به گفته محققان آمریکایی استفاده از محصولات بابونه به هر شکل منجر به کاهش علائم در بیماران مبتلا به اختلال اضطراب منتشر میشود.
موز: غنی از پتاسیم است و به بهبود خلق و خوی کمک میکند. ضمن این که مطالعات انگلیسی نیز نشان داده مصرف موز منجر به تسکین علائم افسردگی، تنظیم فشار خون و تعادلPH میشود. موز همچنین حاوی تریپتوفان است که منجر به افزایش سروتونین مغز میشود و میتواند یک داروی ضد افسردگی برای افسردگیهای خفیف تا متوسط باشد. ویتامین ب ۶ موجود در موز منجر به تبدیل تریپتوفان به سروتونین میشود ضمن اینکه ملاتونین موجود در موز باعث تنظیم ریتم خواب و مبارزه با خستگی خواهد شد.
دیدگاه تان را بنویسید