علت تاکید طب سنتی و احادیث بر استفاده «نوره»
در این مطلب به خواص متعدد استفاده از "نوره" و برخی از احادیث در این زمینه اشاره شده است.
باشگاه خبرنگاران پویا: در منابع طب سنتی بر استفاده از "نوره" تاکید بسیار زیادی شده است و در عین حال در منابع روایی و دینی ما نیز بهکارگیری نوره به عنوان سنت نبوی دانسته شده است.
امام صادق علیه السلام فرمودهاند: "بهکارگیری نوره در هر ۱۵ روز یکبار سنت پیامبر است و کسی که در طی ۲۱ روز نتوانست نوره تهیه کند بر عهده خدا پول قرض و نوره تهیه کند و چنانچه فردی به ۴۰ روز از نوره استفاده نکند، چنین شخصی نه مومن کامل است و نه مسلمان کامل بوده و نه دارای احترام است. "
امام رضا علیهالسلام نیز درباره نحوه استفاده از نوره فرمودهاند: "در آب، گل بابونه، مرزنجوش و گل بنفشه خشک را میپزیم تا جایی که آب بوی خوش به خود بگیرد بعد نوره را در این آب حل کرده و خمیر درست میکنیم.
آن حضرت در حدیث دیگری فرمودهاند: "کسی که میخواهد از سوزش نوره در امان باشد از زیاد ماندن نوره بر بدن کم کند و هنگام عمل آمدن نوره آن را بشوید. "
همچنین امام رضا علیهالسلام در حدیث دیگری برای مداوای اثر سوزش نوره فرمودند: "در هنگامی که از ناحیه نوره سوزش بر بدن وارد شد از ترکیب دال عدس آسیاب شده، سرکه و گلاب، خمیری تهیه و بر موضع زخم بمالید. "
لزوم پرهیز از بهکارگیری نوره در روز چهارشنبه و جمعه
رسول خداصل الله علیه واله فرمودند: از جمله امور پنچ گانهای که موجب پیسی میشود، نوره زدن در چهار شنبه و جمعه است.
همچنین امام رضا علیهالسلام با پرهیز دادن در استفاده از نوره در حالت نشسته فرمودند: "کسی که نشسته نوره میزند، ترس بیماری فتق برای او وجود دارد. "
مواضع استفاده از نوره
پیامبراکرم صلالله علیه واله فرمودند: "کسی که ایمان به خدا و قیامت دارد کوتاه کردن موهای عانه را بیش از چهل روز ترک نمیکند. "
رسول خداصل الله علیه واله فرمودند: "هیچ کدام از شما موهای سبیل، زیر بغل و عانه خود را بلند نگذارد که آنجا سکونتگاه شیطان است. "
نوره اصیل و سنتی از ترکیب "زرنیخ و آهک آبدیده" به نسبت یک به شش درست میشود.
برخی از خواص استفاده از نوره
ـ. بدن را تقویت میکند، شحم کلیه را زیاد میکند.
ـ. موجب شادی روان میشود، پاککننده بدن از میکروبها و قارچها است.
ـ. سردمزاجی را رفع میکند، میل جنسی و مایع منی را زیاد میکند.
ـ. بدن را از اخلاط فاسد وسودا پاک میکند، برای پیشگیری از بیماریهای سخت مثل اماس وسرطان مفید است.
ـ. درمانکننده بیماریهای سختی مانند جذام و پیسی است و باعث کاهش بوی عرق بدن میشود.
ـ. باعث روشن شدن پوست است.
دیدگاه تان را بنویسید