سرویس سبک زندگی فردا: به طور کلی سفر با هواپیما امنیت بالایی در پی خواهد داشت، و از آنجایی که روز به روز پیشرفتهای چشم گیری را در فناوری شاهد هستیم، امنیت چنین سفرهایی به مرور افزایش مییابد. بسیاری از مسافران بدون در نظر داشتن این حقیقت که احتمال بروز حوادث در سفر با هواپیما بسیار کمتر بوده و از ۵.۴ میلیون پرواز احتمال تصادف برای یک پرواز وجود دارد، و این که سفر با خودرو ۱۰۰ مرتبه مرگبارتر از سفر با هواپیماست، همچنان از مسافرت با یک شیء لولهای شکل فلزی در هوا سرباز میزنند. برخی از افراد که با هواپیما سفر میکنند، چه افرادی که به طور مداوم در حال چنین سفرهایی بودهاند و چه افرادی که گاهاً با هواپیما سفر میکنند، تمایل دارند بدانند که در کدام قسمت از هواپیما بنشینند تا از خطرات ناشی از حوادث هوایی در امان باشند، بدون اینکه برایشان اهمیت داشته باشد که چقدر این کار غیر محتمل است. در ادامه این مطلب را به نقل از سفرمی بخوانید.
سال پیش، مجله تایم مقالهای منتشر کرد که در آن به تحلیل و بررسی حوادث هواپیمایی پرداخته و نموداری از امنترین محلهای استقرار در هواپیما ارائه کرده بود. پس از انتشار این مقاله، افراد بسیاری که از پیش مبلغ بیشتری برای صندلیهای خاصی در هواپیما پرداخت کرده بودند از این نتایج چندان خوشحال نشدند. در این مقاله مشخص شد که صندلیهای مخوف وسطی در قسمت پشتی هواپیما، از ایمنی بسیار بیشتری برخوردار هستند. مجله تایم برای دستیابی به این نتیجه، به پایگاه حوادث هواپیمایی اداره هوانوردی فدرال مراجعه کرد و حوادثی را که هم تلفات و هم مجروح برجای گذاشته بود را به دقت مورد بررسی قرار داد و به همین ترتیب توانست محل استقرار بازماندگان خوش شانس این حوادث هوایی را در هواپیما بیابد. طبق تحقیقات انجام شده مشخص شد که « آمار مرگ و میر در صندلیهای موجود در قسمت پشتی هواپیما ۳۲ درصد، در صندلیهای میانی هواپیما ۳۹ درصد، و در صندلیهای جلویی هواپیما این آمار ۳۸ درصد بوده است». طبق نتایج این پژوهش، صندلیهای مجاور راهروی قسمت میانی هواپیما، از کمترین ایمنی برخوردار بوده و آمار مرگ و میر در آن، ۴۴ درصد است. در عوض، صندلیهای وسطی
موجود در قسمت پشتی کابین هواپیما کمترین آمار مرگ و میر یعنی ۲۸ درصد را به خود اختصاص دادهاند. بنابراین، بار دیگر که قصد سفر با هواپیما را داشتید به خوبی این نکته را در ذهن داشته باشید و خودتان را در صندلیهای این قسمت جای دهید. در سال ۲۰۰۸ پژوهشی از سوی دانشگاه گرینویچ به انجام رسید و در آن قسمتهای دیگری از کابین هواپیما معرفی شد که از امنیت بالایی برخوردارند. این قسمتها همان دو ردیف نزدیک به درب خروج اضطراری هواپیماست. دلیل آن هم شاید این نکته باشد که مسافران مستقر در این قسمت هواپیما، در شرایط اضطراری میتوانند سریعتر از هواپیما خارج شوند. هرچند نتایج این پژوهش برای افراد بسیار جالب است اما روزنه امیدی نیز برای مسافرانی که به طور ناخواسته در صندلیهای میانی هواپیما مستقر شدهاند وجود دارد. لازم به ذکر است که طبق اظهارات اداره هوانوردی فدرال، هیچ یک از صندلیهای هواپیما در حین بروز حوادث برای افراد امن نخواهد بود (مگر برای کودکان که ایمنترین صندلی مخصوص آن هاست). این به آن دلیل است که هنگام بروز چنین حوادث و تصادفات غریب الوقوعی، شانس زنده ماندن صرفاً به محل قرار گرفتن صندلی بستگی ندارد، بلکه شرایط
محیطی پیرامون آن حوادث نیز عاملی تعیین کننده است. چنانچه قسمت پشتی هواپیما بیشترین تأثیرپذیری را از حوادث داشته باشد، استقرار در صندلیهای وسطی قسمت پشتی هواپیما ضامن ایمنی بیشتر شما نخواهد بود و در چنین شرایطی، صندلیهای جلویی هواپیما احتمالاً از ایمنی بیشتری برخوردار خواهند بود. به طور مشابه، در حوادثی که در آن دماغه هواپیما دچار تصادف میشود، احتمالاً شرایط برای افرادی که در قسمت درجه یک هواپیما مستقر هستند بسیار بدتر از سایر قسمتها خواهد بود. علاوه بر این، مجله تایم اظهار میدارد که چنین امنیتی کاملاً تصادفی است چرا که بازماندگان حوادث هواپیمایی اغلب به صورت کاملاً تصادفی در هواپیما پراکنده شده بودند.
به دلیل این که اغلب صندلیهای وسطی عقب هواپیما به سرعت پر میشوند، مسافران باید به کتاب راهنمای ادارهی هوانوردی فدرال مراجعه کنند و راحتترین صندلی در امنترین خطوط هوایی را برای سفرشان انتخاب کنند.
دیدگاه تان را بنویسید